ev satın almak ve kiracı çıkartmak

Arkadaşlar okulum yüzünden başka bi yerden ev satın aldık kiracının sözleşmesi bitmesine rağmen ve evin camlarına demir parmaklık yaptırmışlar 4 aydır kira vermiyorlar dediğim gibi evi satın aldık kiracılar çıkmıyor ne yapıpta kiracıları çıkartabiliriz evim ve okulumun arası 20 km sabah akşam dönmesi zor oluyor ne kadar erken geçebilirsem okadar iyi bunun için nasıl bir işlem yapabiliriz biraz zor durumda kaldım yardımlarınızı bekliyorum

Yazacaklarım net olmamakla birlikte, noterden aldığım bilgidir. Avukata danışmak çok daha sağlıklı olacaktır.
Siz evi satın aldıktan sonra sözleşme imzalamadıysanız, noter'den tahliye ihtarnamesi çekip direkt tahliye davası açabilirsiniz.
Sözleşme imzaladınız ve kira alamıyorsanız; kira ödemesi için ihtarname çekiyorsunuz. 30 gün içinde kiranızı alamazsanız tekrar bir ihtarname çekiyorsunuz. Tekrar 30 gün içinde ödemeniz yapılmazsa bu sefer tahliye davası açabiliyorsunuz. Tabi dava ne kadar sürer, alacağınız kiranın kaç katını avukta, noter, mahkeme masrafları olarak ödersiniz bilmem :)

çok teşekkür ediyorum biz sözleşme imzalamadık bu evi satın aldığımız kişi tanıdık haziran ayından beri ev bul evi satıcam dediği halde adam ısrar ediyor çıkmamakla

adamın maddi durumu iyi değilse, kira ödeyemiyorsa vicdanen iş sakat. evden çıkarsan bi dert, çıkarmasan bi dert. iki ucu boklu değnek.
keyfine ödemiyor ise ; millet emek etsin yıllarca, çalışsın didinsin ev alsın, elemanın birisi çöksün üstüne. hukuk filan yalan arkadaş, o zaman 5-10 tane iri kıyım adam bulup kendi evini basıcaksın, yapacak birşey yok. hukuk (gukuk) ile hakkını ararsan adam aylarca beleşe oturmaya devam eder.

bir avukata danışmanı tavsiye ederim.
billdiğim kadarıyla kirayı ödemiyorsa hemen tahliye ediyorlar, icra marifetiyle.

ödeyemiyor değil bu adamların evine hırsız girmiş bunlarda evin camlarına demir parmaklık yaptırmış bu niyetle kira ödemiyolar ödeme durumları var bilmiyorum benimde acil taşınma durumum var hersabah motorla gidip geliyorum okula staj yerine sıkıntı çıkıyor ya dediğiniz gibi evi basıcaz yapçak başka iş yok :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cahilmisin, evi basmak ne demek bir bok yapamazsin hakliysan haksiz konuma dusersin, kirayi duzenli oduyorsa ihbar ceksen bile sozlesme bitene kadar cikaramazsin, en asagi 1 yil bence kotu gecinme yasal islemleri baslatin ve bekleyin.

yeni sözleşme imzalanmadı 4 aydır kira alamıyor evin eski sahibi gereçe olarakta evin camlarına demir parmaklık yapması yazılanları okusaydınız zaten bnu yazmazdınız yukardada belirttim bu yazdıklarımı hazirandan beri ev satılacak kendinize yer ayarlayın dedik ama nafile ben her sabah onlar yüzünden 20 git 20 gel yol çekmek zorundamıyım.

noterden tahliye için dava ile ilgili gazlayıcı bir ihtar çek. belki paçaları tutuşurda evden ayrılırlar. dava sonucu hapis mapiste yazsın noter efendi. daha tatminkar olur :D

inşallah acaba yarın açık olurmu olmazsa çarşamba yada perşembeye kaldı işimiz hay ben böle işi ya bi kerede adam gibi birine rast gelsek

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
evi satınaldıysanız evin elektrik ve suyu sizin adınıza olur...
sizde elektrik ve su kurumuna gidip ikisini de iptal ettirin...
elektrik ve susuz yaşayacak hallederi yokya... ;)

Sözleşme yoksa ve kirada ödemiyorlarsa ara polisi yaka paça atsınlar dışarı.

Öncelıkle "i" harfım çalışmadığı ıçın "ı" kullanmak zorundayım :)

Bu durum şu anda benım başıma geldığı ıçın ve gereklı avukat arkadaşlarımla konuştuğum ıçın az çok anlatayım.
Tabıkı taraf olarak ben kıracı konumundayım.

-Sözleşmeyı sızın ımzalamanıza gerek yok sızden öncekı ev sahıbının ımzaladığı sözleşmenın malıkı evı satın alarak sız olmuş oluyorsunuz. Yanı öncekı sözleşme bıtene kadar kıracınızı hukukı olarak çıkaramazsınız o yuzden burda bazı arkadaşların yok elektırıgını kes şunu yap gıbı saçma sapan laflarına aldanmayın. Eğer elektırığı suyu üstüne almamışsa (kı almıştır) gıder kıra sözleşmesıyle ıkametıyle bırlıkte uzerıne alır açtırır. Şu anda böyle bır sözleşme varsa adamla anlaşma yoluna gıdın onu mağdur etmeyecek şekılde konuşup taşıma masrafına ortak olmayı teklıf etme gıbı yollar deneyın. Sonuç olarak orda oturanda ınsan taşındığınız evde duzenınızı kurmuşken bı anda çıkmanın ev taşımanın zorluğunu düşünün.

- ev basma olayına gelınce o evın sahıbı olman hıç bırşey değıştırmez dırek haneye tecavuz kıracın bılınçlı ıse mahveder senı sakın yapmaya kalkışma bunu dıle bıle getırme bence.

- son olarak yapabıleceğın bırşey var evı satın alan sen ısen ve kanunda yazan koşullara sahıpsen çekeceğın ıhtar ıle 6 ay ıçınde evı boşaltın dıyebılırsın veya sözleşme bıtımınden 1 ay sonra:

Yeni malikin gereksinimi
MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.

Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.

- kısacası yapabıleceğın en ıyı şey adamla anlaşmak.

-parmaklık konusuna gelınce eğer öncekı ev sahıbı ıle arada anlaşma yoksa kıranı her turlu alırsın kendı kafasına göre taktırdım para vermıyorum durumu söz konusu değıl. Öncek anlaşmadan banane dıyebılırsın ancak sen evı alarak bunları kabul etmış oldun eğer bu konuda da bunlar bana bıldırılmedı dıyerek evı aldığın adama dava açıp maddı zararını talep edebılırsın vs vs

kolay gelsın...

Evin parmaklıkların

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------

Evin parmaklıklarını siz almadan önce değiştirmiş ise önceki ev sahibinin olurunu alıp kiradan düşebilir ev sahibine bilgi vermeden parmaklıkları yaptıktan sonra kirayı ödemiyorum deme lüksü yok kira kontratı kırtasiyeden alınmış ise orda arka sayfadaki maddelerde yazar (Cümle tam olarak aklımda değil ufak çaplı tadilatlarda gerekli değil fakat meblağ kayda değer olduğunda mülk sahibinin bilgisi dahilinde yapabilir vs diye). 4 aylık kirayı kendisinden talep edebilirsiniz çıkarken söksün demirleri eski haliyle teslim etsin :) parmaklıklar ne kadar tutmuşki elinde fatura vs varmışmı size yaptırdığı işle ilgili belge verdimi?
Telden yazarken yanlışlıkla cevaplaya tıklamışım iyi geceler

Evin onceki sahibi 2013 haziranda kira sozlesmesi imzalamislar sanirim 1 sene gecerli ama kendi kendine yenileniyomus galiba evi satin aldigimiz kisi ilk kirayi arttircakmis kiraci burda baska evmi yok demis kufur etmis ta haziranda satilacagini soylemisler ama tik yok cikmaya kararli degiller aldigimiz adam tanidik o yuzden dava edemem :) herkese cok tesekkur ediyorum :)

Evet sözleşme kendini yeniler. Sözleşmenin bitmesine 1 ay kala noterden ihtar çekmek lazım yenilenmeyeceğini belirtmek gerekli.Yani şuan da adamlar temmuza kadar kalabilirler malesef yapabileceğiniz birşey yok. Dediğim gibi siz temmuza kadar olan zararınızı düşünün ve evi taşımaları yönünde biraz maddi teklif yapın bence bu işlerde en iyi çözüm yolu karşılıklı anlaşmadır.

bizim arkadaşta da aynı problem vardı ama bunlar güvenip kontrat bile yapmamışlar, adamlar hiç kira ödememiş, ihtar çekmişler, adamlar almadığı için hiç bir işe yaramadı, en son çare kardeşlerini toplayıp adamın üstüne yürüdüler adamlar korkudan ertesi gün kaçmış
onlarda kredi çekip almışlardı kiraya verip kredinin bir kısmını karşılayacaklardı, aylarca kira alamadılar elektrik su faturaları bunların üstüne kaldı
siz siz olun her işinizi yasal çerçevede yapın, kontratınızı yapın, kiranızı banka hesabı aracılığıyla alın hesap numarasını kontartta belirtin işiniz daha kolay olur

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yeni sözleşme imzalanmadı 4 aydır kira alamıyor evin eski sahibi gereçe olarakta evin camlarına demir parmaklık yapması yazılanları okusaydınız zaten bnu yazmazdınız yukardada belirttim bu yazdıklarımı hazirandan beri ev satılacak kendinize yer ayarlayın dedik ama nafile ben her sabah onlar yüzünden 20 git 20 gel yol çekmek zorundamıyım.

Git-gel yol probleminiz tamamen sizi bağlar. Evi satın alırken kiracının kiralayanın haklarını iyi bilmeniz gerekiyor. Noter yoluyla ihtar çekilmemişse kanunen zaten çıkaramazsınız. Devam eden bir sözleşme de var. Kiracı ile anlaşmak zorundasınız aksi takdirde en erken 6 ay ile 1 yıl arasında tahliye edebilirsiniz. Elektrik suyu üzerinize alıp kestiremezsiniz. Bu hizmetler kiracının üzerine değilse de kira kontratı ile gider hemen açtırır. Zorla, zorbalıkla olmaz bu işler. Kentsel dönüşüm için arsa sahibini ikna edemiyorlar koskoca proje bekliyor, haberlerde görmüşsünüzdür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar