EVDE RAKI ÜRETİMİNE SON !

Bira üretimine yakında başlıyorum. Devlet baba evde yılda 300 litre üretmeye izin veriyormuş. İşin kötüsü bir defada 46 şişe çıkıyor. O kadar bira içmiyorum. Artık arkadaşlara dağıtacağız mecbur. Şu anda şişe biriktirme aşamasındayım :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------

Bu güzel katkılarını mtv ötv köprü otoyol benzin vs zamları ,asgari ücret, işsizlik, taşeron, enflasyon gibi konularda da görmek isteriz . Reis destek bekler, yalnız bırakmayın bu zor günlerinde adamı. Pek sesin çıkmıyor bu aralar.

Müşterin olabilirim ama benim tüketimim de de fazla değildir. Canım istediğinde 2-3 şişe anca.

dünyanın bilinen en eski yerleşim yeri göbeklitepe,

tapınaklarda alkol sunakları olduğu,
alkol yapıldığına dair ciddi veriler var.

esas garip nokta 18 yaşından küçüklere alkol satışı yasak,
toplumsal olarak da 18 yaş altının alkol tüketimine sıcak bakmasak da,
9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceği alenen söyleniyor,
9 yaşında kız çocuğu
9 yaşında kız çocuğu
9 yaşında kız çocuğu
9 yaşında kız çocuğu
9 yaşında kız çocuğu

bunu söyleyen de diyanet işleri başkanlığı,
hani özkızınaşehvetlesarılıpnikahındüşmeyeceğini öğrenmek isteyenlere yol gösteren ilim ve bilim yuvası,
bütçesi nasa ile yarışan,
sporcuları bulunan spor yuvası,

ne'se

ayrıca köprü ve otoyollara gelen fahiş miktardaki zamların da çevreyi korumak için yapıldığı da söyleniyor,

geri zekalı nedir ?
neden her vatandaş geri zekalı zannedilir ?

devlet sizi çok düşünüyor,
inanın hep aklındasınızdır.

afiyet olsun .

9 yaş meselesini çok karıştırmamak lazım, Hz. Aişe'ye giden bir hikayesi var ki çok su kaldırır.

O zaman hac/ umreye gidenlerden ötv alinsin adalet ve ozgurluk herkese esit mesafade olmali....

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
Alkolik hareket engellenemez, kendi kendini sınırlar.

Vergisini veren yasalara uyan alkollü içecek üreticisi mağdur oluyor edebiyatı yapılacağına veya etil alkolün vergisini artıracağına veya içine içilmesin diye katkı konacağına alkollü içeceklerin vergisini düşürsünler.

Yetkili abilere iletiyorum isteğinizi :mrgreen:

Arkadaşım lütfen böyle bir konuda konuyla alakalı olmayan bu mübarek isimlerin ( her ne şekilde olur ise olsun ) geçmesi bile yanlış ve üzücü olur.

Hocam sana gore mubarek ..bana gore arap kokenli bir insan..Ne sen o sahsin mubarek oldugunu bana dayatirsin ne de ben sana o insan konusunda rencide edecek yaklasimlarda bulunurum.Her iki kosulda da bu hissettiklerimiz kalbimizde kalir ama bir propaganda araci olarak kullanilamaz..

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-beyaz-esya-damitma-cihazi-imbik-20-lt-481097236/detay
https://www.facebook.com/Magarich-T%C3%BCrkiye-273785473122087/
https://www.youtube.com/watch?v=o2ywU9KBq8U

Hocam sana gore mubarek ..bana gore arap kokenli bir insan..Ne sen o sahsin mubarek oldugunu bana dayatirsin ne de ben sana o insan konusunda rencide edecek yaklasimlarda bulunurum.Her iki kosulda da bu hissettiklerimiz kalbimizde kalir ama bir propaganda araci olarak kullanilamaz..

Arkadaşın biri genele bir yazı yazmış genel olduğu için yazdığından alıntı yapıp bende ona yazmışım o arkadaşta bana cevap vermiş olay bundan ibaret.

Benim bu konuda genelle veya size yazdığım bir şey yok, o sebepten dolayı sizin havadan nem kapıp vaziyetten vazife çıkarmanıza gerek yok.

Eğer size veya genelle bir şey yazarsam o zaman o konuda düşünce ve fikirlerinizi beklerim.

Son düzenleme:

'-'

"Alkollü içkilerin özel tüketim vergisi, yüzde 7,1 oranında arttı"

'-'

Aydın Boysan'ı kaybettik. Allah rahmet eylesin

rakının iyice tadı kaçtı

çözüm değil ki! bu sefer de millet imbik alıp alkol damıtmayı öğrenecek.

Çözümden ziyade alkol tüketiminin kazanç rakamı düştü. Millet bira rakı gibi bolca tüketilen milli içkileri evde üretip içmeye başlayınca bazı firmalar zarar ettiğini ve devlette daha az vergi kazandığından bu tür uygulama yoluna gittiler. Türkiye ekonomisini Akşamcılar ve Fakir halk düzeltiyormuş demek'ki.

Bende boş durmadım tabi önce rakımı yaptım sonra votkamı üşenmedim viski yapımını araştırdım yetmedi tekila yapımını konyak yapımına kadar gider bu iş bence.
Sonra hesap yaptım 1 Litre Rakı kaç TL üretiyorum hepsini hesap ettim 15 TL üstüne çıkamadım en zahmetlisi viski o bile 15 TL bulmuyor bizleri ne öpmüşler senelerce.

Ben hükümet olsam ayrana %50 vergi koyardım. Ne de olsa milli içkimiz, bütün millet içiyor. Az buz değil, 80 milyon. Üstüne evde yoğurt çalkalamayı da yasaklardım. Ülker, Sütaş, AOÇ kazansın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar