Enduro hakkında !

Öncelikle selamun aleyküm abilerim kardeşlerim ben 16 yaşındayım nisanda 17 olucağım 96lıyım yani ben nisanda motor ehliyeti almak için kursa gidebilirmiyim?

İkinci sorumda şu şekilde ben enduro cross motorlara ilgi duyuyorum ama neredeyse hiç bir bilgim yok bana motor tavsiye edebilirmisiniz 8milyarı geçmiycek bir şekilde

yamaha wr125 ve honda xl200 var aklımda tavsiye vericeğiniz markaları sadece yamaha ve honda olarak verirmisiniz rica etsem. bu arada sıfır motor düşünüyorum ama ilk defa sürücem tabiki ehliyet aldıktan sonra. şimdiden motoru belirlemek istedim honda xl200 de yamaha wr125r de zevkime uyuyor yani o tarz istiyorum bana kalsa cross alcam ama asvaltta iyi gitmediğini öğrendim ve plakası olmadıgı için sakata geliriz diye plakalı cross yani enduro cross almaya karar verdim neyse çok fazla konuştum. yardımlarınızı bekliyorum

bu arada motorlar hakkında hiçbirşey bilmiyorum 'cc' motor gücü bitek onu biliyorum

edit: boyum 1,72 yazmayı unutmuştum yeni aklıma geldi.

hepinize şimdiden teşekkür ederim

dipnot: sıfır alıcağım.

wr125r yi tavsiye etmiyorlar 250cc değil diye çocuk motoru muamelesi yapıyorlar wr250r de çok pahalı bütçemi aşıyor. bana 3-9 milyar arası motor lazım

Oncelikle gel 0 qlma ikinci el temiz bir motor al cunku 0 motorda kontagi cevirdigin an 1 milyar en az fiyat duser ktm duke 125 veya 200 modelinide kat o listeye bence ve hosuna giderse begenirsen ktm duke 125im satilik fiyat 7.500 aklinda bulunsun ilk basta da 250lik bur makina alma durumun fena degil herhalde yavas yavas buyutursun hizda gozun yok enduro sevmenden anlasiliyo bu zaten 9 milyar butcenvar unutmaki 1 milyari kast mont eldivnin hepsini motora yatirma sakin ekipman sart!!!

tcs

wr 125'e kim çocuk modeli diyo ? O motor'a rahat binmek için 1.80 boy lazım en aşşağı 1.80 boyda çocukda olmayacağına göre çocuk motor u değildir . Bence senin için wr 125 uygun .

Wr125r için sen o çocuk motoru diyenlere bakma onların neredeyse yarısı motoru görmemiş yada binmemiştir. 125cc de şuan türkiyede pek rakibi olan bir motor değil. Asfaltta hafif eğimde Max 128 (devir kesici) düzde 2kişi 90+ hızlarda gidebildiğin bir alet. Kullanılan malzemeleri gerçekten kaliteli en basitinden frenleri bile ön BREMBO arka Nissin kullanıyor. Çok ağır olmamakla birlikte (piste çıkıp cross yapmicaksan) arazide kullanıma çok uygun... Bence en önemli şeyse aldığın makinenin kullanırken arıza yada yolda kalmayacağına güvene bilmek, dağ başında kalmak kadar kötü bir şey olmaz. :mrgreen: (kalan çok makine gördüm) Ama alacaksan şöyle bir baktığında içine yatan bir makine al

her iki motosiklette gayet basarili. ben XL200 kullaniyorum arkadasimda da WR125R var.arazide, koy yollarinda, patikada heryerde birbirine esdeger diyebilirim. biri yeni (WR125R) nesil digeri (XL200) eski nesil bir motosiklettir. ornek olarak XL200 de arka fren kampanadir, karburatorludur, hava sogutmalidir gibi. Duz yolda XL200 daha hizlidir ama cok dert edilecek bir durum degildir dedigim gibi arazide birbirini aratmazlar. yakit sarfiyatlari da hemen hemen aynidir. bana kalirsa gercekten iyi bakilmis, temiz bir XL200 senin icin daha uygun olur. malum motosiklete yeni baslayacaksin. basit bir sistemi vardir XL200'un. hem ogrenme surecin icin uygun olur hem de ilerde satacagin zaman daha rahat satarsin. bu arada fiyatlari yari yariyadir. ogrenme sureci sonunda muhtemelen muhtemelen minimum bir Kawasaki KLX250 almayi dusuneceksin. (bana kalirsa direk bu motorla da baslanabilir ama tecrubesizligin nedeniyle sana bunu onermiyorum simdilik) Yamaha WR125R i satmak Honda XL200'u satmaktan daha zordur.(sahsi fikrimdir bu konuda kimseyle polemige girmem). her iki motosikletin plakasi vardir raat rahat heryerde kullanabilirsin.detay soru olursa ozelden mesaj atablirsiniz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
9-10 lira civarına klx250 alabilirsin... :cat:

Öncelikle hepinize yazmış olduğunuz birbirinden değerli yorumlar için teşekkür ediyorum. Yeni uyandım o yüzden şimdi cevap veriyorum :)

Öncelikle yamaha yada honda almak istediğim için o iki modeli örnek olarak verdim wr125r yada wr125x içime en çok sinen modeller bu ikisinin arasında ne fark var acaba ?

Şuan (6 Nisan 1996) 16 Yaşındayım motor ehliyeti alabilirmiyim ?

Birde bu motorların genel kavramlarını öğrenebilceğim(torku,deviri fln) bir kaynak önerebilirmisiniz? (Bi kitap olur Bi internet sitesi olur Dergi olur Hiç farketmez)

honda xl200 modelde fena değil ama sıfırı yok ben sıfır alıcagım ıcın wr125 modeline yöneldim.

sıfır bi motor alırsam nasıl sorunları çıkabilir? arkadaş kontağı çevirmen bin liraya mal olur falan dedide ondan soruyorum.

sıfır aldığım ilk motoru üstüme falan nasıl alabilirim? üstüme almam için hangi işlemleri uygulamalıyım?

Şimdilik sorularım bu kadar.

dipnot: (ilk başta motordelisi.com a üye olmuştum orada doğru kısıma açmıştım bu konumu hiç kimse takmamıştı 1 haftada 2 yorum gelmişti ama burada daha dün kayıt oldum 7 mesaj gelmiş konuma. bu beni çok mutlu etti. iyiki varsınız)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------

wr 125'e kim çocuk modeli diyo ? O motor'a rahat binmek için 1.80 boy lazım en aşşağı 1.80 boyda çocukda olmayacağına göre çocuk motor u değildir . Bence senin için wr 125 uygun .

ama ben 1,80 değilim ki :) 1.72 1.73 arası bişeyim :) yani 1.72.5 gibi birşey :bounce: :salut:

WR125x ve r modellerini google da resimlerde taratırsan birinin super moto diğerinin ise enduro olduğunu anlayacaksın.
http://www.modifiyelimotorsiklet.tr.gg/_WR-125-X-Yeni.htm
araştırmadan incelemeden bu tür sorular sorman cevap almanı zorlaştırır diye düşünüyorum. şahsen bomboş olup çaba göstermeden, bilgi edinmek için konu açıp soru cevaplarla bu boşluğu doldurmaya çalışanlara çok fazla zaman ayırıp iki saat yazı yazmak pek işime gelmiyor açıkçası. düşündüğün motorlarla ilgili her tür bilgiyi internetten bulabilirsin.tavsiyem forumun teknik bilgiler başta olmak üzere bir çok konusunun içinde zaman geçirmendir. özellikle birşey bulmak için arama butonunu kullanabilirsin. en son olarak madem sıfır alacaksın biraz daha para biriktir Kawasaki KLX 250 al daha sonra keşke deme. korumalar ve kıyafetler için de 1000tl ortalama bir miktar gerektiğini de unutma. bu konuya daha fazla yazmıycam kolay gelsin.

arama motorundan arama da yapıyorum enduro yu krostan ayıramıyorum kafama yatan modeli wr125r bu model enduro demi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

Birşey daha sorucağım benim istediğim Yamaha wr125r motoru Enduro/Off road olduğu için seviyorum ama internetten ilanlarına baktığımda Naked / Roadster yazıyor . bunun nedeni ne olabilir

Bence once yasini doldur ehliyetini al sonra motor almayi dusun

Yav arkadaşlar, demin babamla kavga ettim illa aldırtmıycak bu motoru bana inat etti. kros motoru ne yapıcaksın sen diyor 5 katlı evin 3 katı boş zaten en alt katına koyarım motoru kilitlerim diyorum yok diiyor. ufak bi bahcemiz var oraya kilitlerim diyorum yok diyor. ee kendisinde megane 2 var sokağın ortasında bırakmayı biliyor ama.. off ya çok moralım bozuldu zaten annemle babam ayrı. git annende kal o zaman diyor be adam bu 5 katlı evın boş dairesi ve bahcesi var buraya koydurmuyon 4 katlı apartmanın neresine koyayım bu motoru ben. bide kaç kişide öyle motor var diyor. sanane be adam ben alcam ben sürcem paramı istiyoruz senden. deliye döndüm gece gece

tcs

Motor u alıncaya kadar daha toleranslı davran ikna etmeye çalış : )

Yamaha wr125r ve Yamaha wr125x bu iki model arasındaki fark nedir? (internetten araştırmama rağmen pek anlamış değilim.)
Yamaha wr125r modelini istiyordum ilk başta ama bunun boyu biraz fazla yüksek ve naked roadster yazıyor
Yamaha wr125x modeli ise boyu bana uygun ayrıca naked roadster yazmıyor enduro-off road yazıyor yani tam istediğim motor diyebilirim.her neyse özelliklerini yazıyım ben anlayan arkadaşlar beni bilgilendirsin. (1.72boy-55kg yim)

WR125X
Tam boy 125 cc Supermoto

Güçlü, sıvı-soğutmalı, 4-zamanlı, 4-subaplı motor

Yakıt enjeksiyonu
Güçlü, geniş çaplı disk frenler

17 inç Supermoto tarzı jantlar

Yarışçı tarzı ayaklıklar

WR125X
Motor
Motor tipi sıvı soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC, 4-subap, Öne eğimli tek silindir
Motor hacmi 124,7cc
Çap x Strok 52,0 mm x 58,6 mm
Sıkıştırma oranı 11,2 : 1
Maksimum güç 11 kW (15PS) @ 9.000 dev/dk.
Maksimum tork 12,2 Nm (1,24 kg-m) @ 8.000 dev/dk.
Yağlama Islak karter
Yakıt sistemi Yakıt Enjeksiyonlu
Debriyaj tipi Islak, çoklu disk yay
Ateşleme sistemi TCI (dijital)
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman Sıralı, 6-zamanlı
Son aktarım Zincirli

Şasi
Şasi Çelik Çift Kızak
Ön süspansiyon Teleskopik çatal
Ön teker hareketi 210 mm
Kaster Açısı 25,5º
Kaster mesafesi 76,4 mm
Arka süspansiyon Salınım kolu, (mafsallı), Ortadan tek amortisörlü
Arka teker hareketi 230 mm
Ön fren Hidrolik tek disk, Ø 298 mm
Arka fren Hidrolik tek disk, Ø 220 mm
Ön lastik 110/70-17 M/C 54H
Arka lastik 140/70-17 M/C 66H

Boyutlar
Toplam uzunluk 2.095 mm
Toplam genişlik 835 mm
Toplam yükseklik 1.165 mm
Sele yüksekliği 875 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.430 mm
Minimum yerden yükseklik 255 mm
Ağırlık (dolu yağ ve yakıt tankı dahil) 137 kg
Yakıt tankı kapasitesi 8,5 litre
Yağ tankı kapasitesi 1,15 litre

WR125R
125 cc tam boy enduro

Sıvı-soğutmalı, 4-supaplı, 4-zamanlı, tek silindirli motor

Yakıt enjeksiyonu
21 inç ön jant / 18 inç arka jant

Büyük çaplı dalgalı diskler

Ayakta veya oturarak sürüş için tasarlanmıştır

WR125R
Motor
Motor tipi sıvı soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC, 4-subap, Öne eğimli tek silindir
Motor hacmi 124,7cc
Çap x Strok 52,0 mm x 58,6 mm
Sıkıştırma oranı 11,2 : 1
Maksimum güç 11 kW (15PS) @ 9.000 dev/dk.
Maksimum tork 12,2 Nm (1,24 kg-m) @ 8.000 dev/dk.
Yağlama Islak karter
Yakıt sistemi Elektronik Yakıt Enjeksiyonu
Debriyaj tipi Islak, çoklu disk yay
Ateşleme sistemi TCI (dijital)
Çalıştırma Elektrik
Şanzıman Sıralı, 6-zamanlı
Son aktarım Zincirli

Şasi
Şasi Çelik Çift Kızak
Ön süspansiyon Teleskopik çatal
Ön teker hareketi 240 mm
Kaster Açısı 27º
Kaster mesafesi 107 mm
Arka süspansiyon Salınım kolu, (mafsallı), Ortadan tek amortisörlü
Arka teker hareketi 107 mm
Ön fren Hidrolik tek disk, Ø 240 mm
Arka fren Hidrolik tek disk, Ø 220 mm
Ön lastik 80/90-21 M/C 48P (with tubes)
Arka lastik 110/80-18 M/C 58P (with tubes)

Boyutlar
Toplam uzunluk 2.180 mm
Toplam genişlik 835 mm
Toplam yükseklik 1.220 mm
Sele yüksekliği 930 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.430 mm
Minimum yerden yükseklik 265 mm
Ağırlık (dolu yağ ve yakıt tankı dahil) 133 kg
Yakıt tankı kapasitesi 8,5 litre
Yağ tankı kapasitesi 1,15 litre

Sizce bunların hangisi bana daha iyi gider. Yoğun olarak asvaltta kullanıcağım ama zaman zaman toprakta gidiceğim. şöyle söyliyim hafta için asvaltta hafta sonuda toprakta gidiceğim.
??

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:40 ----------

wr125r bana daha uygun ve fiyatı yaklaşık 1000 lira daha ucuz 125x e göre. neyse wr125r yi almak istiyorum ama sahibinden.com da ilanlara baktığımda naked-roadster yazıyor. ben buna plaka taktırıp genellikle asvaltta gidiceğim toprak yolda çok kullanmayı düşünmüyorum ama gittiğimdede baya dururum toprak yolda :(

Şöyle soylim, WR125R endurodur, WR125X ise SM(Supermoto), SM'nin tekerlekleri asfalt için tasarlanmıştır, yani sırf asfaltda sürmek isteyen ama enduro/cross tarzı motosikletim olsun diyenler için.Bu arada, bende 96 doğumluyum, araştırdım, 17 yaşına girince almıyorsun A2 ehliyetini, 17 yaşını doldurunca, yani bir senen daha var.Aynı durumu bende yaşıyorum, gidip sordum bir kursa, Aralık doğumluyum bende.Bu sene alabiliyomuyum dedim, hayır 17'ye girince değil bitirince alıyosun seneye gel kardeşim dedi bana.

Bütceni söyledin, yaşıtız o yüzden düşündüğüme göre alıcağın motorda az da olsa gösteriş olmasını istersin, 0 motor bakma bence başlangıç için, ilk motorun olacağı için arıza çıkartabilirsin.O yüzden yüksek modeller veya 0 motor tavsiye etmem, ilk gün alıp ikinci gün bişeyi yanlış yaptığın için servise gidince paramparça olur için, evlat acısı gibi :D.İkinci el KTM125 EXC'e de bak derim, 125 duke'da var(illa ki enduro olmayacaksa).Honda ve Yamaha arasında sıkışman da ilginç, başka japon markaları da var.Hyosung RX 125'e de bak derim.

ertuğrul kardeşim yorumun için sağol ama sıfır bi wr125r alıcağım ehliyet alana kadar para biriktiririm nasılsa :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar