Er n 6 gsr 600

motosiklet tecrübene göre almanı tavsiye ederim.

er6n çift silindirli atik bir makinedir ve şehir içi-dışı herşeye gider, tavsiye ederim.

gsr600 dört silindirli daha çok tecrübe isteyecek bir makine, cadde motoru klasmanında da olsa 4 silindir oluşundan ötürü şehir içinde biraz daha zor kullanabileceğin bir motosiklet olduğunu düşünüyorum, hiç kullanmadım ama kullanıcıları memnun..

eğer gsr600 fiyatı seni aşıyorsa er6n alınacak en mantıklı motosiklet. çift silindirli olmasına aldanma ivmelenmesi gayet tatmin edici ve yakıtı da gsr600 den düşüktür.

ilandaki motosikletin fiyatı biraz yüksek bunu belirtmeliyim.

er 6 n lerin fiyatı 9 500 den genelde 8 600 fln lar war ama onlar kazalı hasarı olanlar , komple boyatılan için ne düşünüyorsun acaba?

Ben ER-6n sahibiyim, çok yakın bir arkadaşım da GSR600 sahibi. Beraberken sık sık motosiketlerimiz hakkında konuştuğumuz için iki motor hakkında da biraz bilgim var.

Aslında ortada 2 silindir ve 4 silindir farkı dışında çok bir fark yok. Üretim kalitesi, distribütör ve servis kalitesi gibi konularda çok fark olduğunu düşünmüyorum fakat GSR600 aksesuar bulma konusunda biraz daha avantajlı (çünkü daha yaygın). ER-6n 2 silindirin hemen hemen tüm avantajlarını sunan, çok kıvrak, dar ve ince yapılı tam bir şehir motoru. GSR600 ise 4 silindirin tüm güzelliklerini sunan, şişman görüntüsüne rağmen kıvrak, şehir içinde belki ER-6n kadar olmasa da çok rahat kullanılabilecek bir motor. Ama otoyollarda GSR600 daha konforlu ve daha zevkli bir sürüş sunabilir. Ama her ikiside çıplak motorlar olduğu için her durumda rüzgarla dost olmanız gerek. Bu arada GSR600'ün şasisi (amortisörler, arka maşa) performans sürüşüne ve hızlı virajlar almaya daha uygun, hatta aynı fiyattaki aynı sınıf motorlar arasında belki de en iyisi. ER-6n ise daha çok şehir kullanımı için optimize edilmiş, daha uysal bir motor. Ama performansı yabana atılacak gibi değil. 0-130 km/s arası performans farkı hissetmezsiniz.

Eğer ilk motorun olacaksa ER-6n daha iyi bir seçim. Ki o bile ilk motor için tavsiye edilmemeli. Ben ancak yaşın ve cüssen uygunsa ve düzgün bir sürüş eğitimi aldıysan ilk motor olarak tavsiye ederim. GSR600 ise daha çok ikinci alınacak motor klasmanında.

Sonuçta iki motoru birbirinden ayıran en belirgin şey silindir sayıları ve buna bağlı sürüş dinamiklerindeki fark.. 2 silindir tutkunları için GSR600 çok şey ifade etmezken 4 silindir severler ise ER-6n'i beğenmeyeceklerdir. Aradaki fiyat farkı ise bence adil. Seçim senin.

Ben ER-6n sahibiyim, çok yakın bir arkadaşım da GSR600 sahibi. Beraberken sık sık motosiketlerimiz hakkında konuştuğumuz için iki motor hakkında da biraz bilgim var.

Aslında ortada 2 silindir ve 4 silindir farkı dışında çok bir fark yok. Üretim kalitesi, distribütör ve servis kalitesi gibi konularda çok fark olduğunu düşünmüyorum fakat GSR600 aksesuar bulma konusunda biraz daha avantajlı (çünkü daha yaygın). ER-6n 2 silindirin hemen hemen tüm avantajlarını sunan, çok kıvrak, dar ve ince yapılı tam bir şehir motoru. GSR600 ise 4 silindirin tüm güzelliklerini sunan, şişman görüntüsüne rağmen kıvrak, şehir içinde belki ER-6n kadar olmasa da çok rahat kullanılabilecek bir motor. Ama otoyollarda GSR600 daha konforlu ve daha zevkli bir sürüş sunabilir. Ama her ikiside çıplak motorlar olduğu için her durumda rüzgarla dost olmanız gerek. Bu arada GSR600'ün şasisi (amortisörler, arka maşa) performans sürüşüne ve hızlı virajlar almaya daha uygun, hatta aynı fiyattaki aynı sınıf motorlar arasında belki de en iyisi. ER-6n ise daha çok şehir kullanımı için optimize edilmiş, daha uysal bir motor. Ama performansı yabana atılacak gibi değil. 0-130 km/s arası performans farkı hissetmezsiniz.

Eğer ilk motorun olacaksa ER-6n daha iyi bir seçim. Ki o bile ilk motor için tavsiye edilmemeli. Ben ancak yaşın ve cüssen uygunsa ve düzgün bir sürüş eğitimi aldıysan ilk motor olarak tavsiye ederim. GSR600 ise daha çok ikinci alınacak motor klasmanında.

Sonuçta iki motoru birbirinden ayıran en belirgin şey silindir sayıları ve buna bağlı sürüş dinamiklerindeki fark.. 2 silindir tutkunları için GSR600 çok şey ifade etmezken 4 silindir severler ise ER-6n'i beğenmeyeceklerdir. Aradaki fiyat farkı ise bence adil. Seçim senin.

peki bu iki moto arasındaki yakıt sarfiyatı ne durumda

Yorumun için çok teşekkür ederim bunun gibi cevap tam anlamıyla soru işaretleirmi giderdi, fiyat sınırım 10000 tl olduğu için gsr 600 olmayacak sanırım kimse bu fiyata inmez tahminimce oyüzden Er-6n alacağım sanırım mt 03 de vardı ama tek silindir olduğundan ve şehirler arası git gel yapcağımdan vazgeçtim ondan,

aslında eğer genelde uzun yol yapacaksan ve şehiriçi de uygun birşey arıyorsan tabii biraz da enduro tarzı hoşuna giderse bence Bmw f650 de düşünebilirsin... benim de hayalim Er6n fakat maddi durumumdan dolayı f650 ye de aklım kaymaya başladı...

gsr 4 silindir oldugu ıcın er6 dan daha cok yakıcagı kesın hatta kımılerı benzını ıctıgını cok yaktıgını söylemıstı er6 nın ıse sınıfında cok cımrı bır motor oldugunu duymustum

peki bu iki moto arasındaki yakıt sarfiyatı ne durumda

Yakıt tüketimleri elbette farklı. Benim ER-6n'im de sadece LeoVince slip-on var. Tarz olarak genelde devirli kullanıyorum. Sırf sehir içi kullanımda ortalama 5,2lt/100km yakıyor. Şehirdışı kullanmadım ama kısa süreli sabit hız gidişlerimin yakıt tasarrufuna ne kadar etki ettiğini gördüğüm için şehirlerarası tüketimin bir hayli düşeceğini söyleyebilirim.

Arkadaşım ise bildiğim kadarıyla GSR600'üyle 6lt/100km'nin altına pek düşmüyor. Ama onda özel yapım full egzos sistemi ve power commander var. Dolayısıyla yakıt tüketimi normalden fazla olacaktır.

GSR600 elbette bir miktar daha fazla yakar ama diğer 4 silindirlilerden daha fazla yakacağını sanmam. ER-6n ise zaten yakıt konusunda cimriliğiyle ünlü.

Bir de şu var; GSR600 sürücüsünü devirli kullanmaya daha çok teşvik edebilecek bir motosiklet. Bu da tüketimi dolaylı olarak arttırabilecek bir neden.

Son düzenleme:
aslında eğer genelde uzun yol yapacaksan ve şehiriçi de uygun birşey arıyorsan tabii biraz da enduro tarzı hoşuna giderse bence Bmw f650 de düşünebilirsin... benim de hayalim Er6n fakat maddi durumumdan dolayı f650 ye de aklım kaymaya başladı...

f650 yi benimde aklıma bi ara soktular özellikle sarı olup o demir 3lü çanta setinden koyunca çok güzel oluyor fakat motor bana biraz küçük geldidiği için vazgeçtim inşallahj ilerde büüyüğünü almak nasip olur 1200 lüğü

f650 yi benimde aklıma bi ara soktular özellikle sarı olup o demir 3lü çanta setinden koyunca çok güzel oluyor fakat motor bana biraz küçük geldidiği için vazgeçtim inşallahj ilerde büüyüğünü almak nasip olur 1200 lüğü

f650 den küçük olduğu için vaz geçtin ve er 6n mi almaya karar verdin :silent:

Madem buraya insanlar deneyimlerini ve goruslerini yazmaktan ziyade onerilerini yaziyorlar, o halde ben de bir oneri de bulunayim. Bence bu ikisi arasinda GSR'ye rakip olacak bir tipte olan tek motosiklet GSF bandittir, ozellikle 2005 ve uzeri modelleri.Banditi inceledikten sonra kararini gozden gecir. Uzun yola ve sehir icine birebir. Bu arada simdiye kadar 2 tane banditim oldu. Ezbere konusmuyorum.

er6n 2 sene boyunca kullandım . yakıt konusunda 600 lük makineler arasında en cimri olanıdır. az yakar hızlı kaçar diye bir tabir kullanırdık er6n için. hem hiç bir sorunuyla karşılaşmadım , 5-6 bin devir arasında biraz titreşim olur motorda ama iki silindirli makinenin doğasında bu var zaten. gsr için ise fazla yaktığını duymuştum. sonuçta iki makinede seni memnun eder kanımca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar