ExTreMa'dan Çeşitli Yazılar

İhanete uğradınız mı?


  • Kullanılan toplam oy
    30
Katılım
5 Kas 2007
Mesajlar
3,892
istanbul kıyamet vakti ( ilk türk mmorpg oyunu )

İstanbul Kıyamet Vakti, dünyanın en iyi oyun yapımcıları arasında gösterilen Mevlüt Dinç'in başında olduğu Sobee Yazılım şirketi tarafından üç senelik geliştirme süreci sonrasında 26 Aralık 2006 tarihinde ücretsiz olarak dağıtımına başlanan, tamamen Türk yapımı Devasa Online Rol Yapma Oyunu(MMORPG)'dur.

Resmi Web Sitesi
http://www.istanbuloyun.com

Oyunun Hikayesi

Tarih 25 Aralık 1956,
Dünyanın yörüngesi güneş sistemi dışından gelen bir asteroid kümesiyle kesişti. Dünyanın her yanında büyük bir yıkım gerçekleşti. Sadece gökyüzünde asılı kalan toz bulutları bile milyonlarca insanın ölümü için yeterliydi. Fakat meteorların ortaya çıkardığı tek gerçek yıkım ve ölüm olmamıştır.

Saklı türler olarak adlandırılan yaratıklar arzın derinliklerinden yeryüzüne çıktı ve insanlar ile arzın yaratıkları arasında amansız bir yaşam mücadelesi başladı.

Büyük yıkımın üzerinden 50 yıl geçmiştir. İnsanoğlu bu yaşam tarzına zamanla ayak uydurmuş, tehlikelere karşı kendini korumak için kendini yetiştirmiştir.



Oyun, adından da anlaşılacağı gibi dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul'da geçiyor.
İstanbul'un tarihi mekanlarından Eminönü'nde oyuna başlıyoruz. Eminönü'nün görkemi, Yeni Camii, Galata Köprüsü, Mısır Çarşısı, Çınaraltı gibi mekanların yanısıra Antrepo, Mezarlık, Philotheos'un Labirenti gibi mekanlar bulunmaktadır.


Karakter Seçimi

İstanbul Kıyamet Vakti'ndeki karakter yaratma işlemi, diğer rol yapma oyunları ile benzerlik göstermektedir. Cinsiyet seçiminin ardından, yaratılacak karakterin görünüşünü değiştirmek adına çeşitli saç şekilleri ve renklerinden birisi seçilebilir. Ek olarak erkek karakterler için sakal, kadın karakterler için ise takı modelleri ve renkleri arasından tercih yaparak farklı görünümler elde edilebilmektedir.

Oyunda üç adet karakter sınıfı bulunmaktadır:


* Savaşçı: Yakın dövüşün uzmanı olan savaşçılar, geniş silah seçenekleri ile düşmanlarına yüksek hasarlar verebilirler. Dayanıklı zırhları ve yüksek sağlık puanları nedeniyle uzun süre hayatta kalmaları da mümkündür.

* Büyücü: Düşük sağlık puanlarının yarattığı dezavantajı uzun mesafeli saldırıları ile kapatan büyücüler, ek olarak birim zamanda en yüksek hasarı veren karakter sınıfını oluşturmaktadır.

* Şifacı: Kendilerini ve müttefiklerini iyileştirebilen şifacılar, ölen arkadaşlarını diriltme yeteneğine de sahiptir. Oyuncu gruplarının vazgeçilmez üyeleri olsalar da, birebir dövüşte çok etkili değildirler.


Oyundaki sınıfların hepsinin, birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Ancak oyuncu-oyuncu müsabakalarında bu üç sınıf arasında denge kurulmaya çalışılmıştır. İyi bir karakter düzeni ve doğru seçilmiş eşyalarla, herhangi bir sınıf bir diğerini yenebilir.



Etkileşim

Haritada 5 çeşit karakter grubu var. Bunlar:


* Sivil halk: Haritada dolaşırken selam verip alabileceğiniz insanlar bulunmakta. Kimi zaman bu insanlardan kimi görevler de alabiliyorsunuz. Tabii eğer isterseniz. Bazen bir çocuğa yardım ediyor ve evinin önündeki akrepleri öldürüyorsunuz, bazen de cin’lerden aldığınız keten parçalarını bir şarapçıya üşüdüğü için veriyorsunuz.

* Esnaf: Yine haritanın çeşitli yerlerine dağılmış esnafları göreceksiniz. Düşmanlarla olan çatışmalarınız neticesinde onlardan aldığınız silah, zırh, iksir ve reçete gibi eşyaları bu esnaflara satabiliyorsunuz. Ayrıca esnaflarla da arada sırada konuşmakta fayda var. Çünkü bu kişilerden de görevler alabiliyorsunuz.

* Düşmanlar: Farklı yetenek, seviye ve özelliklerden oluşan onlarca düşman çeşidi var. Oyuna ilk başladığınızda küçük kertenkeleleri öldürüyor, seviyeniz arttıkça kurt adamlara kafa tutmaya başlıyorsunuz. Kimi düşmanlar size bıçak ve sopayla saldırırken, kimileri ise sizi ısırıyor yada uzaktan bir cisim fırlatıyor, ateş ediyor.

* Askeri görevliler: Oyunda ilk dikkatinizi çekecek olan nokta Eminönü merkezinin jandarmalarca ablukaya alınmış olması. Jandarmalar düşmanların belirli bir sınırdan içeriye girmesini engelliyor ve size düşman hattının sınırlarını belirtiyor. Jandarmalar dışında komutan rütbeli karakterler de yer alıyor ve yine bu karakterlerden de görev alınabiliyor.

* Diğer oyuncular: Sizin gibi o sırada oyunu oynamakta olan diğer insanları gerçek zamanlı olarak görüyor, onların grubuna katılabiliyor yada onları kendi grubunuza davet edebiliyorsunuz. Savaşırken sohbet etme imkanını sağlayan tümleşik sohbet ekranı sayesinde düşmanlardan aldığınız eşyaları 5’te birinden esnaflara satmaktansa diğer oyunculara açık artırmayla satabilir yada onlardaki eşyalarla takas yapabilirsiniz.


Tanıtım Videoları

İstanbul Kıyamet Vakti Resmi Videosu
(Düşük Çözünürlüklü)

http://www.youtube.com/watch?v=DJ-F8SpBeSw

(Yüksek Çözünürlüklü)
http://istanbuloyun.mynet.com/download/ikv...trailer_640.wmv



Raiders Of Anatolia tarafından hazırlanan tanıtım videosu
(Düşük Çözünürlüklü)

http://www.youtube.com/watch?v=_o8OEzMkTxA


(Yüksek Çözürlüklü-Tarayıcınıza DivX Eklentisi kurulacaktır)
http://stage6.divx.com/user/nozpay/video/1...-Anatolia-Intro


Oyunu indirin
http://istanbuloyun.mynet.com/download/istanbulkur.exe

Sistem gereksinimleri :


* P4 1.5 GHz/ Celeron 1.8 GHz / AMD XP 2200+ veya üzeri işlemci
* Windows XP
* 512 MB veya üzeri RAM
* 1.2 GB boş harddisk alanı
* DirectX 9.0.c
* Pixel Shader & Vertex Shader destekli grafik kartı
* Örnek : ATI Radeon 9500 veya üzeri / GeForce FX 5200 veya üzeri
* 1024x768 minimum ekran kartı çözünürlüğü
* DirectX destekli ses kartı
* Internet Bağlantısı





Oyun beleştir arkadaşlar :)
Gezinirken buldum 2. türk oyunu biraz destek vermek istedim :)
 
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
4,288
şimdilik beleş.. ileride bunuda "premium" sisteme çevirip playerları üzecekler..
 
Katılım
5 Kas 2007
Mesajlar
3,892
şimdilik beleş.. ileride bunuda "premium" sisteme çevirip playerları üzecekler..

Bilmiyorum ama sonuçta bir türk oyunu..
Knight ve benzeri oyunlara o kadar fazla para yatırıyor ki millet şu türk oyunlarına yatırsalar o paraları türkler oyunun kralını yapar be :)
videoları izlerdim güzel bişeye benziyo
 
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
4,288
görsel açıdan çok sağlam bir oyun...
Knight çılgınlığı falan derken türk playerlar herifleri öyle bir zengin yaptı ki adamlar premium dalgasına ücretsiz oyun olayını çok kısıtladılar.. derken wow çıktı bilmem kaçyüz milyon insan oynuyor.. exp.packleri çıktığında gece yarısı market önünde yüzlerce metre kuyruk oluşturuluyor..
bu ve türevleri oyunlar çok sakıncalı ama.. insanı çok bağlıyor başından kalkamıyorsun.. daha ortaokla giden çocuklar bağlanıyor cebindeki 3 kuruş parayı yatırıyor-okuldan kaçıyorlar.. bu k.o falan cafelerden yasaklandı da bi nebze kurtardı çocukları..
 
Katılım
17 May 2006
Mesajlar
2,547
bi dakka simdi,knight online cafelerde yasaklandimi ??
o zaman cafeciler yakinda topu atar ...

bu oyunu ilk ciktiginda gormustum ama oynamak nasip olmadi,zaten knight'i birakmisim baslarim yakinda bu oyuna
 
Katılım
18 Şub 2006
Mesajlar
2,956
Güzel tanıtım vidyosu yapmış. En baştaki (youtube) vidyoyu izledim sadece, vidyonun sonundaki kutulara yaslanmış adam güldürdü beni. :)
Benim makina bu oyunu kaldırmıyor malesef. Güzele benziyor denemek isterdim...
 
Katılım
14 Eyl 2006
Mesajlar
5,631
kendince eğlenmiş arkadaş

paylaşım için teşekkürler:rendeer:

tavandan sarkan eski torbalarda çalışsa daha iyi şeyler yapabilirdi bu çok hafif kalmış
 
Katılım
30 Ağu 2006
Mesajlar
383
kameraya oynuyor... o biraz kötü.. fiyatını düşürür...

ayrıca film ekibi yırtılan pantalonların masrafını karşılarsa bedavaya bile çalışır ....
 
Katılım
29 Mar 2007
Mesajlar
3,473
Güzelmiş beğendim :)

3. mum mor olan aynı benim gibi dans ediyo o ben olayım.. Yeşilde tam tikky o da tuğçe olsun :cherry:
 
Katılım
5 Kas 2007
Mesajlar
3,892
Neden Ben!!

Efsane Wimbledon tenis oyuncusu
Arthur Ashe AIDS'den ölmekteydi.
Dünyanın her köşesindeki hayranlarından
mektuplar yağmaktaydı.
Bunlardan bir tanesi şöyle soruyordu:

"Neden Tanrı böylesine kötü bir hastalık
için seni seçti?"

Arthur Ashe buna şu cevabı verdi:

Tüm dünyada...
50.000.000 çocuk tenis oynamaya başlar,
5.000.000 tenis oynamayı öğrenir,
500,000 profesyonel tenisi öğrenir,
50,000 yarışmalara girer,
5,000 büyük turnuvalara erişir,
50'si Wimbledon'a kadar gelir,
4'ü yarı finale,
2'si finale kalır.
Elimde şampiyonluk kupasını tutarken
Tanrı'ya "Neden ben?" diye hiç sormadım.
Ve bugün sancı çekerken, Tanrı'ya
"Niye ben?" mi demeliyim?
 

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Katılım
7 Haz 2007
Mesajlar
3,875
Ben derdim :cherry:

Ölçeni anlamış duygusal yapıyo.:p
 
Katılım
18 Şub 2006
Mesajlar
2,956
Valla hayranının yerinde olmayı hiç istemezdim. Bir anda Anti-sempati kazana bilirdi bana karşı :p
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst