"ABİDİK GUBİDİK" lafını
tanımadığı birisine mahalle arkadaşına söyler gibi söyleme hakkını kimler bulur?
Yani bunu söyleyen kişiyi şöyle 2-3 saniyeliğine kafamızda canlandıralım. Bunu düşündükten en sonunda konuya bağlayacağım.
Vakti zamanında bana bir benzincide döner bıçağıyla saldıran bir adamdan üzerime savurduğu bıçağından eğilerek kaçmıştım ve hemen ardından polisle beraber gelip video kayıtlarını almıştım, ancak poliste ev adresimi vermek istemediğim için şikayet dilekçemi geri çekmek zorunda kaldım. Bana döner bıçağıyla saldıran şahıs, evdeki aileme intikam amacıyla kimbilir ne yapar dedim ve geri çekilmek zorunda kalmıştım. Bir daha ki sefere (olursa) iş adresini ev adresi olarak vereceğim tabii ki. Bu yapacağım bir olaydı fakat istemeden yarım kaldı. Yani bunu hemen orada planlamıştım ancak istediğim gibi yürümedi. Dolayısıyla "FANTASTİK" bir olay değildi. Başına böyle bir şey gelen kişi akıllıysa bunu uygular. Bunun dışında başka sebeplerden dolayı mahkemelerde habire duruşmalara çıkıyorum. Yani bu tip bilgilerle içli dışlı oldum. Kişiler kendi anlamak istemiyorsa diğer bilmek isteyen kişileri engellememeli. İnternette ya yaşı çok ufak kişiler ya da internette adabıyla yazı yazmayı bilmeyen insanlar çıkıyor. Kişilerin yazışma tarzından dolayı konunun içeriği sapıyor ve hem de karşı tarafın konuya cevap verme gereği ortaya çıkıyor. Yaşı genç olanların ya da sosyo ekonomik düzeyi toplumun normaline göre aşağıda kalan insanların cevaplarında hep bir hakaret kokusu vardır. Çünkü sahip olduğu bilgi eksikliğini hakaret etmekle kapatırlar. İsteyerek konuyu saptıracak kadar kurnazdırlar. Bakın gene konu saptı. Esas topik konusu güme gitti. Hayret bir şey.:wiinkk:
Tekrar esas konuya dönüyorum. Ben cezasız kalsın demiyorum ama illa bir halt yapacaksan ama cep telefonun açıksa (en kötü durum için), benzincide veya banka önündeysen, etrafta şahit varsa bunu karşılığı budur diyorum. Bunu hesaplamak için normal mantık değerlerine sahip olmak yeterlidir. Kavga etmemeyi seçilirse plaka yöntemi var. Ama bunun dışında istenirse, arabadaysanız ve sorun çıkaran arkadaki araç ise geri vitese bir takarsınız adamın airbagini açtırırsın gibi kanuni olmayan tavsiyelerde mi bulunmam isteniyor? Tabii ki böyle bir şeyi önermiyorum.

Üstü kapalı olarak "Ne yapacaksan yap ama yakalanırsan başına gelecekleri bil" yazıyorum ama hala konuyla değil bağcıyla uğraşmayı sevenler var. Kafamdakini belirtirken suç unsuru oluşturmasın diye kapalı olarak yazıyorum, bunu anlayamayanlar oltaya geliyor. Bazı konularda (suç işlemeyi öğretici) direk şunu şunu yap diye yazılamaz ama sağından solunda girilerek ima edilebilir. Zaten amaç herkesin anlamayacağı bir yazı yazmaktı. Bu yazıyı da mutlaka anlamayacak kişiler çıkacaktı. Beklenen gelişme oldu. Hayat ve dolayısıyla toplumda yaşayanlar arasında doğal seleksiyon vardır ve elenenler olacaktır.