ev satın almak ve kiracı çıkartmak

evet haklısınız bilmiyorum nasıl yapıcaz hepinize teşekkür ediyorum

Benim sana tavsiyem bu konuyu emlakçılarla görüşmen. Bu işin tam çakalı olmuşlar.

Her türlü dümeni biliyorlar. Tapu el değiştirdiği için alıcının kiracıyı tahliye hakkı var. Bu hakkını kullanmak istiyorsan noter vasıtasıyla ihtarname çekip kiracıyı bilgilendirmen gerekiyor. Kanuni süreç ihtar tarihinde başlıyor.

Elini çabuk tur hiç olmazsa notere gidip ihtar çek. Yrıca ödemediği kiralar içinde çekmelisin. Aksi taktirde tahliye olana kadar bu adam paranı ödemez sonra bi bakarsın ev boşalmış ortada kimse yok.

avukata danışın tahliye davası açacaksınız, kiracının maaşı varsa mahkeme masraflarını ve avukat ücretini maaştan kesilerek alınıyor(kiracının maaş yoksa kendin ödemek zorunda kalırsın)

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
saçma sapan değil...
şuanda oturduğum evdeki eski kiracıları bu şekilde çıkardığımız için tecrübe edindikte söylüyoruz...
sözleşme felan yok... 5 aydır kira da ödenmiyor... elektrik kiracı adına... su ev sahibi adına...
kiracı hiç bir faturayı, kira da dahil ödemedi... ev sahibi de son çare suyu mühürletti... kiracılar da seve seve çıktılar... tecrübemizi yazdık belki faydası olur diye...

arkadaşlar tartışmaya gerek yok hepinizin fikirlerini alıyorum ayrı ayrı yarın yada perşembe günü notere gidip ihtarname çekicez inşallah zorluk çıkartmazlar

1. yol ferhat'ın dediği gibi elektriği, suyu kestirip adamı çıkmaya zorlamak ki daha önce 2 kere işimize yaradı hatta şu anki kiracı üzerine almak istediğinde kendi ağzımla söyledim ilerde bu iş için kullanacağım diye.

2. yol evi basmak değil ama adamın iş yerini yada ev önünde bir yerde adamı yakalayıp korkutmak. Karısı çocuğu falanda varsa ayrıca tuzu biberi olur. Eve taktırdığı o demir parmaklıkları da söktürüp malum işlemi yapsın. O seni bağlamaz, vermediği kiraları vermek zorunda. Hak hukuk beklersen çok beklersin, kendi işini kendin yapacaksın. Gerekirse 2 tane balici bul ver 250 şer lira ellerine.

Pencerelere yapılan demir bu kadar pahalımıdır ki ? 4 aydır kira ödenmiyor..

Kiracı , kiraya mahsup tamirat , tadilat ve iyileştirme yaptığı vakit , bunu kiraya mahsup etmek istiyorsa , yaptığı masrafı belgelemelidir. Eğer vatandaş bunu yaptırırken fatura almamışsa , hem eski mal sahibi hemde siz , bu demirlerin toplam ne kadar tuttuğunu bilemezsiniz. Böyle oluncada Kiracı daha kaç kira ödemez , keyfine kalmış. Öncelikle kiracı bu demirlere kaç para ödemiş , bunu belirleyin.Belgesini isteyin , İnsanlar genelde bu tür işleri ucuza çıkartmak için fatura almaz. belge çıkaratamazsa bu işi kendisininde yaptırdığını ispat edemez. İspat yoksa kirayada mahsup edemez.

Bence kiracıya bu yoldan baskı yapın. Eğer yaptırdığı işin belgesi yoksa , kanunen bunu kendisinin yaptığını ispatlayamaz. Ve ödemediği her kira bedeli , faiz ve masrafıyla birlikte , icraa yoluyla kendisinden tahsil edilir..

Birde imzalatabiliyorsanız tahliye taahhüdü sözleşmesi imzalatın ( internette örneklerini bulabilirsiniz )Varsa ehliyetinin arkasındaki imza ile attığı imzayı kontrol edin. Kiracı bu sözleşmeyle belirlenen sürede çıkmaz ise , icraa memuru ile kiracıyı siz tahliye edebilirsiniz. Kiracı O an evde yoksa dahi , kapı çilingirle açtırılır , eşyalar bir Yeddi emin bürosuna konulur ve tutanak düzenlenir.

Tutanak olduğu için haneye tecavüz , hırsızlık , zarar ziyan vb veya başka bir konu yüzünden size dava açılmaz. Basit olarak uygulanabilecek kanuni usul budur.

arkadaşlar kiracıyı aradık mayısa kadar çıkmam diyor evi geri vericez bu iş olmuyor gibi başka bi yerde bakıcaz herkese teşekkür ediyorum :)

Avukat 1000/1500 tl alır 6/7 dava sürer ver kurtul. Avukatlarla pazarlık yap

adamın maddi durumu iyi değilse, kira ödeyemiyorsa vicdanen iş sakat. evden çıkarsan bi dert, çıkarmasan bi dert. iki ucu boklu değnek.
keyfine ödemiyor ise ; millet emek etsin yıllarca, çalışsın didinsin ev alsın, elemanın birisi çöksün üstüne. hukuk filan yalan arkadaş, o zaman 5-10 tane iri kıyım adam bulup kendi evini basıcaksın, yapacak birşey yok. hukuk (gukuk) ile hakkını ararsan adam aylarca beleşe oturmaya devam eder.[/QUOTE

Bir de öğretmen olacaksın!!yönlendirmeye bak!!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar kiracıyı aradık mayısa kadar çıkmam diyor evi geri vericez bu iş olmuyor gibi başka bi yerde bakıcaz herkese teşekkür ediyorum :)

o da bir çözüm, eski ev sahibi çıkartamamış siz ne uğraşacaksınız, en iyisini yapmışsınız. Okula yakın bir yer satın almak yerine kiralayabilirsiniz de.

Avukatının kaymakamlıktan tahliye kararı alması yeterli. Öyle yıllarca filan da sürmez. Eskidendi o. hemen bir avukat bul, gerisini o halleder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar