1. Ticari olması zorunlu, zaten aksi halde araçta üstünüze değilse veya kiralık değilse yakıt vb. giderlerini işleyemezsiniz, UTTS olmazsa zaten artık akaryakıt fişlerinin geçerliliği yok.
2. Motosikletin ruhsatında marka isimleri yar almak zorunda değil fakat motosikletiniz taşıma kutulu olarak ruhsatta yazması gerekmektedir, aksi halde ceza yersiniz (Spontini fabrika çıkışı taşıma kutulu olarak ruhsatta işli çıkmaktadır). Fakat çalıştığınız firmaya bağlı olarak onlarda çanta, yelek ve taşıma çantası alarak işe başlıyorsunuz.
3. Şahıs şirketini Bimasraf uygulaması üzerinden nasıl açabiliyorsunuz merak ettim, benim bildiğim (ben böyle yaptım) bir muhasebeci ile anlaşıp size kurye faliyetleri adı altında şirket açması ve maliyenin denetim yapması gerekmektedir. Bimasraf uygulamasını ben sadece mutakabat için kullanıyorum onun haricinde bir işlevi olduğunu görmedim. Genç girişimciliğin faydasıda belli bir dilime kadar gelir vergisi vermiyor ve 1 sene 4b yani bağkur ödemiyorsunuz.
4. Sorunun cevabı 1. cevapta.
Yemeksepeti kuryesi olarak sistemde gördüğüm şeylerin en başı yeni başladığınızda sistemin sizi ilk 2 haftada ciddi derecede besleyip iyi paket attırmasıdır, ardından 2 hafta sonrası işler bir anda çakılır ve normale dönersiniz

. Gün gün kazançlarınız tutmaz ama 3 aşağı 5 yukarı genelde aynıdır, sistemin belli bir algoritma içinde çalışır ve ortalama 3 paketin altına inmeden size genelde paket sağlar.
Ensaf kuryeliğin kazançları başta tatlı güzel gelir fakat işler ilerledikçe çok b*ktan bir iş olduğunu anlıyorsunuz, eğer kazanmak isterseniz (kazanmak dediğim hafta 25.000 civarı fatura kesebilmek) yağmur çamur gece ve gündüz demeden çalışmanız gerekmektedir. Ne bir sosyal yaşam kalır ne de başka bir şey, yeri geldi puanım yükselsin diye gece eve 2 de gelip sabah 7 de kalkıp 30 dakika sonrasında mesaiye çıktığımı biliyorum ki rezil bir duygu. Bu işi yapacaksanız borç yapmadan çalışın, biriktirin öyle satın alın yoksa işlerin olmadığı zamanlarda kara kara düşünmezsiniz.
Yaz zamanı işler pek olmaz, okulların kapanması ve insanların senelik izinlerini kullanması üstünüde yetmezmiş gibi alım yaparsalar saatte 1-2 paket atıp bütün gün can sıkıntısı ile vakit geçirirsiniz. Bu yüzden paranız oldukça bir şeyler alacaksanız alın borç ile yapılacak şeyler değil.
Kurye olarak insanlar sizi hep alt tabaka gözü ile görür, bu aşağılanma ve hor görülmeyede alışmanız iyi olur. Trafiği saymıyorum bile...
Ben bir kaç zaman sonra part time çalışıp kendi işim 3d çizime geri döneceğim (ana hedefim zaten bu işte çalışmak fakat yollar hiç bir zaman düz gitmiyor

), bu iş haddiyle bıktırdı ve eskisi kadarda rahat ve güzel kazançlar yok en azından Yemeksepetinde.
Kısacası esnaf kuryelik 2 ucu b*klu değnek.