Fazeri Islatalım Dedik ( CEM.)

İzmir İl Temsilcisi
Arkadaşlar Cümleten herkese Merhabalar.

Fazerı ıslatma babında 3 gezi yapmış oldum ardı ardına yaptıgım gezilerde toplamda 550km yol yaptım.

77 tane foto var umarım sıkılmadan takip edebilirsiniz :)

İlk Önce İzmir Mtden tanıştıgım SodaLimon ile buluşuyoruz. Gittigimiz yeri söylemiyelim diye aramızda karar aldık o yüzden oraya cennet diyoruz fakat İzmir karşıyakadan git gel toplamda 200km yaptık sanırım.

Bu gezide Sodalimon Emre beyle ilk defa tanıştıgımdan ötürü çokda foto çekemedik fakat çekebildigimiz üzere paylaşayım dedim.

İzmir Mt olarak bizde aslında aramızda ilk gezimizi yapmış oluyoruz kendisini çok sevdigimi belirtmek isterim sadece motosiklet için degilde hem arkadaş hemde abim olarak çok sevdigim bir kişilik olarak gördügümüde belirteyim saygılar kendisine :)

İlk durakladıgımız an kendisinin motorunu çekiyorum.

p5ro.jpg

0vg7.jpg

Revit ceketi ve Shark kaskıyla tam bir uyum içinde. Tüm yol boyunca kendisini izledigim için çok karizma bir görüntüsü var :cherry:

6fam.jpg

8u8n.jpg

Benim Fazerde çok sönük kalmamış diyebilriz :)

yzrq.jpg

Fazerın üstünlügünün kabul edilişi :cherry:
892o.jpg

Evet cennet dedigimiz yere varıyoruz yemek yiyecegimiz yerden motorları kesebilmek için uygun yere park ediyoruz.

x8yf.jpg

ktym.jpg

biwx.jpg

jsan.jpg

1lrn.jpg

gmtn.jpg

Bu güzel karaler gelip görmeye gerçekten deger.

m0cz.jpg

xjh2.jpg

lad0.jpg

Motorların yanından Şahin geçerken emre beyin bakışlarını yakalıyorum.

dj6j.jpg

Menümüzde geliyor..

sp9c.jpg

72jo.jpg

evet yemekler gelmeye başladı buda yemeklerden tek foto.
06hu.jpg

Köfteler gelince foto çekmeyi unutuyorum yemeklerden tek kare alabildik.

rlfl.jpg

Buda geziminden son kareler. yemekler yendi sohbetler edildi dönüş zamanı.

Dönerken bir hayli zorlu yolculuk oldu. Otobandan gelirken aşırı derece rüzgar çıkmasından dolayı şeritten şeride geçtik.

Fakat en çok beni korkutan ise otobanda en sag şeritten ilerlerken karşıma kasa çıkması son anda farketip yanından geçtim.

Kazasız belasız çok keyifli bir şekilde bu geziyede atlatıyoruz :)

2nci gün birazcık tepelere çıkmak istiyorum temiz hava oksijen derken en iyisi Şu yamanlar dagında yeni yapılan gençlik merkezine gideyim diyorum.

Daha evel festivalden gidenler bilir zaten fakat bu yolllar aşırı kötüydü tozluydu topraklıydı çobanlar köpekler hayvanlar Danalar yollara fırlıyordu.

Buna bir çeki düzen vermişler yinede eksikleri var .

Tepeye çıkarken hiç foto çekilmedim. Dönüşte aklımda kalan güzel yerleri çekmek istedim.

yxm9.jpg

upyo.jpg

x2an.jpg

u2zi.jpg

Bu fotoyu çok sevdigim için odama çerçeve yapma kararı alıyorum :)

ycvp.jpg

bfs7.jpg

8ii3.jpg

İnanılmaz bir manzarası var İzmir öglen sıcagında yanıyorken ben burda deri ceketle üşüyordum.

Aynı uçaktan izmiri seyredermiş gibi..

2ov6.jpg

co2m.jpg

u146.jpg

Gençlik merkezi oldugundan ötürü bazı aktiviteler mevcut golfde onlardan biri :)

s2sn.jpg

3ncü günde melihle seferhisara gitmeye karar veriyoruz.

Beyaz hyosung 250 gtr ( melih )

Yola çıkmadan tabi evin önünde foto çekilme safhaları :)
ycux.jpg

68l4.jpg

Daha sonra benzinimizi almak için ve lastik havalarını kontrol için istasyona geliyoruz.

821f.jpg

Lastik havasında güneşin altında sıra beklerken sinirlerim geriliyor tabi. daha sonra elime alıyorum pompayı ve arka tekeri şişiriyorum ardından yere bırakıyorum melih geldiginde dalgınlık. melih sende önü şişir demeden çakal bir abimiz hemen kapıyor pompayı ve lastigine yumuluyor.

Klasik işte ne saygı var ne rica var nede alabilirmiyim var. böyle olunca zaten sinirlerim gergin hayırdır sırayı unuttun sanırım degince ufak bir tartışma sonra alıyorum tekrar geri :) Bu tartışmadan sonra zaten birdaha böyle birşeye kalkışçagınıda sanmıyorum.

Ve arından dur durak bilmeden srferhisara varıyoruz. motorlarıda tanıdık kuryeci arkadaşlarımızın yanına park ediyoruz.

3omq.jpg

Seferhisar merkez oldukça gelişmiş tam yaşanıcak yerlerden biri.

1w54.jpg

hemen yemeklerimizi yiyip sıgacık kalesine dogru yola koyuluyoruz.

kaleden görüntüler.

1x53.jpg

pjo8.jpg

3znu.jpg

Salakta pozu bundan iyi olamazdı :)

zk37.jpg

Melihin çektigi en iyi foto desem yeridir.

j3a0.jpg

Mutlu aile tablosu..
ssg8.jpg

dwy2.jpg

Daha sonra deniz kenarına gün batımını izlemek için motorlarımızı alıyoruz.

Hyosung ve ben.. Eski motorum olmasına ragmen fazerdan inip üstüne binince inanın yabancılık hissettim.

zrlq.jpg

igzz.jpg

Ahbe Fazerım 90nı geçmedim sen nasıl çamur fırlatırsın arkana ..

o7c9.jpg

Daha sonra karanlıga kalmamak adına yola çıkıyoruz.

Mola verelim diye durudgumuzda birkaç kare daha alıyoruz.

6w8t.jpg

fjug.jpg

liiu.jpg

Seferhisar merkeze hava kararınca ancak varıyoruz melihin motoruyla ne kadar ilgisiz oldugu ortada.

3v4i.jpg

Ben yagmur yagmayacagını bile bile branda örtüp üstünede motorun tekerine asma kilit takıyorum.

Evet üşünmedim bunca yol taşıdım evet asma kilidide taşıdım evet kıl bir tipim :cherry:

Güzel bir uyku çektikten sonra ertesi sabah kahvaltımızı edip motorların başına geliyoruz.

Brandayı toplayıp anca topcaseyi yerleştiriyorum :)
vhh7.jpg

nereye gitsek ne yapsak derken Derebeyli virajlarını ögrenıyoruz. ondan evelde bir Dere buluyoruz.

avq0.jpg

Melih motorunu dereden geçirdi fakat ben cesaret edemedim dere yosunluydu ve tam fazerın patinaj yapmasına müsaitti yinede suya sokmak istemedim . hatta topraga soktuguma bile üzüldüm :mrgreen:

ce8l.jpg

o3eo.jpg

5j11.jpg

Daha sonra melihin eniştesinin evine ugrayıp hal hatır soruyoruz .

6hzf.jpg

49r8.jpg

Tozlu Topraklı yollardan geçtigim için Fazer toz duman içinde. Foto çekemedim fakat öyle bozuk öyle kötü yollardan geçtimki geçerken resmen içim acıdı. 5 km belkide tamamen topraklı bir yolda sürdüm. Ne başı ne kıcı fazerın sabit durdu hakim olmak ise bir hayli zorlu.

9q3z.jpg

Benzincideyken motoruma kıyamayıp yıkmaya karar verdim :cherry:

x337.jpg

exjk.jpg

Motorların kuruması içinde yaklaşık 15 dakika kadar bekledik beklerkende yolda mola vermek için duran dedelerle muhabbet ettik.

luw9.jpg

Dedelerden biri hiç motosikletten anlamıyordu kullanmamış digeri ise daha evel gençliginde MZlerle yolların tozunu attırıyormuş.

Biri hyosungu çok begenırken sorular sorup dururken Eski MZ kullanıcısı olan dede hyosunga yaklaşmadı bile :mrgreen:

Melihin klasik sorusu zaten hangisi daha güzel.

Dedenin cevabı= Mavi olan 4 tokmak :mrgreen: Melihin babasındanda 4 tokmak tabirini duydugum için yabancı gelmedi.

Başladı Dede MZsini anlatmaya şöyle yapardım böyle yapardım derken sıra bana geldi bende başladım anlatmaya.

100 beygir 4 silindir 1nci vitesle 100 yapıyor su sogutmalı enjeksiyon sistemi var immobilizer falan filan derken dede GAVUR YAPIYO ! dedi ve muhabbeti bitirdi :mrgreen:

Motorlarda kuruduktan sonra derebeyli yollarının virajının tadını çıkarmaya başladık.hem viraj hemde deniz manzarası olunca o yollar beni benden alıyOR:

kuow.jpg

2p1k.jpg

0jt1.jpg

nlkt.jpg

lwjl.jpg

w4gy.jpg

Ve melihin bu pozunuda çektikten sonra daha sonra ayrılma aşaması geliyor seferhisarda 1 gece daha kalsammı kalmasammı derken kalmama kararı alıp gece karanlıgında yola çıkıyorum.

Buda çektigim son foto.
7oVAsPo.jpg

Karanlıkta gelmek gayet keyifliydi fakat şurda bir mola vereyim dedigim zaman motorun farlarını kapatınca o kadar zifiri karanlıkkı şuracıkta ölsem kimse bulamaz beni dedirtiyor.

Ama bir güzel yanı motorun sizi yolda bırakmayacagını biliyorsunuz ve motorunuza güvenıyorsunuz.

Zifiri karanlıkta ilk aklıma gelen soru - ulan motor bozulsa ne yaparım burda :mrgreen:

Fazera gelirsek dogru kararı verdigimden emin oldum. çok rahat çok iyiydi.

Koltugu beni çok rahatsız etmedi daha sert koltuklardan indigim için :)

inanın 90nı geçmedim desem yeridir sadece sollamalarda limitleri aştım. hatta çogu zaman 70-80 arası geldim.

yavaş gitmek daha keyif vermeye başladı ayrıca fazer insanı yormadıgı için hız yapma geregide duymadım.

Sanırım bundan sonra enduroya geçiş yapacagım :)

Okuyup bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim. Bir sonraki gezilerde görüşmek üzere :)

Son düzenleme:
Oh oh asfaltı eskitmişsin geze geze. Resimler güzel - motor güzel... Tekrardan hayırlı olsun cem kardeşim. Ama böyle konular açmaya devam edersen gelince motoru çizicem ona göre . İmrendiriyorsun insanı :mrgreen:

süper bir gezi olmuş solukusuz okudum fotolar harika bir kaçı mükemel (otobanda kasayı son anda fark etiğine sevindim ) kazasız belasız bir gezi olmuş, motorun seni üzmemesi beni sevindirdi motor resmen konuşuyor al beni diye :) gezilerin devamını bekliyoruz ...

Maşallah. Allah nazarlardan korusun. Motorun gercekten cok guzel. Yakit durumu ne alemde test edebildinmi cem .?

Hayırlı olsun kazasız belasız.Galba sizi lunapark evlerinin orada gördüm yada benzettim güzel gezi olmuş :)

İzmir İl Temsilcisi
Oh oh asfaltı eskitmişsin geze geze. Resimler güzel - motor güzel... Tekrardan hayırlı olsun cem kardeşim. Ama böyle konular açmaya devam edersen gelince motoru çizicem ona göre . İmrendiriyorsun insanı :mrgreen:

Çiz çiz canın sagolsun :) :) ee oguz senide artık gezilere teşvik ediyorum dostum :)

---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

süper bir gezi olmuş solukusuz okudum fotolar harika bir kaçı mükemel (otobanda kasayı son anda fark etiğine sevindim ) kazasız belasız bir gezi olmuş, motorun seni üzmemesi beni sevindirdi motor resmen konuşuyor al beni diye :) gezilerin devamını bekliyoruz ...

vay abim benim :) döndünmü Diyarbakıra :) ne yaptın alabildinmi fazer ? yolum birgün Diyarbakıra düşerse mutlaka ugrayacagım yanına :)

İzmir İl Temsilcisi
Maşallah. Allah nazarlardan korusun. Motorun gercekten cok guzel. Yakit durumu ne alemde test edebildinmi cem .?

Engin bey çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Yakıtı pek sabit olarak ölçmedim ama şehir içi 6lt 6.5 lt hatta çıkıyor.

şehir dışı 5.5lt 5ltye kadar düştüm diyebilrim. fakat çokk çok sakin kullanıyorum.

döndüm diyarbakırdayım aldım birtane yarın yada p.tesi atacam fotoları. Bakım beğenecekmisin diyarbakıra herzaman hepinizi beklerim.. (cem gelsen birde uğramazsan bana bende çekeceğin olur :):) )

İzmir İl Temsilcisi
Hayırlı olsun kazasız belasız.Galba sizi lunapark evlerinin orada gördüm yada benzettim güzel gezi olmuş :)

teşşekür ederim sagolun.

Evet mavi Fazer ben olabilrim fakat mutlaka ve mutlaka topcaseyi takarım çıkarmam.

Karşıyakada koyu lacivert siyah şase bir fazer daha mevcut onun motorunu ben sanıyorlar.

Fakat o motor baya hırpalanmış tiplerdenmiş dediklerine göre.

en iyisi ceketimden tanımak :) ben oldumdan emin olursanız buyrun gelin tanışalım :)

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Tekerinize sağlık diyelim ilk önce :) Fazer'ın (Yol yapma adına) hakkını vermeye yavaş yavaş başladın ::sm_smile

Stabilize toprak yollar bozuk yollar hakkında tembihlerim sonuç vermiş ve sen de aynı fikirlere ulaşmışsın kardeşim :cat: o dere yatağından geçmemene sevindim; çünkü kesinlikle suya yatırıverecektin motoru :wiinkk: yakışın gayet normal değerlerde. Hızda tempoyu arttırmamanıza da ayrıca sevindim. Tek gözüme takılan hep koruma tam koruma; şortla kullanmanı tasvip edemedim, en azından iç dizlik kullanabilirdin :wiinkk:

Bir de, bir daha xj6 ile sürüşünde tavsiye rica karışımı birşey. Motorları bir takas edin deneyin bakalım, birbirinizin motorları arasındaki farklar nedir ne değildir. Bizi de bu konuda bilgilendirirsen güzel olur :cat:

Nice kazasız belasız sıkıntısız yollara kardeşim :cat:

teşşekür ederim sagolun.

Evet mavi Fazer ben olabilrim fakat mutlaka ve mutlaka topcaseyi takarım çıkarmam.

Karşıyakada koyu lacivert siyah şase bir fazer daha mevcut onun motorunu ben sanıyorlar.

Fakat o motor baya hırpalanmış tiplerdenmiş dediklerine göre.

en iyisi ceketimden tanımak :) ben oldumdan emin olursanız buyrun gelin tanışalım :)

Kesin sizdiniz birdahakine tanışmak üzere :)

İzmir İl Temsilcisi
Güzel gezmişsiniz bir dahakine haber edin biz de gelelim. :)

Foçaya gelirsek haber edecegiz. teşşekürler :)

---------- Post added at 00:09 ---------- Previous post was at 00:04 ----------

Tekerinize sağlık diyelim ilk önce :) Fazer'ın (Yol yapma adına) hakkını vermeye yavaş yavaş başladın ::sm_smile

Stabilize toprak yollar bozuk yollar hakkında tembihlerim sonuç vermiş ve sen de aynı fikirlere ulaşmışsın kardeşim :cat: o dere yatağından geçmemene sevindim; çünkü kesinlikle suya yatırıverecektin motoru :wiinkk: yakışın gayet normal değerlerde. Hızda tempoyu arttırmamanıza da ayrıca sevindim. Tek gözüme takılan hep koruma tam koruma; şortla kullanmanı tasvip edemedim, en azından iç dizlik kullanabilirdin :wiinkk:

Bir de, bir daha xj6 ile sürüşünde tavsiye rica karışımı birşey. Motorları bir takas edin deneyin bakalım, birbirinizin motorları arasındaki farklar nedir ne değildir. Bizi de bu konuda bilgilendirirsen güzel olur :cat:

Nice kazasız belasız sıkıntısız yollara kardeşim :cat:

Cihan abi teşekkür ederim bilgilendirmelerin için :)

Dizlik birçok fotoda varken birçok fotoda yok çünkü evde unuttum :( mola verdigimiz evde.

eksikligini hisettim fakat yapıcak birşey yoktu geri dönemezdim dalgınlık işte :) dediklerine katılıyorum şortla binerek dogru olmadı :)

Dereye sokarsam zaten yosun baglamış taştan korktum fazer agır olmasına ragmen bozuk yollarda çok dengesiz anlam veremedim.

xj6n bence şehir içi ve uzun yol karışımı olarak daha uygun.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Bozuk yolda çok kararsız bi karakteristiği var. Ağırlık merkezinin yüksek olmasının etkisi yadsınamaz. Bunun yanında gücü ve lastik yapısı da cabası.. O yüzden toprak, stabilize vs. koşullarda hem yatırman an meselesi hem de 4-5 kat yorucu bir tutumu oluyor... :wiinkk:

Güzel gezi :cat: ee ıslatalım demişsin fazerı ama ıslatmamışsın :mrgreen: (dereden geçmemişsin) :)

İzmir İl Temsilcisi
Bozuk yolda çok kararsız bi karakteristiği var. Ağırlık merkezinin yüksek olmasının etkisi yadsınamaz. Bunun yanında gücü ve lastik yapısı da cabası.. O yüzden toprak, stabilize vs. koşullarda hem yatırman an meselesi hem de 4-5 kat yorucu bir tutumu oluyor... :wiinkk:

kesinlikle aynı fikirdeyim :)

yatırma tehlikeside toprak yolda yaşamadım degil :)

---------- Post added at 00:38 ---------- Previous post was at 00:35 ----------

Güzel gezi :cat: ee ıslatalım demişsin fazerı ama ıslatmamışsın :mrgreen: (dereden geçmemişsin) :)

teşşekkürler sagolun ıslatalım dedik fakat dereden geçelim derken komple ıslatmaktan korktum :cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Emre foçaya gidicez demişti...
Demek gizli kalmasını istediğiniz için yer belirtmedin... :)

Gez dolaş... İzmir senin.... Gençliğin tadını çıkar....:cat:

İzmir İl Temsilcisi
Emre foçaya gidicez demişti...
Demek gizli kalmasını istediğiniz için yer belirtmedin... :)

Gez dolaş... İzmir senin.... Gençliğin tadını çıkar....:cat:

foçaya bu hafta sonu gidicektik fakat gidemedik. benim işten dolayı müsait olamadım.

fakat diger haftalarda aktif olacagız :)

teşşekür ederim izmirin keyfini çıkartıyorum :)

İslatmissin iyi guzelde biz bisey gormedik valla tatli bakkava felan :)

Allah kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin :)

DKN

fren diskleri sıcakken su görmemesine dikkat edin yamulabilir. ben uzun yolculuk sonrası motorumu asla yıkamam aradan 1 gün geçer ve soğukken yıkarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar