Enduro / Motocross Botu Tavsiyesi

Motosikleti
Honda CRF 250 Rally
Merhaba.
Hem arazide hem de yol sürüşlerinde kullanabileceğim bir bot satın almak istiyorum. Aşağıdaki ürünlerden hangisini (sebebiyle birlikte) tavsiye edersiniz?
Farklı bir öneriniz varsa yazmanızı rica ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de bu aralar kendime yeni bot bakıyorum. bu konuyu takip edeyim.

Bu Gearne markası benim de dikkatimi çekmişti, onun Gaerne G-Dakar GTX modelini görmüştüm yurtdışında bir mağazada, önümüzdeki ay gidip alma niyetindeydim.

Ben araziye girmiyorum, en çok arazi dediğim yine yol olan ama bozuk veya toprak yollar. bu yüzden bana enduro botu lazım değil, motordan inip etrafta dolaşırken de rahatsız etmeyecek model bakıyorum.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
SCOYCO MBM 001 kullanıyorum. Fiyatına göre iyi. Çok yoğun araziye çıkmıyorum rijit olması sebebiyle koruyuculuk güzel ancak uzun yolda sert olduğu için ayak hep aynı pozisyonda kaldığından çıkarınca ağrı hissettirebiliyor. Bu arada ayak boyunuzu bayağı büyütüyor. Vites büyütmek alışkanlık gerektiriyor. Pedalın altına ayağınızı sokmadan, yanlardaki çıkıntıya pedalı taktırarak vites büyütmek gerekiyor.
MBM-001-Kross-Botu_50580_1.jpg

Motosikleti
Benim botlarım bunlardı. eskiyince aynısından alayım diye baktım ama üretimi kalkmış.

Difi Vetura Bot:

Difi-Ventura-Bot-1-768x880.jpg

yine benzer özelliklerde bot arıyorum. parası aşırı abartı saçma değilse paraya kıyacağım. Nasıl olsa en az 5 yıl kullanırım.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Sidi Adventure 2'yi uzun süredir kullanıyorum. Çok güzel bir bot. Rahat. Su geçirmez. Soğukta çok üşümüyorsun, sıcakta çok terlemiyorsun. Ancak koruyuculuğu düşük. Fiyatı muadillerine göre ucuza bulunabiliyor, özellikle fc-moto'da baya ucuza denk geliyor bazen. Aslında touring botu olarak sınıflandırılsa daha iyi olur. Tek botunuz olacaksa yine de böyle bir şey tavsiye ederim. Bir sinir bozucu tarafı, tam ayağını motora yasladığın yerde çıkıntılı bir menteşe var. Bunun yüzünden ayağa kalktığınızda filan motoru tam kavramak biraz zor oluyor. Başka direkt kötüleyebileceğim bir yönü yok.

Bir de Alpinestars Tech 7 var. Offroad odaklı günlerde giyinme hevesiyle aldım. Çok rahat bir bot. Ayağımdan çıkarasım gelmiyor. Su geçirmez versiyonu da var (drystar). Koruyuculuğu ve sertliği tipik enduro botu. Motorun üstünde herhangi bir rahatsızlığı yok. Sadece vitese atmakta zorlanıyorum ama o benim motorun suçu biraz. Şuan ona çözüm bulmaya çalışıyorum. Yürümesi çok zor. Ama imkansız değil. Sürüş odaklı turlarda sorun çıkarmaz ama motordan ineceğim gezeceğim diyorsan yedek ayakkabı şart. Bir diğer dezavantajı da botun üst kısmının çok kaba olması. Üstüne geçirecek tur pantolonu bulmak zor oluyor.

Benim bir önerim Sidi X-Power olurdu. Tech7'e göre avantajı üst kısmının çok kaba olmaması. Üstüne geçecek pantolon bulmak daha kolay. Şimdi alsam tech7 yerine bunu alırdım.

Motosikleti
STRS 765
Forma'nın adventure modelini almıştım diz alti nispeten koruyucu ve su geçirmez bir model. Tabanı dişli ve yumuşak, motorda titreşim olsa bile taban yapısından dolayı hissettirmiyor ve istediğiniz kadar uzun sürüşler yapın yormuyor asfalta, fakat arazide yumuşak taban olduğundan ve ayakta uzun süreli sürüş yapıyorsanız o yumuşaklık dezavantaj olup bilek ve baldırlara çok yük bindiriyor ve bacaklar yoruluyor, bu sebeple sonra sidi nin aqueda modelini aldım, koruyuculuk, tip, ayak ve bacağı sarması efsane. Sabahtan akşama kadar arazide ayakta yaptığım sürüş te asla bacaklarda yorulma yok ve asla sağlamlığından korumasından tereddüt etmiyorsun ama şehir içi sürüş te tam bir kütük. Şehir içi sürüşünde kullanmaya alışamadım ben.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim botlarım bunlardı. eskiyince aynısından alayım diye baktım ama üretimi kalkmış.

Difi Vetura Bot:

Difi-Ventura-Bot-1-768x880.jpg

yine benzer özelliklerde bot arıyorum. parası aşırı abartı saçma değilse paraya kıyacağım. Nasıl olsa en az 5 yıl kullanırım.
Selamlar hocam,fotoğraftaki botlar forma adventure botun tıpkısının aynısı gibi geldi bana, bir bakın sizde isterseniz.

Son düzenleme:
Alpinestars Belize. Tüm gün giyiyorum: rahatsızlık yok, sıkma yok, su geçirme asla yok. Uzun yolda da, soft/mid enduroda da, şehir içinde de kullanıyorum. Ağırlık güzel, rahatsız etmiyor. Vites kolunun altına zor girme problemi, bükülme problemi vs. yaşamadım hiç.

Kendisiyle sert bir kaza bile yaptım: highside sonrası sayısız takla ve ayakları/bilekleri birçok kez yere vurma sonucu bu botlarla yürüyerek eve döndüm. Morarma kanama şişme bilek dönmesi hiçbir şey olmadı; hatta kaza sonrası en sağlam yerim ayaklarımdı diyebilirim.

1 senedir kendisinden çok memnunum, kışın her sürüşte / yazın uzun yolda mutlaka giyerim. Yenisini alma vakti geldiğinde gidip gözüm kapalı tekrar aynısından alırım.

Tek eksisi, baktığınız botlara göre kısa kalabilir. Sidi Adventure hariç diğerleri biraz daha motocross, hard enduro kafasında botlar. Bu pek hard enduroya gelmeyebilir.

Motosikleti
Forma'nın adventure modelini almıştım diz alti nispeten koruyucu ve su geçirmez bir model. Tabanı dişli ve yumuşak, motorda titreşim olsa bile taban yapısından dolayı hissettirmiyor ve istediğiniz kadar uzun sürüşler yapın yormuyor asfalta, fakat arazide yumuşak taban olduğundan ve ayakta uzun süreli sürüş yapıyorsanız o yumuşaklık dezavantaj olup bilek ve baldırlara çok yük bindiriyor ve bacaklar yoruluyor, bu sebeple sonra sidi nin aqueda modelini aldım, koruyuculuk, tip, ayak ve bacağı sarması efsane. Sabahtan akşama kadar arazide ayakta yaptığım sürüş te asla bacaklarda yorulma yok ve asla sağlamlığından korumasından tereddüt etmiyorsun ama şehir içi sürüş te tam bir kütük. Şehir içi sürüşünde kullanmaya alışamadım ben.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar hocam,fotoğraftaki botlar forma adventure botun tıpkısının aynısı gibi geldi bana, bir bakın sizde isterseniz.
Ben sizin kadar çok arazide sürmüyorum. Zaten motorum da sizinki gibi tam arazi motoru değil, klasik orta yaşlı işi motor. En fazla bozuk dağ yollarında sürüyorum, bazen yol çok bozuk oluyor, kum, gevşek mıcır ya da traktörlerin geçip yamulttuğu toprak yol oluyor. Yine o bozuk yollara gidebilmek için çoğu yolu asfalttan sürmek zorunda kalıyorum, yani benim sürüşüm zaten %70 asfalt en fazla %30 bozuk yol, yol olmayan yerlere girmiyorum.

Haliyle forma adventure gibi bir bot bana yeterli. Bu botlarımı da Forma Adventure ayağıma deneyip de mağazada ayağıma uyan numarası olmadığı için almıştım. Şimdi aklımda yine Forma adventure modeli var ama su alıyor şikayetleri duydum. Ama ben yağmurda çıkmıyorum zaten, en fazla yola çıkmışken yağmura yakalanırım o kadarından da su almaz sanırım.

Alpine stars modellerine de bakacağım.

Motosikleti
STRS 765
Ben sizin kadar çok arazide sürmüyorum. Zaten motorum da sizinki gibi tam arazi motoru değil, klasik orta yaşlı işi motor. En fazla bozuk dağ yollarında sürüyorum, bazen yol çok bozuk oluyor, kum, gevşek mıcır ya da traktörlerin geçip yamulttuğu toprak yol oluyor. Yine o bozuk yollara gidebilmek için çoğu yolu asfalttan sürmek zorunda kalıyorum, yani benim sürüşüm zaten %70 asfalt en fazla %30 bozuk yol, yol olmayan yerlere girmiyorum.

Haliyle forma adventure gibi bir bot bana yeterli. Bu botlarımı da Forma Adventure ayağıma deneyip de mağazada ayağıma uyan numarası olmadığı için almıştım. Şimdi aklımda yine Forma adventure modeli var ama su alıyor şikayetleri duydum. Ama ben yağmurda çıkmıyorum zaten, en fazla yola çıkmışken yağmura yakalanırım o kadarından da su almaz sanırım.

Alpine stars modellerine de bakacağım.
Forma'nın iki rengi var kahve renk olanın derisi farklı idi sanırım ben de ki siyah renk, çamur vs durumunda botu çıkarmadan hortum ile yıkıyorum, tüm kış boyu yağmur çamur giydim hiç su almadı, belki benim şansıma bilemiyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba.
Hem arazide hem de yol sürüşlerinde kullanabileceğim bir bot satın almak istiyorum. Aşağıdaki ürünlerden hangisini (sebebiyle birlikte) tavsiye edersiniz?
Farklı bir öneriniz varsa yazmanızı rica ederim.

Arazi botu arazi sürüşlerine bile uygun değil. Ayağını alçıya aldırmışsın gibi. Arazide çok sık motordan inip yürümen, motoru ittirmen, düşen motoru kaldırman gerekecek. Bunlar kalf kasından alınan güçle yapılır. Kalf kası da parmak ucu üzerinde devreye girer. İnan cross botunu çıkarıp yalın ayak daha rahat yaparsın bunları. Yolda ise ayağın aynı pozisyonda kalması uyuşukluk ve karıncalanma yapabilir. Normal touring botları racingte, crossta hatta günlük hayatta bile daha iyi.

Motosikleti
Forma'nın iki rengi var kahve renk olanın derisi farklı idi sanırım ben de ki siyah renk, çamur vs durumunda botu çıkarmadan hortum ile yıkıyorum, tüm kış boyu yağmur çamur giydim hiç su almadı, belki benim şansıma bilemiyorum.
Ben de siyah olanını beğenmiştim.
Onu alayım bari, ona bak buna bak derken kararsız kalıcam iyice. :) Ayağıma denediğimde rahat gelmişti.

Yazın rahatlığı nasıl? Benim ayaklarım terlemez, şimdiki botlarımla yazın bile rahatım. Gençken metalci ayağına yaz kış postalla gezmekten kalma alışkanlık sanırım.

Motosikleti
STRS 765
Ben de siyah olanını beğenmiştim.
Onu alayım bari, ona bak buna bak derken kararsız kalıcam iyice. :) Ayağıma denediğimde rahat gelmişti.

Yazın rahatlığı nasıl? Benim ayaklarım terlemez, şimdiki botlarımla yazın bile rahatım. Gençken metalci ayağına yaz kış postalla gezmekten kalma alışkanlık sanırım.
Nekadar çok arayış okadar işin içinden çıkılmıyor :) bot herhalükarda rahat, geçmişte tam yazlık bot kullanmıştım onlar kadar havadar olamasa da ben güvenliğe daha çok önem verdiğimden yaz sıcağını pek umursamadım doğrusu, mola verdiğim zamanlarda açtım kemerlerini yetti bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar