Mondial drift iyi bir motosiklet ama, driftten başka tecrübeniz yoksa ikisi de biraz fazla gelebilir. eminim bunun muhasebesini yapmışsınızdır.
Comet süper bir motosiklet değil. Er6 da değil... Er6 kullanmadım. zx6r sahibi olmuşluğum var. Er6'yı da comet'i satın almadan önce 300 km kullanma fırsatım oldu.
Motosiklet tercihimdeki önem sırası şöyleydi.
1 - V motor olsun çamurdan olsun.
2 - Az yaksın. Bakımı kolay olsun.
3 - Çok hızlı olmasına gerek yok. Ama yürü deyince uzamasını bilsin.
4 - Durabilsin.
5 - Sökmeye takmaya gelsin. çok elektronik olmasın.
6 - Başımı ağrıtmasın, Ağrıtırsa da çok uğraştırmasın.
1 - Er6 kaybetti
2 - Aralarında göze görünür bir ekonomik farkı yok.
3 - gt650 her viteste er6'dan daha güçlü ve hızlı. Sadece son süratlerini kıyaslayamadım.
4 - güzel duruyor

... Motosiklet kullanıcısı durmayı çok ön planda tutmasa da, frenlere gerektiğinde güvenmek ister. gt650 ile er6'nın fren performansını kıyaslayacak bir tecrübe yaşamadım çok şükür. kaza riski atlattığım tek olayda gazı köklemekle gt650 hayatımı kurtardı

5 - Er6 biraz elektronik biraz kawasaki. Gt650 daha basit bir mekaniğe sahip. üzerinde çalışması birşeyi söküp takması kolay. tamiri bakımı kolay...
6 - Yedekparça? yağ filtresi ıvır zıvır parçalar her yerde bulunabiliyor. Geçenlerde kendi hatam yüzünden arka fren kaliperini bozdum. Aynı parça olduğu için gt250'ye ait bir kaliper satın aldım. bir kaç keyfe keder bakım parçasını yurt dışından sipariş ettim. kargo ucuz olsun istediğimden 1 ayda geldi. yoksa 2 gün sonraya da gelebiliyor... parçalar temin edilebiliyor. kanuni'den 2 parça siparişi verdim. 3 - 4 günde elime geçti. bakımı tamiri kendim yapmasam, ustaların da temin edemeyeceği bir durum görmedim.
V motor sempatim olmasa, daha sakin bir sürüşü sevsem Er6 tercih edebilirdim. sadece bir kaç basit sebepten gt650 tercih ettim.
İkisinin de artısı eksisi tartışılabilir. Ancak birbirilerine ağır basacak çok bir durumları yok.
Gt650'den şikayetçi olduğum tek konu titreşimin biraz fazla olması.
Sürat konusunda supersport performansı beklemezseniz üzülmezsiniz. ayrodinamiği iyi olan R versiyonu ile 250'li radar cezaları olanlar var. benim gt650 ile 172 ile radar cezası almışlığım var. ( övünmüyorum. yanlış anlaşılmasın. aksine çok utanç verici

) ki gt650 200km'ye rahat çıkıyor. 200 den sonra bayılıyor.. kaldı ki 200 üstü süratlere çıkacaksan neden pistte değilsin, neden supersport almadın

...
Başka bir V motor motosikletim olsa, ve ikinci bir motosiklet olarak bir naked almaya karar versem Er6 tercih edebilirdim.
Emin değilim ama, er6 şehir içi kullanımda gt650'den daha rahat olabilir. Ben 1670 kilometre bir solukta ( sadece bir kere 20 dk'Lik mola ve benzin almalarda 5'er dakika ) onun dışında 300'lü 500'lü kilometreleri defalarca gitmiş birisi olarak gt650'yi çok güzel buluyorum.
Ama er6 ile kıyaslayamam. şimdi er6 sahibi olsam gt650'yi, gt650 sahibi olsam er6'yı aramazdım.
İkisini de deneyin. hangisi içinize siniyorsa onu tercih edin

.