Selamlar hocam,fotoğraftaki botlar forma adventure botun tıpkısının aynısı gibi geldi bana, bir bakın sizde isterseniz.Benim botlarım bunlardı. eskiyince aynısından alayım diye baktım ama üretimi kalkmış.
Difi Vetura Bot:
![]()
yine benzer özelliklerde bot arıyorum. parası aşırı abartı saçma değilse paraya kıyacağım. Nasıl olsa en az 5 yıl kullanırım.
Ben sizin kadar çok arazide sürmüyorum. Zaten motorum da sizinki gibi tam arazi motoru değil, klasik orta yaşlı işi motor. En fazla bozuk dağ yollarında sürüyorum, bazen yol çok bozuk oluyor, kum, gevşek mıcır ya da traktörlerin geçip yamulttuğu toprak yol oluyor. Yine o bozuk yollara gidebilmek için çoğu yolu asfalttan sürmek zorunda kalıyorum, yani benim sürüşüm zaten %70 asfalt en fazla %30 bozuk yol, yol olmayan yerlere girmiyorum.Forma'nın adventure modelini almıştım diz alti nispeten koruyucu ve su geçirmez bir model. Tabanı dişli ve yumuşak, motorda titreşim olsa bile taban yapısından dolayı hissettirmiyor ve istediğiniz kadar uzun sürüşler yapın yormuyor asfalta, fakat arazide yumuşak taban olduğundan ve ayakta uzun süreli sürüş yapıyorsanız o yumuşaklık dezavantaj olup bilek ve baldırlara çok yük bindiriyor ve bacaklar yoruluyor, bu sebeple sonra sidi nin aqueda modelini aldım, koruyuculuk, tip, ayak ve bacağı sarması efsane. Sabahtan akşama kadar arazide ayakta yaptığım sürüş te asla bacaklarda yorulma yok ve asla sağlamlığından korumasından tereddüt etmiyorsun ama şehir içi sürüş te tam bir kütük. Şehir içi sürüşünde kullanmaya alışamadım ben.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Selamlar hocam,fotoğraftaki botlar forma adventure botun tıpkısının aynısı gibi geldi bana, bir bakın sizde isterseniz.
Forma'nın iki rengi var kahve renk olanın derisi farklı idi sanırım ben de ki siyah renk, çamur vs durumunda botu çıkarmadan hortum ile yıkıyorum, tüm kış boyu yağmur çamur giydim hiç su almadı, belki benim şansıma bilemiyorum.Ben sizin kadar çok arazide sürmüyorum. Zaten motorum da sizinki gibi tam arazi motoru değil, klasik orta yaşlı işi motor. En fazla bozuk dağ yollarında sürüyorum, bazen yol çok bozuk oluyor, kum, gevşek mıcır ya da traktörlerin geçip yamulttuğu toprak yol oluyor. Yine o bozuk yollara gidebilmek için çoğu yolu asfalttan sürmek zorunda kalıyorum, yani benim sürüşüm zaten %70 asfalt en fazla %30 bozuk yol, yol olmayan yerlere girmiyorum.
Haliyle forma adventure gibi bir bot bana yeterli. Bu botlarımı da Forma Adventure ayağıma deneyip de mağazada ayağıma uyan numarası olmadığı için almıştım. Şimdi aklımda yine Forma adventure modeli var ama su alıyor şikayetleri duydum. Ama ben yağmurda çıkmıyorum zaten, en fazla yola çıkmışken yağmura yakalanırım o kadarından da su almaz sanırım.
Alpine stars modellerine de bakacağım.
Arazi botu arazi sürüşlerine bile uygun değil. Ayağını alçıya aldırmışsın gibi. Arazide çok sık motordan inip yürümen, motoru ittirmen, düşen motoru kaldırman gerekecek. Bunlar kalf kasından alınan güçle yapılır. Kalf kası da parmak ucu üzerinde devreye girer. İnan cross botunu çıkarıp yalın ayak daha rahat yaparsın bunları. Yolda ise ayağın aynı pozisyonda kalması uyuşukluk ve karıncalanma yapabilir. Normal touring botları racingte, crossta hatta günlük hayatta bile daha iyi.
Ben de siyah olanını beğenmiştim.Forma'nın iki rengi var kahve renk olanın derisi farklı idi sanırım ben de ki siyah renk, çamur vs durumunda botu çıkarmadan hortum ile yıkıyorum, tüm kış boyu yağmur çamur giydim hiç su almadı, belki benim şansıma bilemiyorum.
Nekadar çok arayış okadar işin içinden çıkılmıyorBen de siyah olanını beğenmiştim.
Onu alayım bari, ona bak buna bak derken kararsız kalıcam iyice.Ayağıma denediğimde rahat gelmişti.
Yazın rahatlığı nasıl? Benim ayaklarım terlemez, şimdiki botlarımla yazın bile rahatım. Gençken metalci ayağına yaz kış postalla gezmekten kalma alışkanlık sanırım.