Er6n ilk izlenimler

amiiiiiin :D

fotoğraf az sonra atıyorum bir iki tane :D

bu arada demin kask da aldım . http://www.anesmotor.com/?urun-1486-SHARK-Speed-R-Sauer-Beyaz.html forumdaki arkadaşların da yönlendirmesiyle. gözlüğümü çok rahat takıp çıkartabiliyorum. çok mutluyum :D

hayırlı uğurlu olsun kardeşim. benimde aklımda var tabi sıfırına gücümüz yetmez senin adına çok sevindim bende kısmetse 2008 model 15-20 binde max. bitane alıcam. bakımları felan pahalımı parçaları felan yani konuşmuşsundur bunları aydınlatırmısın bizi ? birde abs yi çok beğenmişsin ne gibi faydasını gördün ? yani olmasa duramazmıydın onu merak ettim..

hayırlı uğurlu olsun kardeşim. benimde aklımda var tabi sıfırına gücümüz yetmez senin adına çok sevindim bende kısmetse 2008 model 15-20 binde max. bitane alıcam. bakımları felan pahalımı parçaları felan yani konuşmuşsundur bunları aydınlatırmısın bizi ? birde abs yi çok beğenmişsin ne gibi faydasını gördün ? yani olmasa duramazmıydın onu merak ettim..

şöyle ki, motor çok seri. yani 20yle giderken devir yükselsin de vites atayım dedim, 1 saniye içinde 70 i gördüm ve çengelköy sahilde bi anda viraja girdim. ne oluyo derken baktım virajı alamıyorum. çok da yatırmak istemiyorum motoru daha lastikler yeni diye, bir baktım ki yoldan çıkıp karşı şeride giricem. freni koyunca abs çalıştı, lastik kitlenmeden döndüm virajı. abs olmasa büyük ihtimalle o virajda yanlamıştım.

trafikte de ... motor bir anda 10la giderken 100ü görüyor. inanılmaz atik. ve işin saçma yanı sen bunu anlamıyorsun. o yüzden insan fren mesafesini de ayarlayamıyor. ve öndeki araç zırt diye duruyor. iki üç kere gene abs çalıştı dün taktaktak diye durdum temiz. büyük ihtimal gene lastikleri kitlemiş olacaktım abs olmasa.

yani motorun üzerinde amuda kalkabilen insanlardan değilim. o yüzden biraz acemilik çekiyorum ve abs şimdilik benim hatalarımı kapatıyor diyebilirim. ve emin olunuz ki abs için ödenen fazladan 2000 lirayı şu an hem maddi hem manevi olarak çıkarmışımdır :)

------

bakım olayına gelince şu an bir tek koruma takozu spariş ettim, 600 lira ... ybr ye 150 liraya taktırmıştım :D şu an için tek bilgim bu fiyatlar konusunda . haftaya rodaja götürürüm herhalde . ozaman fiyatlar konusunda daha bir yardımcı olurum :D

abs olmayınca duruluyo da yatık bi şekilde duruluyo teker kitlemesinde..

ben zaten ikinci el alacağım için bakımlarını özel serviste yaptırırım. ama parçalarıda epey pahalı. inş alırımda sonrasına o zaman bakarız :)

hayırlı olsun güle güle kullan
bu düşünceye çok dikkat etmelisin birkaç hafta veya ay 1 yıl da olabilir ben bu motoru öğrendim güzel kullanıyorum veya ben bununla acemiyken bile kaza yapmadım şimdi hiç yapmam diye düşünceye sahip olup kullanmaya başlayınca illa birşey geliyor başına
hırsızlık olayları çok oluyor önlemini al ve bizi üzme

hem zincirle arka tekerden alt kat komşunun pencere demirlerine bağlıyorum hemde ön diskte disk freni var. motoru her gece örtüyorum ilgi çekmesin diye ve gidonuda hep ignition da bırakıyorum kilitlemek için. alarm taktırmak istemiyorum keza motorun elektrik aksamıyla oynamak istemiyorum. şimdilik aldığım önlemler bunlar.

insan ne kadar önlem alırsa alsın aklı hep dışarda...

üstad aile için motor motordur..125,600 farketmez...onlar için yarış motoru görünümlü ve yarş motoru görünümlü olmayan motorlar var..bir er6 gibi nakedları ya da cruiserlar ssler kadar tepki çekmez bence...

Valla benim ailem için bisiklet bile SS ile aynı kefeye konuluyor :)

Aile olayını bilemem de o belirttiğim cümleyi beğendim. Bu mantık yanlış bir mantık olamaz en azından. Tabi bir motora nekadar kısa sürede hakim olabileceğin sana(yeteneğine ve pratiğine) kalmış bişey. Ama dediğin gibi, bazı şeyleri düşük cc lerde rahat rahat yapmadan büyük hacime geçmek keyifli ve "korkulu-keyifli" gelebilir.

Dediğim gibi, hangi motorda nekadar vakit harcıyacağın sana kalmış yada ara basamak olarak 250 vb motorları kullanıp kullanmamak. Ama genel mantığını destekliyorum :)

Sağolasın siyanür kardeş :)
Ben kendimi yetenekli zannettiğim an kaza yaptım :)
O yüzden bu işi yeteneğe ve duygularıma bırakmadan bir değerlendirme yapmam lazım.
Fırsatım olsa da şu honda eğitimlerine göre artık...

Yalnız Diimh (Emrah) arkadaşın 650 için böyle konuşması
beni heveslendirdi :)

Hayirli ugurlu olsun, tekerin hep duz bassin, yan bassin ama dusmesin :)

Parca fiyatlarinin pahali olmasi konusu dogru ama biraz abartilmis durumda. Z-moto bazi parcalari abarti pahali satarken, bazilari da gayet makul sinirlar icerisinde satiyor. Yani bu markanin 4 japondan biri oldugunu unutmamak lazim fiyatlara bakarken, aksesuar fiyatlari ayri bir olay, onlar nerdeyse her motor ve markada zaten ucuk fiyatlarda. normal bakim yapacaksan eger, yani allah korusun kaza bela olmadigi surece, diger japonlardan pek bir farki yok, sadece burda cok pahali gelirse ya da bulamayiz, 3 ay sonra gelicek derlerse yurtdisindan siparis edersin ki wemoto 1hafta gibi bir surede gonderiyor bildigim kadariyla. Fren diskleri ve arka amortisor haric cok fahis fiyatli birsey de yok listelerinde.

Yani aslinda pahali bir motor degil, sadece servis ve yedek parca konusunda diger japonlardan biraz daha geride, dedigim gibi cok alakasiz ve kolay kolay bozulmayacak parcalara ihtiyacin olmadigi surece de sorun yasamazsin. O durumda da en fazla 1-2 hafta icinde yurtdisindan o pa rcalari edinebilirsin.

Su cukura girince gaz veriyorum yanlislikla mevzusuyla ilgili olarak da haddim olmasa da bir tavsiye vereyim, bence elcikleri fazla tutuyorsun, yani daha gevsek ama saglam tutmayi dene, elciklere yapisma, ilk baslarda benim de basima gelmisti, ben de daha gevsek tutmaya alisinca bu problemden kurtulmustum.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
hayırlı olsun

yakıt durumu nedir?

Hayirli ugurlu olsun cok sevdigim bir motor Allah kaza bela vermesin...

Hayirli ugurlu olsun, tekerin hep duz bassin, yan bassin ama dusmesin :)

Parca fiyatlarinin pahali olmasi konusu dogru ama biraz abartilmis durumda. Z-moto bazi parcalari abarti pahali satarken, bazilari da gayet makul sinirlar icerisinde satiyor. Yani bu markanin 4 japondan biri oldugunu unutmamak lazim fiyatlara bakarken, aksesuar fiyatlari ayri bir olay, onlar nerdeyse her motor ve markada zaten ucuk fiyatlarda. normal bakim yapacaksan eger, yani allah korusun kaza bela olmadigi surece, diger japonlardan pek bir farki yok, sadece burda cok pahali gelirse ya da bulamayiz, 3 ay sonra gelicek derlerse yurtdisindan siparis edersin ki wemoto 1hafta gibi bir surede gonderiyor bildigim kadariyla. Fren diskleri ve arka amortisor haric cok fahis fiyatli birsey de yok listelerinde.

Yani aslinda pahali bir motor degil, sadece servis ve yedek parca konusunda diger japonlardan biraz daha geride, dedigim gibi cok alakasiz ve kolay kolay bozulmayacak parcalara ihtiyacin olmadigi surece de sorun yasamazsin. O durumda da en fazla 1-2 hafta icinde yurtdisindan o pa rcalari edinebilirsin.

Su cukura girince gaz veriyorum yanlislikla mevzusuyla ilgili olarak da haddim olmasa da bir tavsiye vereyim, bence elcikleri fazla tutuyorsun, yani daha gevsek ama saglam tutmayi dene, elciklere yapisma, ilk baslarda benim de basima gelmisti, ben de daha gevsek tutmaya alisinca bu problemden kurtulmustum.

Evet onu diğer başlığımda da yazdım :) inşallah el ayarım oturacak. Şimdilik biraz sıkıyorum istemeden motorun ergonomisinden ötürü :) wemoto ya akşam bakacağım buarada hiç duymamıştım. Teşekkür ederim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------

Anahtar teslim ne kadara geldi ?

20500 absli + 600 koruma takozu + banka faizi + plaka/sigorta +shark kask = 23500 24000 civarları

eğer cc yükseltirsem ilerde Kawasaki ER6N ve Honda Cbr 600 f 2011de başlayan kasa bu 2 motora hastayım
izlenimlerini paylaşman güzel Allah tekerini her daim düz bastırsın

Forum dışından olan arkadaşlar varsa şu sayfayıda okusunlar : http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/114370-er6n-ybr125-karsilastirma-cc-yukseltme-125-650-izlenimler.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar