Ev Kiralama - Emlakçı Saçmalığı

Herhangi bir ilan portalı aracılığıyla bir şey satmak istiyorsak en önemli konular bence;

1) Fiyat
2) Resimlerin kalitesi
3) Açıklamaların doygunluğu

En kıl olduğum ilan biçimi de tek bir resim koyup açıklama kısmına da "detaylı açıklama için arayınız" diyen ilanlardır, nefret ederim.
İşte bu detaylar satıcı profili hakkında önemli ipuçları veriyor.
Ben de kendimi çok seçici ve kıl görürdüm benzer şeylere dikkat edenleri görmek sevindirici.

Son 6 senede 3 ev değiştirdim.

6 sene içerisinde 30'dan fazla ev gezdim kiralamak için. Abartmadan söylüyorum;

-Hiçbir evin boyutu ve şekili fotoğrafa göre cıkmadı, illa ki kamera açısı hilesi yapmışlar
-Evin tüm sorunlarının problemlerinin dogru ve eksiksiz yazıldıgı (%99 hiç bi sorun yazılmıyor zaten) bir tane ilan görmedim
-Kiralama işlemi sonrası 3 emlakcıdan sadece 1'si 1 kere ilgilendi onun dışında yine ev sahibi ile muhattap oldum
-Telefonda her defasında "bilmem gereken birşey var ise söyleyin işten izin alıp geleceğim" dediğim halde yine ısrarla ev temiz ya da yaşından dolayı eski başka birşey yok diyip eve geldiğimde penceresi akıtan, orası burası akıtan evler vardı.

Kendi tecrübeme göre 30/30 işini düzgün yapan emlakçıya denk gelmedim, evet ülkede iyi olanlar olabilir onlar bana denk gelmedi demek ki. Ama belrittiğmi sayı yüksek bir sayı, demek ki o emlakçıların sayısı yok denecek kadar az. Şimdi ben bu adamlara neden para vermek isteyeyim?

Dipnot: İzmir'de ortalama 30bin kiraya kadar olan evler yukardaki şekilde umursanmıyor, ancak yüksek kiralı ya da satışlı evlerde emlakçılar cidden işini düzgün yapıyor. Buradan da şunu anlıyoruz, iyi emlakçıların da büyük kısmı para begenmediği için bizleri mağdur ediyor.

Son 6 senede 3 ev değiştirdim.

6 sene içerisinde 30'dan fazla ev gezdim kiralamak için. Abartmadan söylüyorum;

-Hiçbir evin boyutu ve şekili fotoğrafa göre cıkmadı, illa ki kamera açısı hilesi yapmışlar
-Evin tüm sorunlarının problemlerinin dogru ve eksiksiz yazıldıgı (%99 hiç bi sorun yazılmıyor zaten) bir tane ilan görmedim
-Kiralama işlemi sonrası 3 emlakcıdan sadece 1'si 1 kere ilgilendi onun dışında yine ev sahibi ile muhattap oldum
-Telefonda her defasında "bilmem gereken birşey var ise söyleyin işten izin alıp geleceğim" dediğim halde yine ısrarla ev temiz ya da yaşından dolayı eski başka birşey yok diyip eve geldiğimde penceresi akıtan, orası burası akıtan evler vardı.

Kendi tecrübeme göre 30/30 işini düzgün yapan emlakçıya denk gelmedim, evet ülkede iyi olanlar olabilir onlar bana denk gelmedi demek ki. Ama belrittiğmi sayı yüksek bir sayı, demek ki o emlakçıların sayısı yok denecek kadar az. Şimdi ben bu adamlara neden para vermek isteyeyim?

Dipnot: İzmir'de ortalama 30bin kiraya kadar olan evler yukardaki şekilde umursanmıyor, ancak yüksek kiralı ya da satışlı evlerde emlakçılar cidden işini düzgün yapıyor. Buradan da şunu anlıyoruz, iyi emlakçıların da büyük kısmı para begenmediği için bizleri mağdur ediyor.
Bu ülkede herhangi bir mesleği ve sorumluluğu layıkıyla %100 yerine getiren kim var ki emlâkçılarda daha iyisini bekliyoruz? Emlâkçı esasen ev sahibine hizmet veriyor dolayısıyla ücretini de ev sahibi ödemeli, buna katılıyorum. Ama aynı şekilde düşünen ev sahibini de bulabilmek lazım, çok iddialı bir beklenti... :)

İleride ev sahibi olduğunda bir kiracının olmasının saatli bombayla gezmek kadar zor olduğunu anlarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar