Fazer Arka Fren Kilitlemesi ve Çözümü

En güzeli benim gibi cbs fren sistemi olan motora binin , rahat edin.Yok ön fren , arka fren kombinasyonuymuş uğraşmayın böyle şeylerle.CBS fren sistemi bu işlemi otomatik olarak yapıyo.Arka frene basınca %70 arka , %30 ön freni sıkıyo.Valla abs'den daha iyi bi sistem.Ne kadar zorladıysam da arka tekeri kitlemek baya zor.Islak zeminde dahi mükemmel frenleme yapıyo.

Fazer'da CBS vardı da biz mi söktük :bounce:

CBS = Combined Braking System - Kombine Fren Sistemi. Sadece ön veya sadece arkayı bile sıksanız diğer tekeri de frenler. Normal kullanımda güvenlidir, ancak kullanıcının motorun dinamikleri üzerindeki kontrolünü bir nebze azaltır.

Bu iş sadece o gün aklıma gelipte yapılmış bir iş.

Bu yay sayesinde,ayak basıncını dengeleyerek daha hasas fren yapmayı saglayabiliyorum artık.:p

İşin kolayı rahatlığı var iken neden zor olanını seçeriz ki anlamıyorum,ben yine frene sert bastığım zaman arka teker orjinali gibi yine kitliyor..

O yay sadece fren pedalına aniden ayağınızı attığınız zaman hop hemşerim yavaş gel diyor,kamyon pedalına basmıyorsun diyor..:cherry::cherry::cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Fazer'da CBS vardı da biz mi söktük :bounce:

CBS = Combined Braking System - Kombine Fren Sistemi. Sadece ön veya sadece arkayı bile sıksanız diğer tekeri de frenler. Normal kullanımda güvenlidir, ancak kullanıcının motorun dinamikleri üzerindeki kontrolünü bir nebze azaltır.

Benim motorun dinamikleri üzerinde kontrolü azalttığını pek sanmıyorum ama belki spor tarz motorlar için doğru olabilir.Tabi buna fazer ve diğer naked motorları da dahil edebiliriz.Çünkü bu tarz motorlarda motoru yatırma , kontra basma gibi bi çok karmaşık kullanım tarzı mevcut.Belki de bu yüzden bu fren sistemi çoğu motorda kullanılmıyo.Ama maxiscooter için mükemmel bir sistem.Biz öyle kontra falan basmadan , motoru fazla yatırmadan kullanıyoruz.Bazen ıslak zeminde viraj alırken motor yatık vaziyette olduğundan arka freni sıkmaya korkuyorum.Çünkü ön fren de biraz sıkılacak.Ya kitlerse diye tırsıyorum ama bugüne kadar bi sıkıntı yaşamadım.

Birol; eline sağlık güzel düşünmüşsün ama nedense bende motorun fren aksamında yapılan her tür değişikliğe biraz soğuk bakıyorum.

Belkide bu yüzden yaşanabilecek olası ufak bir problemin bile, (Allah korusun) dönüşü çok zor hatalara yol açabileceğini düşündüğüm içindir.

En güzeli benim gibi cbs fren sistemi olan motora binin , rahat edin.Yok ön fren , arka fren kombinasyonuymuş uğraşmayın böyle şeylerle.CBS fren sistemi bu işlemi otomatik olarak yapıyo.Arka frene basınca %70 arka , %30 ön freni sıkıyo.Valla abs'den daha iyi bi sistem.Ne kadar zorladıysam da arka tekeri kitlemek baya zor.Islak zeminde dahi mükemmel frenleme yapıyo.

Sert ve ani bir frenlemede (normal yol şartlarında) %70 ön fren, %30 arka fren sıkılarak en kısa mesafede durulur. Motoru durduran ön frendir.

Eğer kombine fren sistemi bahsettiğiniz oranlarda frenlere güç uyguluyorsa motorun duruş mesafesini artıracaktır.

Sert ve ani bir frenlemede (normal yol şartlarında) %70 ön fren, %30 arka fren sıkılarak en kısa mesafede durulur. Motoru durduran ön frendir.

Eğer kombine fren sistemi bahsettiğiniz oranlarda frenlere güç uyguluyorsa motorun duruş mesafesini artıracaktır.

% 70 - % 30 oranı doğru

tabi sadece arka frene basılırsa öncelik arka diskin %70 , ön % 30

sadece ön fren sıkıldığında ise öncelik ön diskin % 70 , arka % 30

aslında basit bir prensip , her iki fren merkezinden kılcal boru ile by-pass yapılmış.

doğru kullanımda fark yaratır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Birol; eline sağlık güzel düşünmüşsün ama nedense bende motorun fren aksamında yapılan her tür değişikliğe biraz soğuk bakıyorum.

Belkide bu yüzden yaşanabilecek olası ufak bir problemin bile, (Allah korusun) dönüşü çok zor hatalara yol açabileceğini düşündüğüm içindir.

%70 arka %30 ön oranı sadece arka freni sıktığınızda geçerli.Üzerine ekstradan ön freni de sıkabilirsiniz.CBS sistemi ön freni ne kadar sıktığınıza karışmıyo.Yani %30'un üzerine istediğiniz ilaveyi yapabilirsiniz.CBS sisteminin sevdiğim tarafı arka frene asıldığımda motor dengeye gelip düz bir çizgide gitmeye başlıyo_Ondan sonra daha da sert duruş yapmak istersem ön frene asılıp çok güzel bir duruş sağlıyabiliyorum.Birde tabiki ön arka kombinasyonu yaptığından arka frene ne kadar sert asılırsanız asılın arka tekerin kitlenmesini zorlaştırıyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar