Er6n ilk izlenimler

Arkadaşlar bildiğiniz gibi er6nmi almış bulunmaktayım :)

Öncelikle bana abs aldıran bu camiaya şükranlarımı sunuyorum çünkü iki kere kıçımı kurtardı :)

Ybr den sonra zorlanacağımı düşünmüştüm ki %100 yanılmışım. Kullanımı bu kadar rahat bir motor. Neredeyse dururken bile ayağımı yere koymayacağım :) inanılmaz dengeli yani ybr ile kıyas bile yapamam.

Tek sıkıntım şuan gaz ayarı ve fren mesafeleri ki iki kere giriyodum bi yere abs sağolsun girmedim :) makineyle 60 la giderken dur bi 70 e çıkayım diyince 120 de buluyorum şimdilik kendimi :) yada ışıklardan hızlanıp 15 metre sonra araba var diyelim fren yapmam lazım, bü bakmışım 50 km ye çıkmışım sonra ani fren gene :p biraz biraz alıştım tabii :)

Çukura girince gazdaki elim hafif oynuyor , bazen bi anda motor öne fırlıyor. Daha alışamadım tam gaz ayarına :)tork çok feci, yani hiç tork makinası kullanmadım kıyaslayamam ama - arabam 184 beygir - yokuş yukarı çıkarken böyle bir hızlanma görmedim ben.

Sesi çok yerinde, kafa öldürmüyo ama ara gaz verince inanılmaz baslı orjinal bir sesi var. 2 silindir ses ıyy öyy diyenler ... Alakası yok. Yani yoşimura gibi pataaa potoo diye ses yapmıyor keza yapmadında ama öyle tok bir sesi var ki ... Anlatamam.

Şimdilik rodajfayı ama rodajda 4bin devirde sürati 100. Yani 120yle uzun yol da devir 5000 . Ve sarsıntı yok motorda. Amortisörle muhteşem. Ne arabam ne ybr .. Bildiğin ev koltuğu gibi :)

Şimdilik bu kadar telefondan :) sonr yazarım gene

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:41 ----------

Ve herkes motora bakıyor ... Nasıl bir haz ... :D

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Bi de atın ile poz vereydin. Tam süper olacaktı.

Hayırlı olsun. Allah Utandırmasın. Sen yinede dikkat et ABS iyi bişey ama yinede güvenme.

Hayrlı olsun.
Güle güle kullanın.
YBR ile kıyaslamanız iyi olmuş.
Eğer cesaret edebilirsem ben de bir iki sene sonra
direkt 600+ cc ile yoluma devam etmeyi düşünüyorum.
Ama beceremem dersem de 250'lik alacağım.
Şehir içi trafik çok yordu mu mesela
sonuçta 200kg'den fazla bir ağırlık söz konusu.

Hayrlı olsun.
Güle güle kullanın.

Ybr ile kıyaslamam bile. Bu kadar dengeli bir alet hiç görmedim. Sanki arabada gibi stabil ve sabit lastikler kalın oldupu için. Becerilmeyecek hiç birşeyi yok. Atak dinlendirmempadleri biraz arkada hafif racing gibi, ybr gibi düz basamıyosun. Bi ona alışmal yarım saatimi aldı. Vitesler yani şanzyman kemikli yani vites attığını hissedebilmek inanılmaz iç rahatlatıyo. Acaba vites attım mı diye panik yapmıyorsun. Yani ybr de rahattı ama kıyaslamam bile.

ABS tamam, bir de kapalı sürüş eğitimi süper olur :) kazasız belasız keyfle binin

Yakıt tuketimi nasıl? en az yakan 600 luklerden olması lazım.

Hep sıkışık trafikte kullandım. O yüzden 5-6 lt falan yaktım trafikte. Ama düz yolda sabit hızda ekononik yakıt hedesi devreyr giriyo. Da istanbul trafiği , prk sokamadım ohu devreyr :)

Hayrlı olsun.
Güle güle kullanın.

iki seneyi bırak bu sezon sonu imkanın olursa yenisini alırsın sana söyleyeyim:)

sana da hayırlı olsun, güle güle kullan...

güle güle kullan. tez zamanda ayna uzatma aparatı ve düşmelere karşı önlem olması için karenaj topuzu taktırmanı öneririm. ER6 benim de hedefimde olan bir motosiklet, 6. viteste sadece gaz vererek sollama yapmak paha biçilemez. alt devirleri çok canlı :)

hayırlı uğurlu olsun
kazasız belasız kullanın :bounce: ayrıyetten hemen foto bekliyoruz ayrıntılı hemide :p

kazasız, belasız güzel günlerde kullanın :) yeni geçmiş birinin gözünden artılarını ve zorluklarını yazmanız 600'le başlanır mı diye soran genç arkadaşlarımıza yol gösterici olacaktır sizi kendilerine yakın gördüklerinden, çünkü ustalar "onların gözünde ukalalık" yapıyor olabiliyor bazen :)

Ybr ile kıyaslamam bile. Bu kadar dengeli bir alet hiç görmedim. Sanki arabada gibi stabil ve sabit lastikler kalın oldupu için. Becerilmeyecek hiç birşeyi yok. Atak dinlendirmempadleri biraz arkada hafif racing gibi, ybr gibi düz basamıyosun. Bi ona alışmal yarım saatimi aldı. Vitesler yani şanzyman kemikli yani vites attığını hissedebilmek inanılmaz iç rahatlatıyo. Acaba vites attım mı diye panik yapmıyorsun. Yani ybr de rahattı ama kıyaslamam bile.

Tekrar hayırlı olsun.
Gerçekten çok güzel makine
Sizin de bu kadar beğenmenize sevindim.
Darısı bizlerin başına :)
iki seneyi bırak bu sezon sonu imkanın olursa yenisini alırsın sana söyleyeyim:)

sana da hayırlı olsun, güle güle kullan...

Yok hacım ya.
Ailem çok fena karşı...
Ailemi tam razı etmem bile en az bir yıl daha sürer :)
Ayrıca atlattığım ufak kazadan sonra biraz tedirginleştim.
bu motoru amuda kalkıp süremeden
600+ makineye geçmem :)

Tekrar hayırlı olsun.
Gerçekten çok güzel makine
Sizin de bu kadar beğenmenize sevindim.
Darısı bizlerin başına :)

Yok hacım ya.
Ailem çok fena karşı...

üstad aile için motor motordur..125,600 farketmez...onlar için yarış motoru görünümlü ve yarş motoru görünümlü olmayan motorlar var..bir er6 gibi nakedları ya da cruiserlar ssler kadar tepki çekmez bence...

Yok hacım ya.
Ailem çok fena karşı...

Aile olayını bilemem de o belirttiğim cümleyi beğendim. Bu mantık yanlış bir mantık olamaz en azından. Tabi bir motora nekadar kısa sürede hakim olabileceğin sana(yeteneğine ve pratiğine) kalmış bişey. Ama dediğin gibi, bazı şeyleri düşük cc lerde rahat rahat yapmadan büyük hacime geçmek keyifli ve "korkulu-keyifli" gelebilir.

Dediğim gibi, hangi motorda nekadar vakit harcıyacağın sana kalmış yada ara basamak olarak 250 vb motorları kullanıp kullanmamak. Ama genel mantığını destekliyorum :)

Motosiklet böyle bir şey işte. 3.20d var sanırım, o arabaya bile gitmiyor dedirtir :flower: Hayırlı olsun..

Detaylı resim ve rodajdan sonra yakıt tüketimlerini bekliyoruz :) Yakıtı ve gidişi ile beni en çok cezbeden motor er6. 3 çantayıda taktın mı heryere gider.

Hayırlı olsun, kazasız belasız binmek nasip olsun inşallah :) Allah herkese gönlündeki motora kavuşmayı nasip etsin.

Fotoğrafları bekliyoruz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar