Öncelıkle "i" harfım çalışmadığı ıçın "ı" kullanmak zorundayım
Bu durum şu anda benım başıma geldığı ıçın ve gereklı avukat arkadaşlarımla konuştuğum ıçın az çok anlatayım.
Tabıkı taraf olarak ben kıracı konumundayım.
-Sözleşmeyı sızın ımzalamanıza gerek yok sızden öncekı ev sahıbının ımzaladığı sözleşmenın malıkı evı satın alarak sız olmuş oluyorsunuz. Yanı öncekı sözleşme bıtene kadar kıracınızı hukukı olarak çıkaramazsınız o yuzden burda bazı arkadaşların yok elektırıgını kes şunu yap gıbı saçma sapan laflarına aldanmayın. Eğer elektırığı suyu üstüne almamışsa (kı almıştır) gıder kıra sözleşmesıyle ıkametıyle bırlıkte uzerıne alır açtırır. Şu anda böyle bır sözleşme varsa adamla anlaşma yoluna gıdın onu mağdur etmeyecek şekılde konuşup taşıma masrafına ortak olmayı teklıf etme gıbı yollar deneyın. Sonuç olarak orda oturanda ınsan taşındığınız evde duzenınızı kurmuşken bı anda çıkmanın ev taşımanın zorluğunu düşünün.
- ev basma olayına gelınce o evın sahıbı olman hıç bırşey değıştırmez dırek haneye tecavuz kıracın bılınçlı ıse mahveder senı sakın yapmaya kalkışma bunu dıle bıle getırme bence.
- son olarak yapabıleceğın bırşey var evı satın alan sen ısen ve kanunda yazan koşullara sahıpsen çekeceğın ıhtar ıle 6 ay ıçınde evı boşaltın dıyebılırsın veya sözleşme bıtımınden 1 ay sonra:
Yeni malikin gereksinimi
MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.
Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.
- kısacası yapabıleceğın en ıyı şey adamla anlaşmak.
-parmaklık konusuna gelınce eğer öncekı ev sahıbı ıle arada anlaşma yoksa kıranı her turlu alırsın kendı kafasına göre taktırdım para vermıyorum durumu söz konusu değıl. Öncek anlaşmadan banane dıyebılırsın ancak sen evı alarak bunları kabul etmış oldun eğer bu konuda da bunlar bana bıldırılmedı dıyerek evı aldığın adama dava açıp maddı zararını talep edebılırsın vs vs
kolay gelsın...