Facebook'taki oyuna yasak...

Facebook'taki Tarıma da Yasak!!!
Türkiye'de bir yasak daha! Facebook'ta çiftlik kurup hayvan besleyip tarım faaliyetlerinde bulunulan Farmville oyunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandı.

Facebook kullanıcılarının kendilerine ait sanal çiftlik işlettikleri Farm Wille adlı oyuna engeleme geldi.

Facebook'ta çiftlik kurup hayvan besleyip tarım faaliyetlerinde bulunulan Farmville oyunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandı. Türk oyunseverler bu yasağın nedenini anlamayadılar. Oyunun yayınlandığı diğer sitelerde ise herhangi bir yasaklama söz konusu değil.

Oyunu oynamak için Facebook'a giren kişiler şu uyarı ile karşılaşıyorlar:

"5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (zynga.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

(Habertürk)

Şimdi facebook kullanıcıları bunu konuşuyor.
Bu oyun neden yasaklandı?
Tarım faaliyetlerine, ülke politikasına bir zararı mı dokundu?
Domuz gribine önlem için miydi? Yoksa ineğin memesi mi tahrik sebebi sayıldı?
Ayrıca facebookta'ki poker oyunu da yasaklanırken, sıranın tavla ve okey'de gelip gelmeyceği endişesi oyun severleri üzüyor.

(ç)alıntıdır..

cem gariboğlunun bir facebook kullanıcısının tarlasında bir müddet saklandığı ortaya çıkmış...

valla bılmıyorum sevenlerı ama çok sıkıcı be abi cıt yollla agaç gönder felan boş verin sanal tarımı özümüze dönelim boşuna dememiş atam köylü milletin efendisi diye :)

Facebook'taki Tarıma da Yasak!!!
Türkiye'de bir yasak daha! Facebook'ta çiftlik kurup hayvan besleyip tarım faaliyetlerinde bulunulan Farmville oyunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandı.

Facebook kullanıcılarının kendilerine ait sanal çiftlik işlettikleri Farm Wille adlı oyuna engeleme geldi.

Facebook'ta çiftlik kurup hayvan besleyip tarım faaliyetlerinde bulunulan Farmville oyunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yasaklandı. Türk oyunseverler bu yasağın nedenini anlamayadılar. Oyunun yayınlandığı diğer sitelerde ise herhangi bir yasaklama söz konusu değil.

Oyunu oynamak için Facebook'a giren kişiler şu uyarı ile karşılaşıyorlar:

"5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (zynga.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

(Habertürk)

Şimdi facebook kullanıcıları bunu konuşuyor.
Bu oyun neden yasaklandı?
Tarım faaliyetlerine, ülke politikasına bir zararı mı dokundu?
Domuz gribine önlem için miydi? Yoksa ineğin memesi mi tahrik sebebi sayıldı?
Ayrıca facebookta'ki poker oyunu da yasaklanırken, sıranın tavla ve okey'de gelip gelmeyceği endişesi oyun severleri üzüyor.

(ç)alıntıdır..

canımı dişime takarak 34 level oldum villayı alıyım onu tarlamın ortasına dikeyim sonra naparlarsa yapsınlar karışmam :queen::queen::queen::mrgreen:

way be farm ville farm ville diye duvarı kirleten resimlerden sonunda kurtuldum :D knigt online,metin2 vs gibi oyunlarada uyuz oluyorum onlarıda yasaklarlar umarım =)

way be farm ville farm ville diye duvarı kirleten resimlerden sonunda kurtuldum :D knigt online,metin2 vs gibi oyunlarada uyuz oluyorum onlarıda yasaklarlar umarım =)

Onlara bende uyuz oluyorum oynayan arkadaşlar sinirlenecekler ama çok saçma bir oyun.Bir konusu bile yok.Kestim biçtim level atladım.

çok saçma bir konu...
bari komple facebooku iptal ette bi işe yarasın...
ben boşa vakit kaybı diye düşünüyorum..

Bende o hata mesajıda yok direk boş bir sayfa proxy kullanıyorum ondan sanırım.Buarada bu oyun sayesinde çiftçiliğe tarıma merak saldım bu sezonun hasatınıda aldım bayaa sayesinde gerçek hayattada işe yarıyor..

173636800f.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar