En güzeli benim gibi cbs fren sistemi olan motora binin , rahat edin.Yok ön fren , arka fren kombinasyonuymuş uğraşmayın böyle şeylerle.CBS fren sistemi bu işlemi otomatik olarak yapıyo.Arka frene basınca %70 arka , %30 ön freni sıkıyo.Valla abs'den daha iyi bi sistem.Ne kadar zorladıysam da arka tekeri kitlemek baya zor.Islak zeminde dahi mükemmel frenleme yapıyo.
Fazer'da CBS vardı da biz mi söktük :bounce:
CBS = Combined Braking System - Kombine Fren Sistemi. Sadece ön veya sadece arkayı bile sıksanız diğer tekeri de frenler. Normal kullanımda güvenlidir, ancak kullanıcının motorun dinamikleri üzerindeki kontrolünü bir nebze azaltır.
En güzeli benim gibi cbs fren sistemi olan motora binin , rahat edin.Yok ön fren , arka fren kombinasyonuymuş uğraşmayın böyle şeylerle.CBS fren sistemi bu işlemi otomatik olarak yapıyo.Arka frene basınca %70 arka , %30 ön freni sıkıyo.Valla abs'den daha iyi bi sistem.Ne kadar zorladıysam da arka tekeri kitlemek baya zor.Islak zeminde dahi mükemmel frenleme yapıyo.
Sert ve ani bir frenlemede (normal yol şartlarında) %70 ön fren, %30 arka fren sıkılarak en kısa mesafede durulur. Motoru durduran ön frendir.
Eğer kombine fren sistemi bahsettiğiniz oranlarda frenlere güç uyguluyorsa motorun duruş mesafesini artıracaktır.
Birol; eline sağlık güzel düşünmüşsün ama nedense bende motorun fren aksamında yapılan her tür değişikliğe biraz soğuk bakıyorum.
Belkide bu yüzden yaşanabilecek olası ufak bir problemin bile, (Allah korusun) dönüşü çok zor hatalara yol açabileceğini düşündüğüm içindir.
Sert ve ani bir frenlemede (normal yol şartlarında) %70 ön fren, %30 arka fren sıkılarak en kısa mesafede durulur. Motoru durduran ön frendir.
Eğer kombine fren sistemi bahsettiğiniz oranlarda frenlere güç uyguluyorsa motorun duruş mesafesini artıracaktır.
:cat:gerçekçi , doğru tespit ve neden fazer sevmediğimi hatırlattığın için teşekkürler...