38 / 43 yasında emekli olanları beslemek için g.tümüze giren vergileri düşünüyorum su an.
secim kazanmak için bu yaptıkları tam bir rezillik. gececik adamları emekli yapacaklarına emeklilik yaşını aşagı ceksinler.
Bir de öyle bir sıkıntı var.Her ne kadar EYT kanunen hak olsa bile 5000 gün prim ödemiş adamı (10.000 prim ödeyen arkadaşlar üstüne alınmasın)43 yaşında emekli yapıp 30-40 yıl maaş bağlamak,ondan sonra işe girip 15.000 gün prim ödeyip 60-65 yaşında emekli olup en fazla 5-10 yıl maaş alıp geberecek adama ciddi şekilde haksızlık olacak.SGK'ın üstündeki bu yükü doğal olarak bizim gibi 60-65 yaşında emekli olacak salakların üstüne yüklenecek.Yani özetle iki ucu b.k değnek.İki tarafta haklı ama bir taraf çok daha mağdur sanki.
Kimi arkadaş biz çocuk bakacağız çift maaşa ihtiyacımız var demiş.Ben tek maaş ile 60 yaşına kadar çalışacağım tabii 50sinden sonra beni postlamazlarsa.Bırakın çocuğu biz eşim ile kendimize nasıl bakacağız diye kara kara düşüyoruz.O yüzden çocuk yapma işine hiç girmedik.Peki bizim suçumuz ne?Sanırım bu b.k çukuru ülkede 5-10 yıl geç doğup Y nesline mensup olmamız.Geç doğduğumuz için iş hayatına geç atıldık,iş hayatına geç atıldığımız için hem zor iş bulduk(bazılarımız hiç bulamadı) hem daha kötü koşullarda iş bulduk.Sigorta girişimiz geç olduğu için bizden öncekilerden 20 yıl geç emekli olacağız.Eşek gibi boomerların maaşlarını biz ödedik şimdi X neslinin maaşlarını da ödeyeceğiz.Bizden sonraki nesliller bizden çok daha beter olacak.Hep söylerim :"Bu ülkenin kaymağını boomerlar ile X nesli yedi ondanlardan sonra gelen nesillere de ya..aklar kaldı."
Bir de yanlış hatırlamıyorsam bu EYT muhabeti gerçekten seçim vaadi olarak Kılıçdaroğlu'nun başının altından çıkmıştı.Tayyip de bunu kullandı.Tıpkı,öğrenim kredisi faizlerinin silinmesi gibi...Benim askerde -20 derecede görev yaparken tıpış tıpış faizi ile ödemeye başladığım kredileri millet istediği gibi geciktirdi faizsiz ödedi.Yıllardan beri oy verdiğim Kılıçdaroğlu daha iktidara gelmeden bana iki kere kazık attı.Bu yüzden bir daha ki seçimlerde hiç kimseye oy vermeme kararı aldım.Yaşım 39,daha bu yaşta hem vücut hem ruhsal sağlığım teklemeye başladı.Bu halde en fazla 5-10 yıl daha ya yaşarım ya yaşamam.O yüzden bu saatten sonra bu ülke batmış çıkmış gram umurumda değil.
Emeklilik yaşını birden bire 40'lara 60'lara çıkarmak yerine yavaş yavaş 1'er 2'şer yıl arttırarak yumuşak bir geçiş yapılması çok daha adaletli olurdu.Şu anda daha emekliliğine 20 yıl olan ama kendinden 1-2 yaş büyük insanların emekli olduğunu görenlerin doğal olarak moralleri bozuk ve çalışma heveslerini kaybettiler.Daha da kötüsü erken yaşta çalışmaya başlamış ama sigortası yapılmamış insanlar var.kendinden 10 yaş küçük insanlar emekli olacak.
Devlet,16 yaşında okulu terk etmek yerine ülkesine daha fayadalı olmak için üniversite okuyup doktor,mühendis,öğretmen olan insanları çok güzel cezalandırdı.
Diğer bir konu 10 milyon genç işsizin olduğu ülkede,emekli olan insanların sigortalı,maaşlı işlerde çalışmaya devam edip çift maaş almasının ne kadar etik olduğu tartışılır.
İcraat reis, fatura Kılıçdar :queen:
Doğru olan daha baştan bu kademeli geçişi yapmaktı.
İcraat reis, fatura Kılıçdar
Bir de öyle bir sıkıntı var.Her ne kadar EYT kanunen hak olsa bile 5000 gün prim ödemiş adamı (10.000 prim ödeyen arkadaşlar üstüne alınmasın)43 yaşında emekli yapıp 30-40 yıl maaş bağlamak,ondan sonra işe girip 15.000 gün prim ödeyip 60-65 yaşında emekli olup en fazla 5-10 yıl maaş alıp geberecek adama ciddi şekilde haksızlık olacak.SGK'ın üstündeki bu yükü doğal olarak bizim gibi 60-65 yaşında emekli olacak salakların üstüne yüklenecek.Yani özetle iki ucu b.k değnek.İki tarafta haklı ama bir taraf çok daha mağdur sanki.
Kimi arkadaş biz çocuk bakacağız çift maaşa ihtiyacımız var demiş.Ben tek maaş ile 60 yaşına kadar çalışacağım tabii 50sinden sonra beni postlamazlarsa.Bırakın çocuğu biz eşim ile kendimize nasıl bakacağız diye kara kara düşüyoruz.O yüzden çocuk yapma işine hiç girmedik.Peki bizim suçumuz ne?Sanırım bu b.k çukuru ülkede 5-10 yıl geç doğup Y nesline mensup olmamız.Geç doğduğumuz için iş hayatına geç atıldık,iş hayatına geç atıldığımız için hem zor iş bulduk(bazılarımız hiç bulamadı) hem daha kötü koşullarda iş bulduk.Sigorta girişimiz geç olduğu için bizden öncekilerden 20 yıl geç emekli olacağız.Eşek gibi boomerların maaşlarını biz ödedik şimdi X neslinin maaşlarını da ödeyeceğiz.Bizden sonraki nesliller bizden çok daha beter olacak.Hep söylerim :"Bu ülkenin kaymağını boomerlar ile X nesli yedi ondanlardan sonra gelen nesillere de ya..aklar kaldı."
Bir de yanlış hatırlamıyorsam bu EYT muhabeti gerçekten seçim vaadi olarak Kılıçdaroğlu'nun başının altından çıkmıştı.Tayyip de bunu kullandı.Tıpkı,öğrenim kredisi faizlerinin silinmesi gibi...Benim askerde -20 derecede görev yaparken tıpış tıpış faizi ile ödemeye başladığım kredileri millet istediği gibi geciktirdi faizsiz ödedi.Yıllardan beri oy verdiğim Kılıçdaroğlu daha iktidara gelmeden bana iki kere kazık attı.Bu yüzden bir daha ki seçimlerde hiç kimseye oy vermeme kararı aldım.Yaşım 39,daha bu yaşta hem vücut hem ruhsal sağlığım teklemeye başladı.Bu halde en fazla 5-10 yıl daha ya yaşarım ya yaşamam.O yüzden bu saatten sonra bu ülke batmış çıkmış gram umurumda değil.
Ülkede ekonomi,eğitim sistemi,kaçak giriş yapan Afgan,Suriyeliler ve daha bir çok çok ciddi sorun varken,baş örtüsü,EYT,öğrenim kredisi faizleri gibi saçma sapan ve direk Tayyip'e koz verecek meseleleri gündeme getirip duran bizzat kendisi.Bu pası veriyor Tayyip golü atıyor.Fikir Kılıçdaroğlu'dan çıktı uygulama Tayyip.90larda SSK'yı batırmamıştı,bu AKP'nin bu adama attığı bir iftiradı ama şimdi Tayyip ile ortaklaşa batırdılar.Hayır adam seçimden önce hiç bir söylemesin çıksın canlı yayında mikrafona osursa bin kere seçim kazanacaktı ama illa saçmalayacak Tayyip'e koz verecek.
Bu şartlar altında CHP seçim falan kazanamaz,SGK batar,EYTliler kuş kadar emekli maaşı alır bizim gibiler de mezarda bile emekli olmaz.
Kapitalizmin sıkıntılarını EYT kanunudan bilmek olmadı ama?
Bu arada çalışmaya devam eden EYT'liler de Sosyal Güvenlik Destek Primi yatıracakları için kimseye yük olmayacaklar, çatır çatır vergimizi de vereceğiz (hem maaşımızdan hem de harcadıklarımızdan), çatır çatır prim de vereceğiz. Ben X neslinin tam göbeğindenim, bizim neslin en önemli / niteleyici özelliği kendi bacağından asılmayı bilmesi ve kimseye eyvallahı olmamasıdır. Bilmeyenler öğrensin...
Ustune ustluk, EYT'liler icin 45 yasinda emekli olacak diyenler sunun farkinda degiller. Bir yandan universitede okurken bir yandan sigortali olarak 18 yasinda calismaya baslayip benim gibi EYT'li olanlar, o sirada universitede olup okuyan arkadaslarimizdan en az 4 sene daha fazla vergi, daha fazla SGK primi, daha fazla emeklilik primi vermis oluyor.
Kaldi ki, EYT'li biri calisirsa yine SGK primi kesintisine ugrayacak, saglik giderleri icin. Odemeyecegi kisim bildigim kadariyla emeklilik kesintisi.
Bir de su var, kanunen o donemdeki insanlarin hakki idi, calinmisti. Anayasaya aykiri olarak kanun geriye donuk olarak uygulandi.
Bir hırsız gelip sizin evdeki altınları çalsa,sonra gelip sana geri verse ona teşekkür eder misin?Teşekkür edecek bir şey yok.Zaten emeklilik kanunen hakkınızdı,bu hakkı bunlar elinizden aldı sonra geri verdiler.
Seçim kimi seçiyoruz değil, kimi seçmiyoruz seçimi benim için. Çokomel kolisi aday olsa ona oy veririm.
Şu EYT muhabetinden önce olsa tuvalet fırçası değil b.kun kendisi bile olsa oy verirdim.Ama zaten şu ülkede dünyaya geldiğimden beri uğramadığım haksızlık adaletsiz kalmadı bir de üstüne bu EYT saçmalığı çıktı.Fabrikanın yarısının emekli olması yüzünden başta ben olmak üzere hem kalanların üstüne aşırı iş yükü binecek hem de firma yüzlerce kişiye kıdem tazminatı vereceği için büyük ihtimalle bu kötü ekonomide kalanlara doğru düzgün zam yapamayacak.Devletin kasasından çıkacak parayı ve bu paranın bizden ekstra vergi olarak çıkacağını söylememe bile gerek yok.O yüzden CHP dahil bütün partiler bu saatten sonra benden babayı alır.Cebinden başka hiç bir şeyi düşünmeyen bu bencil toplumun hak ettiği tek parti AKP.Teşekkürler Kılıçdaroğlu aylardır EYT EYT diye anıra anıra Tayyip'in kafasına soktun bu saçmalığı bu sayede iş hayatımın içine s.çarak bana mükemmel bir yıl başı hediyesi verdin.Merak etme seçim günü oy kullanmak yerine eşim ile beraber deniz kenarında biralarımızı yudumlayarak sana hediyeni vereceğiz.
devletin kasasından çıkacak para deniyor, 10 bin gün prim ödemiş adam, bedavaya emekli ediliyor algısı yaratılıyor, yatırılan primlerimi faiziyle geri iade etsinler emekliliği iptal etsinler ben kabulüm. Matematiğiniz varsa biraz hesaplarsınız ödenen primleri.
Devlet ödenen primleri bugünleri düşünüp doğru kullanmayıp başka yerlere aktarmışsa o primleri ödeyenlerin bir sorumluluğu yoktur, EYTlileri hedef gösterip bu yaşta emekli maaşlarını yerken biz çalışıp ödeyeceğiz diyen çoğunun anne ve babası aynı şartlarla emekli oldular.
devletin kasasından çıkacak para deniyor, 10 bin gün prim ödemiş adam, bedavaya emekli ediliyor algısı yaratılıyor, yatırılan primlerimi faiziyle geri iade etsinler emekliliği iptal etsinler ben kabulüm. Matematiğiniz varsa biraz hesaplarsınız ödenen primleri.
Devlet ödenen primleri bugünleri düşünüp doğru kullanmayıp başka yerlere aktarmışsa o primleri ödeyenlerin bir sorumluluğu yoktur, EYTlileri hedef gösterip bu yaşta emekli maaşlarını yerken biz çalışıp ödeyeceğiz diyen çoğunun anne ve babası aynı şartlarla emekli oldular.