Fazla Teknik Bir Konu: KUŞ PİSLİĞİ

beyler, yeri burasımıdır bilemiyorum ama hain bir kanatlı hayvan, motorumun üstüne öyle bir zıçmışki; gaz yağı ile çıkaramadım! kuyruğun sol tarafında grenajda, çanta demiri hizasında. tırnakla hafif hafif kazıyarak bile çok zor çıkıyor, hatta bazı yerleri çıkmıyor.. bu lekeyi nasıl çıkarabilirim? sıcak su uygulasam oradaki plastik aksama zarar verir mi?..

Olmaz mı, var elbette. Ama nerden yakaladıysa; brandasız bir anında yakalamış hain kuş! Ben o kadar penceremin önüne yem koyayım, kış mevsiminde her yere yem serpeyim; bunlar gelsinler motora zıçsınlar! Olacak iş değil!..

Büyükler ne demişse doğru demişler.. Besle kargayı zıçsın motoruna!

thb

Kuruyup kalmış kuş pisliğini yumuşatarak çıkartmak için basit bir yöntem de ben söyleyeyim. Pisliğin üzerine bir tane ıslak mendil koyup üzerine biraz su dök, sonra bir tane daha mendil koy tekrar biraz su dök öylece kalsın. Birkaç saat sonra mendilleri dikkatlice çek, lekelerin zararsız bir şekilde çıktığını görceksin.
Saygılar.

sağolun beyler.. taktikleri akşama bir deneyeceğim, bakalım, umarım işe yarar.

normal suyla yumuşatsanda çıkar suyu dök biraz bekle bulaşık deterjanını motosiklete değdirme içindeki potasyum boyanın matlaşmasına neden oluyor

thb

Park halindeyken yapman şart değil, yöntemi uygulayıp mendiller üstündeyken yola devam edebilirsin.
Saygılar.

aslında pek mendil durabilecek bir yüzey değil. çünkü eğimli bir bölge.. :silent:

aslında tek teker yaparkende ıslak mendiller durabilir.
Saygılar :)

motoru eve parkederkende durabilir.
Saygılar :)

Motoru yan yatırıpda uygulayabilirsiniz.
Saygılar...

O bölgeyi komple söküp sanayide freezeletip üzerine mendil koyarsanızda olur.
Saygılar...

--- Yahu millet mi fazla titiz ne :)
--- DEISIS bilir hiç temizlemem mereti. Benimde arka çantaya zıçmış hala var. aman kalsın bir gün kendiliğinden geçer diyorum ki küçüklü iyice. yakında gider çantamdan pokcuk.

Not: Espri amaçlıdır.

hocam o tarz lekeleri çok başarılı bir şekilde çıkaran bir karışım var mekanik temizleyici toz ile sıvı bulaşık deterjanını karıştırıp çok bastırmadan sıcak su ile yumuşatılmış lekeye uyguluyorsun zift ve yağ lekesini bile çıkarıyor.resimdeki ürün markası önemli değil "mekanik temizleyici toz" olması önemli

http://www.hakantemizlik.net/urunfoto/73b1c454f7.png

hallettim arkadaslar..
poku sicak suyla yumusattim.
sonra gazyagi ile ova ova cikardim.
simdi gayet iyi. iz falanda kalmadi.
hepinize tesekkur ettim..

Bu kadar uğraştırdığına göre ne yedi acaba o kuş :silent: bende onu merak ettim şimdi :queen: Martı falanmıki :silent::mrgreen:

632259_122307227929923_122306611263318_1177_1855_b.jpg

Bu kadar uğraştırdığına göre ne yedi acaba o kuş :silent: bende onu merak ettim şimdi :queen: Martı falanmıki :silent::mrgreen:

Abi martı olabilir, sahile çok yakınım keza..

Ama öte yandan öyle bir poktuki sanki ejderha zıçmış! :queen: Acaip bişeydi yani.. Neyseki çıktı! ::sigara::

Kim bilir belkide zamanında görmeyip bekleseydik o asit grenajlara falan zarar verebilirdi..

:) kardeş sen gene de koy yemini bir iyiliği esirgeme onlardan.. Zavallıların suçu yok biz geldik onların doğasının içine zctk :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar