Ev için su arıtma cihazı öneri lütfen

selam arkadaşlar, ev için su arıtma cihazı almak istiyorum evimiz 5. Kat ve asansör yok, annem yaşlı sürekli marketten su alamıyor, damacana söylüyoruz gelen kurye de içinden bize dua etmesin diye cihaz almaya karar verdim fakat hiçbir fikrim yok. A.o simith diye bir marka ve ihlası araştırdım biraz, a.o kaliteli diyorlar fakat filtreleri vs ihlastan 1,5 kat pahalı. İhlasın filtresi 800 tl ao markanınki 2500 tl. İşi bilenler bilgi verirse sevinirim

Motosikleti
D400
Arkadaşın LG makınası var gayet memnun.

Annem waterbox kullanıyor , tezgah üstü oldugu için yorucu ama musluga baglananlar da var gayet lezzetli. ancak bir tık pahalı geldi bana.

annemde bir de kapalı kutu musluklu devre var, bunların filtre setleri komik biçimde 300 lira falan. orjinal filtre yerine kaliteli filtre alarak deneyeceğim ay sonu. öyle daha iyi olursa waterbox'u rafa kaldıracagım mesela

Arkadaşın LG makınası var gayet memnun.

Annem waterbox kullanıyor , tezgah üstü oldugu için yorucu ama musluga baglananlar da var gayet lezzetli. ancak bir tık pahalı geldi bana.

annemde bir de kapalı kutu musluklu devre var, bunların filtre setleri komik biçimde 300 lira falan. orjinal filtre yerine kaliteli filtre alarak deneyeceğim ay sonu. öyle daha iyi olursa waterbox'u rafa kaldıracagım mesela
LG hakkında pek bilgi bulamadım yorumlar pek iyi değil, lg için kapandı vs diyorlar. Servis ağı nasıldır bilmiyorum. İhlas tercih edeceğim sanırım.

Motosikleti
Hero Dash 125
Royal Green adında firmadan yıllar önce cihaz almıştım. İstanbul merkezli bir firma ancak farklı şehirlerde bulunan su arıtma işi ile ilgilenen işletmelerle anlaşması var. Cihazı yada filtreleri kargo ile gönderiyor. Kurulum ve filtre değişimi için yaşadığınız şehirdeki anlaşmalı firmayı yönlendiriyor. (İlk kurulum ücretsiz, filtre değişimlerinde ufak bir ücretle yardımcı oluyorlar.) Bu zamana kadar bir sorun ve sıkıntı yaşamadım. Bir kaç defa filtreleri kendim değiştirdim ve Whatsapp üzerinden görüntülü arama ile de yardımcı oldular.

Su arıtma cihazları n11, Trendyol gibi platformlarda çok uygun fiyata da var. Onlardan da seçebilirsiniz. Önemli olan filtre ve membran kalitesidir. Markasız sertifikasız onaysız piyasada çok filtre var.

Housing filtre ( açık kutu) ve inline filtre (kapalı kutu) olarak iki farklı model cihaz vardır. Pompalı modeller tercih edilirse suyun akış şiddeti daha iyi olur. Kimi satıcı senin mahalle yada semtteki suyun basıncı güzel boşver pompalı modelleri diyebilir. Sonra su ip gibi akarsa şaşırmayın. :)

Kurulum için gelen kişiye dikkat edin, işin ehli değilse sonra evi su basmasın. Ayrıca kapalı kutu cihazlara su kaçak sensörü rolesi gibi bir aparat da takılabiliyor.

Tezgah üzerinde delik açılmasın, iki tane musluk yer kaplamasın derseniz 3 yollu musluk alarak arıtma suyu, sıcak su ve soğuk suyu aynı armatürden alabilirsiniz.

https://royalgreen.com.tr/

Royal Green adında firmadan yıllar önce cihaz almıştım. İstanbul merkezli bir firma ancak farklı şehirlerde bulunan su arıtma işi ile ilgilenen işletmelerle anlaşması var. Cihazı yada filtreleri kargo ile gönderiyor. Kurulum ve filtre değişimi için yaşadığınız şehirdeki anlaşmalı firmayı yönlendiriyor. (İlk kurulum ücretsiz, filtre değişimlerinde ufak bir ücretle yardımcı oluyorlar.) Bu zamana kadar bir sorun ve sıkıntı yaşamadım. Bir kaç defa filtreleri kendim değiştirdim ve Whatsapp üzerinden görüntülü arama ile de yardımcı oldular.

Su arıtma cihazları n11, Trendyol gibi platformlarda çok uygun fiyata da var. Onlardan da seçebilirsiniz. Önemli olan filtre ve membran kalitesidir. Markasız sertifikasız onaysız piyasada çok filtre var.

Housing filtre ( açık kutu) ve inline filtre (kapalı kutu) olarak iki farklı model cihaz vardır. Pompalı modeller tercih edilirse suyun akış şiddeti daha iyi olur. Kimi satıcı senin mahalle yada semtteki suyun basıncı güzel boşver pompalı modelleri diyebilir. Sonra su ip gibi akarsa şaşırmayın. :)

Kurulum için gelen kişiye dikkat edin, işin ehli değilse sonra evi su basmasın. Ayrıca kapalı kutu cihazlara su kaçak sensörü rolesi gibi bir aparat da takılabiliyor.

Tezgah üzerinde delik açılmasın, iki tane musluk yer kaplamasın derseniz 3 yollu musluk alarak arıtma suyu, sıcak su ve soğuk suyu aynı armatürden alabilirsiniz.

https://royalgreen.com.tr/
Teşekkür ederim araştırayım bu markayı 😊

Motosikleti
cbf 150
Bak şimdi baştan anlatayım, gülme ama gerçek bu...
Bir gün bizim Ayvalık’taki yazlıkta oturuyorum. Hanım içeride Netflix’te Kore dizisi izliyor, ben dışarıda çekirdek çitliyorum.
Hava tam “başımıza bir şey gelecek” havası. Böyle bir sessizlik... Derken...

💥**“GÜÜÜMMM!”**

Yeminle diyorum, bahçede yer yarıldı da gök indi sandım! Havuz buhar olmuş, toprak kalkmış, arabalar "fiğ fiğ fiğ!" ötüyor. Ben üstümde şort-atlet, “Kesin rüyadayım” diyorum. Etrafta öyle bir ışık var, yani Ayvalık dedin mi denizdir, güneştir... Bu bildiğin nükleer ışıldama!

Tam ne oluyor derken bir ses:

🗣 “Yoldaş! Kamyoncu Yoldaş! Buradayım!”

Yeminle ses tanıdık...
Döndüm baktım, bizim eski arkadaş Sergey! Hani şu MIR Uzay İstasyonu'na giden… Kozmonot olmuştu bu çocuk! Ama şu an? Kozmonot kıyafetiyle bizim fayansa saplanmış. Vallahi bildiğin havuzun içinde dikine saplanmış roket gibi!

Dedim ki, “Sergey kıpırdama, bende WD-40 var, sıkayım, yağ gibi çıkarsın.”
Sıktım... Çıktı. Yeminle tık diye çıktı. Hani böyle zeytini çataldan almak gibi.

Geldi, "abi hâlâ atmosferdeki sürtünmeden yanıyorum" dedi,
"Rakı varsa daha iyi olur."

– “Gel içelim delikanlı!” dedim. Sofrayı kurduk, bir rakı bir uzay anısı...
Diyor ki:
"Abi MIR’da çok yalnızdım. Sizi özledim. Dedim ben kendimi atmosfere bırakayım. Nereye düşersem artık... Düşe düşe Ayvalık’a düştüm."

Ben de düşündüm... Adam uzaydan kendini bırakıyor, Ayvalık’a düşüyor.
GPS yok, navigasyon yok… bu adam direkt gönüle inmiş!

Sonra bizim hanım geldi, eller belde:
– “Ooo Sergey, sen buraya mı düştün? Bizim şu kamyoncu Yoldaş’a su arıtma cihazı al dedik, sallamadı. Siz MIR’da suyu nasıl arıtıyorsunuz ha?”

Sergey döndü, gururlu bir Sovyet edasıyla:
– “Abla bizde öyle bir sistem var ki, Amerikalılar 100 milyon dolar harcadı, hâlâ çözemedi!”
– “Neymiş o sistem?” dedik.

Dedi ki: “Kedi kumu.”

Bak bir anda masa sustu. Rakı bardağını yarım havada bıraktık.
Kedi kumu mu?!
Bu bir şaka mı? Uzayda lazer, motor, hidrojen...
Bizimki diyor kedi kumu!

Anlattı:
“Biz uzayda kediden çok kumu sevdik. Alırsın sıvıyı, içine koyarsın, bekle... Bir bakmışsın, arı gibi su!”
Ben de hemen bizim Mırnav’ın kumunu getirdim. “Buyur Sergey,” dedim.

Sergey aldı kumu, arka bahçeye geçti. Şırıl şırıl bir ses...
5 dakika sonra geldi. Elinde pet şişe:
– “Bakın şimdi...”

Az önce koyu sarı olan sıvı, şeffaf şişede dans ediyor.
Yoldaş dedi, "al iç."
Tedirginim ama merak ağır bastı.
İçtim. Billur gibi su! İçerken Beethoven çalıyor sanki kulakta.

Hanıma döndüm dedim ki:
“Bak gördün mü? Hyundai su arıtma cihazı almaya gerek yok.
Bizim Mırnav'ın kumu bu işi yapıyor.”

Kadın dönüp dedi ki:
“Sen ne tatlı delisin… Allah seni ne yapsın.”
Ama içinden: “Bir cihaz alamadın...” o da var.

Dönüp Sergey’e teşekkür edecektim…
Sergey yok. Buhar olmuş gitmiş. Ne iz var, ne gölge.

1 yıl geçti.
Sergey’i televizyonda gördük… Ukrayna’ya göndermişler, savaşta.

Dedim ki:
“Bu adam bir zamanlar Ayvalık’ta bana kedi kumu içirdi.
Biz bu adama su borçluyuz.”

Chatgpt biraz hikayemi parlattı orjinali için:

"Uzaydan Gelen Su Arıtma Tavsiyesi"

Çok yakın bir arkadaşım MIR Uzay İstasyonu’nda teknisyen olarak çalışıyordu. Uzun zamandır görüşmüyorduk. Bir gün Ayvalık’taki evimizin bahçesinden büyük bir patlama sesi geldi. Koşa koşa dışarı fırladım. Etraf karanlık olması gerekirken aydınlıktı, rüyada gibiydim.

Bahçedeki havuz buharlaşmış, toprak kalkmış, arabaların alarmları ötüyordu. Derken tanıdık bir ses duydum: “Kamyoncu Yoldaş, buradayım!” Ses Sergey’e aitti. Şaşkınlık içinde sese yöneldim. Bir de baktım, Sergey kozmonot kıyafetiyle havuzun fayanslarına saplanmış, çıkmaya çalışıyor. Hemen WD-40 sıktım, yağ gibi çıktı.

"Gel çay içelim" dedim. “Ben hâlâ atmosferdeki sürtünmeden dolayı sıcağım,” dedi. “Rakı daha iyi gelir.” Oturduk, rakıları koyduk. MIR’dan nasıl atladığını, bizi nasıl özlediğini anlattı.

Sonra eşim geldi. "Bu şerefsiz kamyoncu Yoldaş’a su arıtma cihazı al dedik, tınmadı. Siz MIR’da suyu nasıl arıtıyorsunuz?" diye sordu. Sergey, “Abla bizde öyle bir sistem var ki Amerikalılar 100 milyon dolar harcayıp hâlâ çözemediler,” dedi.

Merakla sorduk: “Nedir bu sistem?”
“Kedi kumu,” dedi. “Öyle alıştım ki dünyada bile onu kullanıyorum.”

Hemen evdeki kedi kumunu getirdim. Arka bahçeye geçti. Bir süre sonra geldi, “Yoldaş, bak şimdi,” dedi. Önümüzde koyu sarı sıvı, saydam suya dönüştü. Ağzımız açık izledik.

"İç," dedi. Tereddütle içtim. Gerçekten de arınmıştı.

Eşime dönüp, “Hyundai su arıtma cihazı almamıza gerek yok, kedinin kumu yeter,” dedim. Gülümsedi: “Sen ne iyi kocasın,” dedi.

Sergey’e teşekkür edecektim ki bir baktım ortadan kaybolmuş. Aradan bir yıl geçti, bir gün televizyonda gördük: Sergey’i savaşmak üzere Ukrayna’ya göndermişler.

Allah yardımcısı olsun, hakkı ödenmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar