F1 2007 Sezonu

Fernando Alonso'nun, gelecek hafta yapılacak olağanüstü FIA toplantısında suçlu bulunması halinde takımdan ayrılabileceği ileri sürülüyor. Diario As gazetesinde yer alan habere göre, İspanyol pilotun İngiliz ekibiyle yaptığı 3 yıllık sözleşmede yer alan bir madde, Alonso'nun takımdan ayrılmasına açık kapı bırakıyor.

Gazeteye göre sözkonusu madde, Alonso'nun ünü veya imajının; takımın herhangi bir hareketinden dolayı zarar görmesi halinde sözleşmenin bozulmasını öngörüyor.

Ron Dennis başkanlığındaki McLaren heyeti, Stepneygate casusluk skandalıyla bağlantılı olarak gelecek hafta FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'ndeki olağanüstü toplantıda haklarındaki suçlamalara cevap verecek.

Uluslararası Spor Yasası'nın 151c Maddesi'ni ihlal etmekle suçlanan McLaren'ın suçlu bulunması halinde puan silme ve şampiyonadan ihraç gibi çeşitli cezalar alabileceği ifade ediliyor.

Valla ne diyeceğimi şaşırdım. Bir yanda McLaren'in suçlu duruma düşmesi, diğer yandan Alonso'nun gitmesi. Değer mi acaba? :)

kaynak: http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=8596&r=19.07.2007+12:09:33

McLaren suçlu bulunmasın, Alonso da gitme talebinde bulunsun ve takım da onu yollasın. McLaren'i tanıyan herkes takımın böyle bir davranışta bulunmayacağını söylüyor, ben de zaten McLaren'i peşpeşe şampiyonluklar kazanıyor diye değil, dürüst ve büyük olduğu için tutuyorum.

AVRUPA GP

hamilton-silverstone-z-05_060707.jpg

euro1vl6.jpg

raikkonen-nurburgring-z-07_200707.jpg

euro2kj3.jpg

raikkonen-nurburgring-z-wri-86_210707.jpg

euro3di6.jpg

raikkonen-nurburgring-z-a04_210707.jpg

euroqmj7.jpg

podium-nurburgring-z-002_220707.jpg

eurorlk5.jpg

Hamilton'ın kaza çok kötüydü ya. Alonso da o hataya rağmen ikinci sırayı almışsa paketimiz sağlam demektir. Hamilton'ın kürsü serisi bu yarışta -bir McLaren klasiği olan- görevini yapmayan bir cıvata yüzünden son bulacak.

Son düzenleme:
Hamilton'un kazasını yayında seyrettim, baya kötü çarptı. İnşallah iyidir.
-------------------------------------------------------------------

http://www.formula1.com/news/headlines/2007/7/6509.html

d07eur1290.jpg

Hamilton safe after high-speed qualifying shunt - updated
Championship leader expected to race on Sunday

McLaren’s Lewis Hamilton escaped serious injury after crashing out of the final phase of qualifying at the Nurburgring on Saturday.

Hamilton suffered a right-front wheel failure at Turn Eight, his car bouncing over the gravel trap before impacting hard with the tyre wall.

The championship leader was seen moving his legs in the cockpit immediately afterwards, and extracted himself partly from the cockpit, to a standing position within the car, before receiving medical attention at the scene. He then waved and gave a thumbs-up to fans as he was taken by stretcher to the medical centre.

McLaren subsequently confirmed that Hamilton sustained no serious injuries, broken bones or bruising, and that he did not lose consciousness during the crash. The Englishman was taken to Koblenz Bundeswehr Hospital for a precautionary CT scan, which proved to be entirely normal.

As is normal, Hamilton will require a final sign-off by FIA Medical Delegate Gary Hartstein on Sunday morning before he is allowed to race. McLaren expect the outcome of this to be positive.

The cause of the accident was a problem with the airgun used on the right front wheel during the pit stop immediately prior to the incident. The wheelnut could not be fitted properly and a second gun was needed to cure the problem. However, the wheel was subsequently still able to move enough to generate sufficient damage to cause it to fail.

The qualifying session was red flagged for around 30 minutes as the damaged McLaren was recovered, and repairs were made to the conveyor belt round the tyre wall.

Assuming he does race, Hamilton will start from tenth on the grid with the same fuel load as he started qualifying with.

d07eur1182.jpg

Çok güzel yarıştı, keşke Hamilton da podyuma çıkabilseydi.

Son düzenleme:
Hamilton'a gerçekten çok üzüldüm... Şanssızlıklarla dolu bir yarıştı onun için....

Kimi ve özellikle Ferrari ile ilgili bişey söylemiyeceğim... Banlanmak istemiyorum :pr: :pr: :pr:

Yarın McLaren FIA'nın karşısında ifade verecek, bakalım sonuçta ne çıkacak?

Podyum töreninden önce göre iki pilot(fa:fernando alonso fm:felipe massa) arasında Fransız haber ajansına göre İtalyanca geçen ve kameraların da tespit ettiği tartışma şöyle gelişti:

FA: "Böyle şeyler yapamazsın."

FM : "Sen neden bahsediyorsun?"

FA: "Anlamıyormuş gibi yapma. Ne olduğunu çok iyi biliyorsun. Bana kasıtlı çarptın. Beni pist dışına atmak için üzerime kırdın."

FM : "Ne? S.k..r git!"

FA : "Sen s.k..r! Bir dahaki sefere seni duvara çarpacağım."

bu adamlar yanlış yerdeler.......

MACARİSTAN GP

kubica-nurburgring-z-wri-90_210707.jpg

alonso-hungaroring-z-wri-02_030807.jpg

massa-hungaroring-z-13_030807.jpg

alonso-hungaroring-z-wri-01_030807.jpg

Bugünkü sıralamadan sonra "Alonso bu takıma yakışmıyor" lafımın daha da arkasındayım.

yarışı izledim ama sanırım olan sıralamalarda olmuş...

Geçen sene olacaktı ki havada kapardım onları ama ne yazık ki bu sene yarışı izleyemeyeceğim :((((((((. Gittigidiyor'u dene istersen.

beyler bu paddock club bileti exclusive hizmetler içeriyor eğer verdiğim linke baktıysanız. ben bunu bir çekilişten kazandım ve ederi 4720€ yazıyordu ben onların yalancısıyım yani bilet tuzlu. fiyatı yüksek yani satamazsam yanıma birini alıp kendim gideceğim.

Evet, yas başlamıştır. WMSC henüz gerekçeleri açıklamamakla beraber McLaren'in markalar şampiyonasındaki puanlarını sıfırladı ve 100 milyon USD cezaya çarptırdı. Pilotların puanları silinmedi. Yani şu an markalar şampiyonu Ferrari olacak, pilotlar şampiyonu da McLaren'den çıkacak gibi gözüküyor. McLaren büyük takımdır, cezaları kaldırabilir ama bu olaydan en çok itibarı zarar gördü. Oysa McLaren, dediği gibi o bilgileri kullanmamıştır ve Ferrari'ye göre çok daha dürüst ve sportmen bir takımdır.
Neyse, pilotlar şampiyonluğuyla yetineceğiz.

Yazık oldu takıma..... Keşke pilotların puanları silinseydi o zaman Kimi şampiyon olurdu. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar