İSPANYA GP
McLaren geliştirmelerde Ferrari'ye gittikçe yaklaşıyor. McLaren'in araç geliştirmesi muhteşemdir ama Ferrari de öyledir. Denk başladılar, denk bitirecekler gibime geliyor. Ama asıl fark yapan McLaren'in kalite kontrol sisteminin gelişmiş olması herhalde.
McLaren'e dikkat ederseniz rakiplerinin yaptıklarını yapmıyor. Ya bazı teknolojilere öncülük ediyor, ya da rakiplerinin bulduğu şeyleri aynen almaktansa modifiye ediyor. Motor kapağındaki T kanatlar 2004'te Ferrari'yle çıktı ve 2005'e geldiğinde her araçta onlardan bir çift vardı. Oysa McLaren onu kendisine uygun hale getirip boynuza çevirmişti. Honda'nın geçen sene başlattığı oradan buradan kanatçık akımını McLaren izledi ve kendi stilini ortaya koydu (Renault da bu konuda özgün davrandı). Ve son olarak benim hiç sevmediğim ve sadece Williams'ınkinin güzel olduğunu düşündüğüm ön kanattaki ek kanata da kendince yeni bir bakış açısı getirdi. Aero olarak faydası olur mu bilmem ama bir McLaren'de gördüğüm en çirkin şey bu güne kadar. Rengi de siyah mı, kırmızı mı, gümüş mü hala anlamadım.
Her üç serbest antrenmanda en iyi dereceleri elde edip pole pozisyonunu kaçırmayı nasıl beceriyor bu adamlar anlamadım hala. En azından görünen o ki McLaren ciddi ciddi Ferrari'ye yetişmiş. Bu ivmeyle geliştirme devam ederse sezon ortasında Ferrari'yi geçeriz.
Bir de CNN Türk'e yeni bir sunucu koymuşlar. Ya bizi gerizekalı sanıyor, ya kendisi bilmiyor. Saniyenin 60'da birine salise dendiğinden haberi yok. 1:22.178'i 1 dakika 22 saniye 178 salise olarak okuyor. F1'de ve diğer motor sporlarında salise yerine saniyenin binde biri tercih edilir.
İkincisi, adam Hidsfıld Hidsfıld deyip duruyor. Dedim pilot değişikliği oldu da ben mi duymadım. Bir baktım Heidfeld'den bahsediyor.
Üçüncüyü gördüğümde bu adam bizle dalga geçiyor. Sıralama kısmının son bölümünde adamın fuel bruning kısmından haberi yok. Arabalar birbirleriyle yarışıyor, hepsi pistte diyor. 1:26'lık derece gelince de "Çok yavaş" dedi. Bunun açıklaması olarak da "Araçlar birbirine yakın olduğu için kirli havadan dolayı hızlı tur atamıyorlar" dedi. Bu kısmı doğru ama buradaki neden farklı.
Sektörü de segment yaptı. Hani Türkçe kelime bulsa anlayacağım da segment de yabancı

.
Son olarak sezonun başından beri pole pozisyonunu McLaren'e kaptırmayan Ferrari'nin yeni pole pozisyonu için (mucize ya) Schumacher'in pistte oluşunun takım üstündeki sihirli etkisi olarak açıkladı. Sonra da ben RTL'ye geçtim.