ExTreMa'dan Çeşitli Yazılar

İhanete uğradınız mı?

• Kullanılan toplam oy
    30
Neyse bakalım burada elektrikçilerin resistans dedikleri parçadan alcam gibi geliyor en kolayı o heralde :)

Neyse bakalım burada elektrikçilerin resistans dedikleri parçadan alcam gibi geliyor en kolayı o heralde :)

hacı konjektör yoksa sen voltajı sabit tutamazsınki hdi tıyorum en yüksek devirde 30 volt verdi diyelim şimdi sana 30 volta göre direnç önersem seri girsen bu seferde bu direnç alt dvirlerde lambayı yaktırmayacak... en ideali konjektör.... kaç liraki motosiklet kojektörleri?

Evet arkadaşlar başka fikri olan yok mu?

Son düzenleme:
Extrema arkadaş,

doğrudan dinamodan aldığın elektrik seninde bildiğin gibi yüksek devirlerde çok fazla voltaj üretecektir. Bu durumda Konjektör+Akü şart görünüyor. Tek başına konjektörde yeterli olmayacaktır kanaatindeyim. Yine de elektronikçi arkadaşlara bir danışalım.:)

Delirdim galiba :S

Arkadaşlar aranızda scriptingten anlayan var mı?
İrc sunucum için script yazıyorum ama kodların birisinde hata var gözlerim kan çanağına döndü googlede aradım işe yarıycak bişey bulamadım..
Ufak bir umutta olsa buraya bakmak istedim..
3 gundur pcyı kapamıyorum :)
artık kafayı yemek üzereyim :queen::queen:

İrc sunucum için script yazıyorum ama kodların birisinde hata var gözlerim kan çanağına döndü googlede aradım işe yarıycak bişey bulamadım..

adaş bnde striptiz anladım ne diyom bu dedim kendi kendime iyimi? bence sen bunu bilgisayarla igili bir orumda sor...

oglum hicmi isin yok allah icin yaw yat uyu :p:p

Eski sevgilinin mesajlarına alternatif cevaplar

- gerçekten unuttun mu?
- sen de kimsin?

- seni hala seviyorum!
- performansına her zaman saygı duymuşumdur zaten

- seni hala özlüyorum...
- tütün bas geçer

- nasıl gidiyor hayat?
-senden sonra bayağı bi güzelleşti, sağol

- "mesaj attığınız kişinin ilgi alanı dışındasınız, lütfen daha sonra
-tekrar denemeyiniz... naş naşınız..."

- birbirimizin kalbini kırdık, yeniden bir araya gelip o kırık kalpleri onaralım!
- benimkinin kaskosu vardı

- biliyorum hala sevip arzuluyorsun beni, sadece farkında değilsin. Ya da farkında olmak istemiyorsun.
- allah belanı versin

- seni unutamadım!
- sevgilinden ayrıldın da mesaj atacak birini mi arıyorsun?

- salaksın sen!
- evet, o cevabı yazdığım için salağım, bırak bir cevap yazmayı, okumadan silmem gerekirdi...

- sen varsın ve hep olacaksın!
- yazık, bir malsın ve hep öyle kalacaksın...

- dün gece rüyamda seni gördüm... Leyla bize ne oldu böyle?
- bir dahakine iyi örtün de uyu...

- gece rüyamda gördüm seni, çok korktum, başına bir şey gelmedi di’mi?
-başıma gelen en kötü şey sendin!

- dün seni rüyamda gördüm, bir mesaj atayım dedim...
- ancak rüyanda görürsün zaten, öptüm!

- dün gece seni rüyamda gördüm...
- görebileceğin tek yerde görmüşşün zaten

- barutcan dön artık, tükendim tükendim tükenmeleri oynuyorum. Bittim.
- sayın abonemiz kafasını ......iniz kullanıcı son 7 aydır kapsama alanınız dışında bulunmaktadır. Hırtcell olarak şu üç günlük dünyada, daha nice potansiyel eski sevgililer olduğunu hatırlatır, en yakın zamanda
engin denizlere açılmanızı temenni ederiz. Hayırlı günlaaaaarrr

- hayatım, pişmanım, geri dönmek istiyorum!
- tek yön güzelim burası hadi naş naş!...

- senin gibisini bir daha bulamadım
- bunun beni ilgilendiren kısmı nedir?

- bu akşam işin var mı?
- mesaj attığınız kişiye şu an ulaşılamıyor. lütfen daha sonra tekrar denemeyiniz!

- buldun mu bari bir kazma?
- senden daha kazmasını bulamadım kusura bakma...

Bu güzelmiş :)
Thanks for paylaşım :queen:

-senı hala sevıorum
-performansına her zaman saygı duymusumdur zaten

dün gece rüyamda seni gördüm... Leyla bize ne oldu böyle?
- bir dahakine iyi örtün de uyu...

bunlar cok ıyıydı:queen::queen::queen:

Yeni Yıl Önerileri

Ufak şeyleri dert etmeyin.
Kusursuz olamayacağınızı kabullenin.
Rahat ve ılımlı insanların çok başarılı olamayacakları düşüncesini bir yana bırakın.
Olumlu ve olumsuz düşünce kartopunun çığ gibi büyüme etkisini göz önüne alın.
Sevgi kapasitenizi geliştirin.
Unutmayın: Öldüğünüz zaman yapılacak işler listeniz hâlâ dolu olacaktır.
Kimsenin sözünü kesmeyin, cümlesini siz bitirmeyin.
Birisine bir iyilik yapın ve kimseye bundan bahsetmeyin.
Bırakın ilgiyi başkaları toplasın.
İçinde bulunduğunuz ânı yaşamayı öğrenin.
Sizden başka herkesin bilgili olduğunu düşünün.
Sabır geliştirme egzersizleri yapın.
Sevgi elini önce siz uzatın.
Kendinize sorun: Bir yıl sonra bunun bir önemi olacak mı?
Gerçeği kabul edin: Hayat âdil değildir.
Arada sırada canınızın sıkılması yararlıdır: Bırakın canınız sıkılsın.
Strese dayanma gücünüzü azaltın.
Haftada bir kez yürekten gelen bir mektup yazın.
Şunu sıkça tekrar edin: Hayat "acil bir durum" değildir.
Her gün bir dakikanızı, minnettar olduğunuz birini düşünmek için harcayın.
Her gün kendinize biraz sessiz zaman ayırın.
Tanımadığınız insanların gözlerine bakın ve gülümseyerek merhaba deyin.
Yaşamınızdaki insanları minik çocuklar ve yüz yaşında ihtiyarlar olarak düşünün.
Önce karşınızdaki kişiyi anlamayı hedefleyin.
Daha iyi bir dinleyici olun.
Eleştirme isteğinizi bastırın.
Unutmayın: İnsanı edindiği huylar oluşturur.
Bilmemenin verdiği rahatlığı duyun.
İpin ucunu biraz bırakın.
Bir bitki yetiştirin.
Yoga (ya da jimnastiğe) başlayın.
Erken kalkmaya alışın.
En inatla savunduğunuz beş iddianızı sıralayın ve bu konularda yumuşamaya çalışın.
Konuşmadan önce derin bir soluk alın.
Suçluluğu değil masumiyeti görmeye çalışın.
Kendi görüşlerinizden tamamen farklı makale ve kitaplar okuyun ve bir şeyler öğrenmeye çalışın.
Zihninizi sessizleştirin.
Birisi size topu atarsa, bunu tutmak zorunda değilsiniz.
Öfkeniz kabarmaya başladığı zaman ona kadar sayın.
Bugününüzü son gününüzmüş gibi yaşayın. Öyle olabilir.
İç dünyanız için zaman ayırın.
Olağan şeylerdeki olağanüstülüğü arayın.
Hayatı olduğu gibi kabul edin.
Yüreğinizin sezgisine güvenin.
Bırakın çoğu zaman başkaları haklı olsun.
Kendi cenazenize katıldığınızı farz edin.
Önce karşınızdaki kişiyi anlamayı hedefleyin.
Ruh durumunuzu dikkate alın: Moralinizin bozuk olduğu zamanlar sizi yanıltmasın.
Hayat bir sınavdır. Altı üstü bir sınav.
Herkesin onayını alamayacağınızı unutmayın. Övgü ve yergi aynı şeydir.
Rasgele iyilikler yapın.
Bir davranışın ardındakini görmeye çalışın.
Gönlü bol olmayı haklı olmaya yeğleyin.
Bugün üç kişiye onları ne çok sevdiğinizi söyleyin.
Herkesin farklı olabileceği gerçeğini anlayın ve saygı gösterin.
Kendinize bir kamusal yardım konusu seçin.
Sınırlarınızı öne sürmeyin, yoksa sınırlı olursunuz.
Gördüğünüz her şeyde tanrının parmak izi vardır.
Başkalarının fikirlerinde biraz olsun doğruluk payı arayın.
Bardağın (ve başka her şeyin de) kırılmış olduğunu varsayın: Her şeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır.
Bu ifadeyi iyi anlayın: Nereye giderseniz siz oradasınız.
Kendinizi iyi hissettiğiniz zaman şükredin, kötü hissettiğiniz zaman ılımlı olun.
Postayla evlat edinin. Bir vakıf yoluyla bir çocuğa yardım edin.
Aynı anda birkaç şey yapmaya kalkmayın.
Fırtınanın Gözü'nde (karmaşanın ortasındaki sükûnet noktasında) bulunmaya çalışın.
Sahip olmak istediğiniz şeyleri değil, elde etmiş olduklarınızı düşünün.
Dostlarınızdan ve ailenizden bir şeyler öğrenmeye açık olun.
Bulunduğunuz konumdan mutlu olmaya bakın.
Hizmet vermeyi yaşamınızın değişmez bir parçası haline getirin.
Başkalarını suçlamayı bırakın.
Yardım etmeye çalışırken önceliğinizi küçük şeylere verin.
Unutmayın: Bundan yüz yıl sonra dünyada bambaşka insanlar olacak.
Sorunlarınıza olan bakışınızı değiştirin.
Bir tartışmaya girecek olursanız, kendi görüşünüzü savunmadan önce karşı tarafın savını anlamaya çalışın.
"Anlamlı başarı"nın tanımını bir kez daha yapın.
Duygularınıza kulak verin; size bir şey söylemeye çalışıyorlar.
Yaşamınızı sevgiyle doldurun.
Kendi düşüncelerinizin gücünü bilin.
"Daha fazlası daha iyidir" diye düşünmekten vazgeçin.

kardeş sen hep çok uzun yazılar koyuyosun ya.. walla okumuyorum üşenmekten :p
bi ilk cümlesine bide son cümlesine bakıyorum :p

2007 Yılının En İlginç Haberleri

Fransız haber ajansı AFP 2007 yılına damgasını vuran ilginç olayları derleyip dün dünyaya geçti. İşte bir sene boyunca bizleri güldüren komik haberler...

*Amerika’nın ünlü haber kanalı CNN, terör örgütü El-Kaide’nin lideri Usame Bin Ladin ile ilgili bir program için Amerika Başkanlığı’na aday adayı olan Barack Obama’dan özür dilemek zorunda kaldı. Çünkü program sırasında ekranda “Usame nerede?'' yazısı yerine “Obama nerede?'' yazısı görünmüştü.

*Avustralya’da bir kadın, parasını yatırdığı bankanın güvenliğini test etmek için kedisi adına kredi kartı başvurusu yaptı. Banka kediye kredi kartı gönderdi.

*Almanya’da 100 yaşındaki bir kadın huzurevine yerleşmişti. Fakat bir süre sonra huzurevinin diğer sakinlerinin sıkıcı ve ‘çokyaşlı’ olduğunu söyleyerek evine geri döndü.

*Küçük bir ülke olan Liechtenstein’da bir sabah İsviçreli askerlerle karşılaşan vatandaşlar ülkelerinin istila edildiğini zannetti. Askerlerin gece eğitimi sırasında yollarını kaybedip farkında olmadan sınırı geçtikleri ortaya çıktı.

*Hong Kong’da 9 yaşındaki matematik dehası March Boedihardjo üniversiteye kabul edildi. Küçük deha dersleri kolay ve sıkıcı bulduğunu söyledi.

*Bir İngiliz en yüksek dağ olan Everest’in zirvesinde dünyanın ilk cep telefonu görüşmesini yaptı. İlk sözleri ise “Hava çok soğuk'' oldu.

*Sevgilisine çiçek yollayan bir adam daha sonra çiçekçiyi dava etti. Gerekçesi ise çiçekçinin evine “Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz'' notu yollamasıydı. Bu not sayesinde eşi, adamın kendisini aldattığını öğrenmişti.

*Tanzanya’da bir adam, kabile üyelerine atalarının suyun altında gizlenmiş ruhlarını çıkartacağını söyleyerek nehire daldı. Adam bir daha su yüzüne çıkamadı.

*Belçika’da ülkenin neredeyse bölünmesine neden olan siyasi krizi protesto etmek isteyen bir kişi, ülkeyi internet açık artırma sitesi ebay’da satışa çıkardı.

*Filipinler’de bir bankanın alarmı gece saatlerinde çalınca ağır silahlı polisler bölgeye sevkedildi. Polisler önce bankanın etrafını çevirdi, sonra da içeriye baskın düzenledi. Tüm bu paniğe yol açanın çatıdaki küçük bir delikten içeriye giren kedi olduğu ortaya çıktı.

*Avustralya’da güçlükle nefes aldığı gerekçesiyle veterinere götürülen kedinin kanında yüksek miktarda kokain çıktı. Yapılan incelemede kedinin sahibinin evde bir parti verdiği ve hayvanın parti için hazırlanan kokaini yediği tespit edildi.

*Amerikalı Leona Helmsley öldüğünde 12 milyon dolarlık servetini köpeği Trouble’a bırakmıştı. Trouble, ölüm tehditlerinden kurtulmak için New York’tan Florida’ya taşındı.

*İsveç’te bir hayvanat bahçesinde görevlilerin anestezi uygulamaya çalıştığı zürafa, uyuşturucu ilacın etkisiyle personelin üzerine düştü. Bir görevli beyin sarsıntısı geçirirken zürafa ‘boynu kırılarak’ öldü.

*Bangladeş’te rüşvet soruşturması için eski bir bakanın evine baskın düzenleyen polisler gördükleri karşısında şoke oldu. Bakan, evde 4 geyik, 7 tavuskuşu, 2 devekuşu ve ender bulunan pek çok kuş besliyordu.

*İngiltere’de doğal yaşam parkında kalan bir papağan, Paskalya yumurtasını gerçek sanarak 2 hafta boyunca kuluçkaya yattı.

*Yunanistan’da bir çoban, sürüsüne otomobilini takip etmeyi öğretti. Böylece sürüyü gezdirirken yürümek zorunda kalmayacaktı.

*Amerika’da bir avcı vurduğu kuşu köpeğinin getirmesini beklerken tüfeğini yere koydu. Geri dönen köpek, yerdeki tüfeğin tetiğine basınca avcı bacağından vuruldu.

Bunlar da Anadolu ajansının derlediği ilginç haberler...

*Peru'da sarhoş yayaların, sarhoş sürücülerden iki kat daha fazla ölümlü kazaya yol açtığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada ayrıca, başkent Lima'daki taksi şoförlerinin çoğunun ehliyetinin sahte olduğu saptandı.

*Suudi Arabistan'da bir adam, bir erkek tarafından sunulan televizyon programını yanlız başına seyrettiği gerekçesiyle karısını boşadı. Sebep, program sunucusunun erkek olmasının yanı sıra aileden olmamasıydı...

*Çin'de karısı ve annesine tahammül edemeyen adam, karakola sığınmak istedi, talebi reddedilince de hapse girmek için bisiklet çaldı....

*İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki bir lokantada yemek yiyenler, pantolonunu indiren adam yüzünden şaşkına döndü. Mutfaktan bir bıçak kapan adam, herkesin ortasında cinsel organını kesti...

*Mısır'da bir kadın, sudan sabundan hoşlanmayan kocasının pis kokmasını gerekçe göstererek boşanan ilk kadın oldu. Mahkeme, karısının ısrarına rağmen yıkanmayan adamı haksız buldu ve boşanmaya onay verdi...

*İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir Tayland lokantasının sokaklara duman yayımasını kimyasal terör saldırısı sanan polis sokağı ablukaya aldı, mağazalar kapatıldı, evler boşaltıldı. Sonradan, dumanın mutfaktaki acılı yemeklerden geldiği anlaşıldı...

*İtalya'nın Palermo kentinde belediye başkanının 110 ehliyetsiz otobüs şoförüne iş verdiği ortaya çıktı. Belediye başkanı, ehliyetsiz sürücülere karşı şimdilik bir şey yapılamayacağını söyledi...

eskiden alem deliye biz akilliya muhtaciz derdim,artik demiyorum cunku artik onlarda akilliya muhtac :queen:

Adam çokmuş abi :)

Yetenek istiyo galina sanarsam bu iş ama süper yapmış herif ya :p

Başlık yanlış olmuş ama olsun idare edin artık :)

[YT]OiXwDXvXiKg[/YT]

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar