EVDE RAKI ÜRETİMİNE SON !

Her zaman ki gibi hükümetimiz bir güzel haberle daha kapımızı çaldı.Artık millet bali felan içer.
Evde içki üretimine getirilen yasal düzenlemeyle, etil alkol etiketinde "gıda amaçlı kullanılması uygun değildir" ifadesi yer alması zorunlu olacak ve etil alkolün içine belli oranda denatonyum benzoat eklenip satılacak.
Bu kimyasal hayvan kovucular, sıvı sabunlar, şampuanlar vb. ürünlerde maddelerin tadını acılaştırarak yenmesini önlemek için kullanılıyor.

Bu arada sizi bilmem ama benim şehrimde çoğu insan kendi rakısını yapıyor :D

F54

bu haberi 1 saat önce gördüm ....
güzel bi haber reis bizim kör olmamızı istemiyor..

Etil Alkol zaten küspeden üretimdi.Vatandaşın daha kaliteli içkiler üretmesi için teşvik olarak bakıyorum ben olaya.
Daha tabana yayılmalı çünkü elin Hollanda'lısının , Alman'ının 1,5-2 liraya içtiği biraya 7,5 tl verirsem zaten ben keyif falan almıyorum.
Ama ev yapımı öyle mi hem istediğin çeşit hem daha keyifli.
Hükümete önerim mayaya da zam yapsınlar kendi maya türlerimizi üretelim :D

Bira ve Şarap üretimine de bir tedbir lütfen ! Uyuşturucu satışları yeterince yüksek değilmiş ! (ironi)

Mersin İl Temsilcisi
Düşündüm, düşündüm, düşündüüüüüm...
Rakı içen düşünsün...
Yurt dışımdan artık bu maddeyi kaçak getirirler..
Valla!

Son düzenleme:
Her zaman ki gibi hükümetimiz bir güzel haberle daha kapımızı çaldı.Artık millet bali felan içer.
Evde içki üretimine getirilen yasal düzenlemeyle, etil alkol etiketinde "gıda amaçlı kullanılması uygun değildir" ifadesi yer alması zorunlu olacak ve etil alkolün içine belli oranda denatonyum benzoat eklenip satılacak.
Bu kimyasal hayvan kovucular, sıvı sabunlar, şampuanlar vb. ürünlerde maddelerin tadını acılaştırarak yenmesini önlemek için kullanılıyor.

Bu arada sizi bilmem ama benim şehrimde çoğu insan kendi rakısını yapıyor :D

Nerelisin kardeş. Benim şehrimdede yapıyor kar. Manisa mı memleket?

90 liralık rakının 60 lirası vergi olunca rakıcılar böyle bir yöntem bulmuştu.
sonra çok dillendirildi medyaya düştü. Rakı satışı ve oradan gelen vergi kazancında düşüş olunca da büyük birader "bi dakka ya :)" dedi.

Artık millet evde distilasyona başlar herhalde. bunla ilgili kazalar, zehirlenme haberleri de görmemiz olası.

çözüm değil ki! bu sefer de millet imbik alıp alkol damıtmayı öğrenecek.

İçenle içmeyen hiç bir olur mu ? Olmaz tabii :mrgreen:
Fakat şaka bir yana, bu politikaların toplumsal sonuçları çok ağır oluyor. Örnek = İran. ( SSCB de dahil buna) Dünyada en çok uyuşturucu kullanımı,fuhuş ve yolsuzluk olan ülke. Çünkü bunlar üzerinde din kullanılarak ağır bir baskı kuruluyor ve insanlar basit bira - alkol içemeyince çok daha beter yollara sapıyorlar, sonuçta tüm toplum zehirleniyor ve içten içe çürüyüp devletin yok olacağı bir sürece giriyor. Yapmayın - etmeyin şunu, büyük hata !!

Son düzenleme:
Devlet vergisini alsın eyvallah ama kendi rakımı yapacağım diyenede mani olmasın.

Bira üretimine yakında başlıyorum. Devlet baba evde yılda 300 litre üretmeye izin veriyormuş. İşin kötüsü bir defada 46 şişe çıkıyor. O kadar bira içmiyorum. Artık arkadaşlara dağıtacağız mecbur. Şu anda şişe biriktirme aşamasındayım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------

içmeyin şu zıkkımı

Bu güzel katkılarını mtv ötv köprü otoyol benzin vs zamları ,asgari ücret, işsizlik, taşeron, enflasyon gibi konularda da görmek isteriz . Reis destek bekler, yalnız bırakmayın bu zor günlerinde adamı. Pek sesin çıkmıyor bu aralar.

Son düzenleme:
Şarap yapın size. hem daha sağlıklı :) biraz organik takılın ne o etim metil...

alkol maddesinin saf halde alımına zorluk çıkarmaya çalışıyorlar,
alkol denilen maddeye ulaşmak için imbik denilen bir eşya kullanılır.

bakır imbik iyidir.

en fazla meyve ya da farklı girdilerden imbik vasıtası ile alkol üretimine gidilir,
başka da bir şey olmaz.

bu sebepten dolayı suluyu bırakıp kuruya geçişler de olacaktır.
zira uyuşturucuya erişim alkole erişimden daha kolay.

belli ki devlet alabildiğinden daha fazla vergi almak için elinden geleni yapacak,
karşısında da ciddi bir direnç bulacak,
bunun tam karşılığı pasif direniştir.

120 lira verip rakı alıp masayı donatmak her çalışanın harcı değil.

imbik ile alkol üretimi de sanıldığı kadar zor değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hani hep özgürlükten karşılıklı saygıdan bahsediyorduk?Şimdi başkasının özgürlüğü engellenince ne kadar da kolay "içmeyin şu zıkkımı." diye kestirip atabiliyorsun.

O öyledir, dediğimi yap yaptığımı yapma. Hakaret edemezsin derken ettiği hakaretler havada birbiri ile çarpışır çarpışan hakaretlerden başka hakaretler peydahlanır ve tüm yazdıkları silinir. Seninle bir daha muhatap olmam der yazılarına hala burnunu sokar. Öyledir o.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar