Esnaf Kurye Olmak

Selamlar herkese ben bu hafta motor almaya gideceğim esnaf kuryeliğe başlayacağım fakat kafama takılan bazı sorular var eğer bilenler varsa lütfen yazsın şimdiden teşekkürler.

1.Sorum : Motor "ticari" olmak zorunda mı?

2.Sorum : Motorun ruhsatında çanta , marka ismi gibi bilgiler (yemeksepeti / trendyol vb.) yer almak zorunda mı?

3.Sorum : Şahıs şirketini bimasraf ile açmayı düşünüyorum 29 yaşından küçüğüm genç girişimcilikten nasıl yararlanabilirim, bimasraf ile açarken yapabiliyor muyum?

4.Sorum : UTTS yaptırılmalı mı?

Sorularım bunlar esnaf kurye varsa aranızda yorumlara bekliyorum lütfen sadece destek için yazın 🙏
(Konuyu yanlış yere açtıysam kusra bakmayın acil desteğe ihtiyacım var)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motor ticari olmak zorunda

marka ismi vs bilgiyer yer almaz ama çantanın projesini çizdirip muayeneye girip ruhsata işletmen gerekli yoksa polis sorgularsa ceza yazabilir

bimasraf yemeksepetinde kullanılıyor trendyolda bimasraf zorunlu değil genç girişimci için sen bir şey yapmayacaksın muhasebeci tutacaksın o beyannameleri gönderirken genç girişimciden yararlanmak istiyorum diye yazacak şimdiye kadar hiç resmi olarak işe girmediysen sgkya gidip başlatman gerekli

utts zorunlu yakıt fişlerini gider olarak göstermek istiyorsan utts yaptırmak zorundasın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir muhasebeci tutmadan bu işlere girişmeyin ben şirketimi kendim açtım 3 ay boyunca çalışmadım beyanname göndermediğim için 9000bin tlye yakın ceza yedim muhasebeci tutup o cezayı affettirdi muhasebeci tutmadan bu işe girişmeyin

Motosikleti
Ns200 15"
1. Ticari olması zorunlu, zaten aksi halde araçta üstünüze değilse veya kiralık değilse yakıt vb. giderlerini işleyemezsiniz, UTTS olmazsa zaten artık akaryakıt fişlerinin geçerliliği yok.

2. Motosikletin ruhsatında marka isimleri yar almak zorunda değil fakat motosikletiniz taşıma kutulu olarak ruhsatta yazması gerekmektedir, aksi halde ceza yersiniz (Spontini fabrika çıkışı taşıma kutulu olarak ruhsatta işli çıkmaktadır). Fakat çalıştığınız firmaya bağlı olarak onlarda çanta, yelek ve taşıma çantası alarak işe başlıyorsunuz.

3. Şahıs şirketini Bimasraf uygulaması üzerinden nasıl açabiliyorsunuz merak ettim, benim bildiğim (ben böyle yaptım) bir muhasebeci ile anlaşıp size kurye faliyetleri adı altında şirket açması ve maliyenin denetim yapması gerekmektedir. Bimasraf uygulamasını ben sadece mutakabat için kullanıyorum onun haricinde bir işlevi olduğunu görmedim. Genç girişimciliğin faydasıda belli bir dilime kadar gelir vergisi vermiyor ve 1 sene 4b yani bağkur ödemiyorsunuz.

4. Sorunun cevabı 1. cevapta.

Yemeksepeti kuryesi olarak sistemde gördüğüm şeylerin en başı yeni başladığınızda sistemin sizi ilk 2 haftada ciddi derecede besleyip iyi paket attırmasıdır, ardından 2 hafta sonrası işler bir anda çakılır ve normale dönersiniz :). Gün gün kazançlarınız tutmaz ama 3 aşağı 5 yukarı genelde aynıdır, sistemin belli bir algoritma içinde çalışır ve ortalama 3 paketin altına inmeden size genelde paket sağlar.

Ensaf kuryeliğin kazançları başta tatlı güzel gelir fakat işler ilerledikçe çok b*ktan bir iş olduğunu anlıyorsunuz, eğer kazanmak isterseniz (kazanmak dediğim hafta 25.000 civarı fatura kesebilmek) yağmur çamur gece ve gündüz demeden çalışmanız gerekmektedir. Ne bir sosyal yaşam kalır ne de başka bir şey, yeri geldi puanım yükselsin diye gece eve 2 de gelip sabah 7 de kalkıp 30 dakika sonrasında mesaiye çıktığımı biliyorum ki rezil bir duygu. Bu işi yapacaksanız borç yapmadan çalışın, biriktirin öyle satın alın yoksa işlerin olmadığı zamanlarda kara kara düşünmezsiniz.

Yaz zamanı işler pek olmaz, okulların kapanması ve insanların senelik izinlerini kullanması üstünüde yetmezmiş gibi alım yaparsalar saatte 1-2 paket atıp bütün gün can sıkıntısı ile vakit geçirirsiniz. Bu yüzden paranız oldukça bir şeyler alacaksanız alın borç ile yapılacak şeyler değil.

Kurye olarak insanlar sizi hep alt tabaka gözü ile görür, bu aşağılanma ve hor görülmeyede alışmanız iyi olur. Trafiği saymıyorum bile...

Ben bir kaç zaman sonra part time çalışıp kendi işim 3d çizime geri döneceğim (ana hedefim zaten bu işte çalışmak fakat yollar hiç bir zaman düz gitmiyor :)), bu iş haddiyle bıktırdı ve eskisi kadarda rahat ve güzel kazançlar yok en azından Yemeksepetinde.

Kısacası esnaf kuryelik 2 ucu b*klu değnek.

Son düzenleme:
Hocam açıklaman için sağol. Şahıs şirketi açılışı için bimasrafa yazdım e devletimi istediler bilemedim yani e devletten bende açabilirim neyse. Esnaf kuryelikte hedefim birazda olsa para toplamak 0 borç ile baslıyorum bu işe, kredi ceken birisi degilim motoru falanda nakit alcam zaten vergimi vs yatırır faturamı keserim şuanlık yol böyle gözüküyor benim için. Muhasebeciyi nerden bulucam merak ediyorum bakalım

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ticari işi sıkıntılı. Üstüne bir de karlı, çamurlu, soğuk havalarda sipariş neyim verirler.
16b0afc23c1f0b11cf86a8c47074a545.jpg

Hocam açıklaman için sağol. Şahıs şirketi açılışı için bimasrafa yazdım e devletimi istediler bilemedim yani e devletten bende açabilirim neyse. Esnaf kuryelikte hedefim birazda olsa para toplamak 0 borç ile baslıyorum bu işe, kredi ceken birisi degilim motoru falanda nakit alcam zaten vergimi vs yatırır faturamı keserim şuanlık yol böyle gözüküyor benim için. Muhasebeciyi nerden bulucam merak ediyorum bakalım
Ben de yemeksepetine başvuru yapacağım sorularının cevaplarını arkadaşlar vermiş kuryelik işi zor ama kazancı da ona göre oluyor. Benim yakın arkadaşlarımı hepsi işlerini bırakıp kuryeliğe geçti bende geçeceğim sebebi ise istediğim maaşı alamamam.Sabah 9 akşam 5 çalışıyorum haftasonları izinliyim ama zaman geçiyor para birikmiyor, tatile çıkamıyorsun gibi sorunlar geceleri sıkıştırmaya başladı. Şuanki ekonomide istediğin maaşı alamıyorsan başka türlü para kazanamıyorsun malesef bu da acı bir gerçek. Benim gibi 1-2 sene çalışırım para biriktiririm ondan sonra kendi yerimi açarım yada karşıma fırsat çıkar iyi bir yere girerim diyorsan bu iş yapılır.

Ben de yemeksepetine başvuru yapacağım sorularının cevaplarını arkadaşlar vermiş kuryelik işi zor ama kazancı da ona göre oluyor. Benim yakın arkadaşlarımı hepsi işlerini bırakıp kuryeliğe geçti bende geçeceğim sebebi ise istediğim maaşı alamamam.Sabah 9 akşam 5 çalışıyorum haftasonları izinliyim ama zaman geçiyor para birikmiyor, tatile çıkamıyorsun gibi sorunlar geceleri sıkıştırmaya başladı. Şuanki ekonomide istediğin maaşı alamıyorsan başka türlü para kazanamıyorsun malesef bu da acı bir gerçek. Benim gibi 1-2 sene çalışırım para biriktiririm ondan sonra kendi yerimi açarım yada karşıma fırsat çıkar iyi bir yere girerim diyorsan bu iş yapılır.
hocam ne kadar maaş alıyorsun ayıptır sorması? kuryelik 8 saatte ortalama ne kadar kazandırıyor?

Motosikleti
Ns200 15"
kuryelik 8 saatte ortalama ne kadar kazandırıyor?
Saat başı ortalama kdv dahil 240 TL civarı, günde 12 saat çalışırsanız bonuslarla 300 Tl civarına kadar çıkartabilirsiniz. 240x8 dersek 1920 TL kdv dahil bir ücret çıkar %20 si devlete gider kaldı 1600 TL, 150 TL civarı yakıt yakarsanız elinize kalan 1450 TL. Ben genelde yemeği evde yiyorum o yüzden yemek maliyet olarak saymıyorum. Kurye firmalarında ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok kazanısınız, en çok çalışmaya para veren Trendyol Go'dur, onların müşterisi kapasitesi ve sistemi daha iyi olduğundan dolayı Yemeksepeti'nin 1.5 katı daha fazla paket imkanı sunuyor haliyle daha iyi kazançlar sağlıyabiliyor tabi bu fark 10 saat sonrasında fark etmeye başlıyor.

hocam ne kadar maaş alıyorsun ayıptır sorması? kuryelik 8 saatte ortalama ne kadar kazandırıyor?
Ben daha başlamadım ama yakın arkadaşlarım ys'de çalışıyor. Günde ortalama 10 saat izinsiz çok kasmadan çalışan bi tanıdık aylık ortalama 75 bin fatura kesiyor. 8 saatte ne kadar olur bilemiyorum özellikle öğle molası ve akşam iş çıkışından sonraki saatlerde aktif olursan güzel para kazanırsın.

sosyal medyada paket ve slot yok diyenler var istanbul gibi büyükşehirde biz kurye olmayalım diye herhalde :)

Motosikleti
Ns200 15"
sosyal medyada paket ve slot yok diyenler var istanbul gibi büyükşehirde biz kurye olmayalım diye herhalde :)
Slot sayısı ilk bahara göre azaltıldı fakat slotlarını salan insanlar illaki oluyor bu yüzden isterseniz 8-12 saat arası slot seçebiliyorsunuz (tabi kimi slot arası 3 saat boşluk olur).

Slot takasına 48 saat içinde verebiliyorsunuz eğer salmak istediğiniz slot 48 saatten daha uzun süreden sonraysa takasa vermeden direkt salabiliyorsunuz. Takasa verilen slot sizden birisi alana kadar duruyor, genelde sabah 9 civarı gibi kalkarsanız öğlen slotları bulabilirsiniz bunun bence en ana nedeni sabah kalkıp "bugün hiç çalışasım yok" diyip takasa salanlar olabilir :D.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar