"Ben olsam şu paraya bunu alırdım" Listesi.(istek üzerine yazılmıştır,şahsi fikrim olmakla beraber Kârlı-kârsız düşüncesi kişiye göre degisebilir)
5.000tl: Kesinlikle sıfır extreme max 150. Kullanıyorum hiç bir nazını görmedim.
10.000tl: Düşük model KTM 450 exc.. Yanlız modelinden ve kullanım klasmanindan dolayı ikinci eli çok tehlikeli, yanınızda mutlaka işin erbabiyim diyen biri olmalı, sıradan her klasmana bakan ustalarla bile olacak iş degil.
Yada Crf250(R) ikinci el. İkinci elini bu limitte bulmak biraz şans biraz çevre ister.
R serisini tercih etme sebebim Hard makinalara daha sıcak olmam. Eğimli sele sevmemem düz seleyi daha seksi bulmam

Eğer R serisi bulamazsam, yine Crf250 L serisine yönelirim.
Eğer 2007-2008 modelleri civarı makinadan anlarım derseniz CRF 450R da olabilir.
20.000tl: Bu para birimi bana direkt olarak KTM 2013-14 model EXC hatırlatıyor ötesini tanımam.
Seçenek olsun derseniz sizin için, KTM freeride R , Kawa KX250F olabilir.
30.000tl:Bu paraya skala dar yani ortası yok pek, ya 22 civarı ya 30 üstü denk geliyor hep.Dediğim gibi ben kendi tercihlerimi söylüyorum sadece.
KTM 125sx sıfır.(30bini bi kaç lira geçiyor.)
Yada yada 660Z tenere, 2016 modeli sıfır bulunur heralde diye düşünüyorum, sonuçta 2017ye göreli saatler oldu.
40.000tl: Şimdi şöyle bi arkaya yaslanalım

Burayı ben sıralamaya dizerim acımam bu parayla
1- Husqvarna TE250 "2017 model" sıfır kilometre gıcır gıcır...Hayvan gibi...Zincirlerinin çözülmesini bekleyen bir yaratık.
Kalite , güç , paranın hakkını verme konusunda tartışmaya dahi girmem.
36bin civarı fiyat, artan parayı bakıma ayırmak muhteşem olur. İhtiyacınız olacak, çünkü olmak zorunda.Yok para artmasın bakim felan ayrı derseniz limiti zorlayalım.
2-KTM 250 EXC-F 2017 yeni nesil modeli internette gördüğümde elim ayağım titredi.
3 - 30bin tl üzerine azcık destek verirseniz KTM 350SX-F
4- 30bini zırnık yukseltmem derseniz KTM 250SX-F Factory.
"Lan o paraya o motor alınırmı , onu alacağına bunu al" tarzı tartışma yapmak istemiyorum.

Ama "Kardeş ben olsam onun yerine bunu alırdım diyen olursa çok güzel fikir alışverişi olur.
Sadece Enduro/Cross Klasmanı olmak şartıyla !
"Ya exc alacağıma cbr alırım" diyen olursa kalbini kırarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:03 ----------
şahane bir motorcu muhabbeti olmuş bu konu. :cat::rendeer:
125lik emektar motorumla çalışırken bazen toprak görüp yoldan çıkıyorum.bağcılardaki son boş kalan arsalarda lastik izlerimi bırakmak hoşuma gidiyor.ya da uzun yola gitiğimde bu yolun sonu nereye gider diye merak edip sonu görünmeyen patikalara dalarım.

kangal mı kovalamadı ayyaşlar mı sarmadı etrafımı bu enduro tutkusu neler yaşattı bana .
sanıyorum gerçek bir enduro ile çok daha keyifli olacaktır hayat. yoldaş ybrem bir seneye iyice yaşlanınca alternatifler arasına xtreme max 200ü de koydum. ucuz parça yakıt fiyat avantajları var.
enduro sınıfında beni endişelendiren tek şey lastiklerin şamrellli olup patlama durumu. tubeless lastiğin fitil at bas havayı gitsin rahatlığına o kadar alıştım ki . buna bir çözüm geliştirildi mi ? benim bir arka lastiği söküp takmam yarım saati geçiyor el becerim baya düşük.
Hocam güzel yorumlariniz için Çok teşekkür ederim
Şambrel olayı patlarsa zor evet, ama zorlu arazide tubeless lastik 1 hafta dayanamıyor hemen yariliyor

Gül sevene, diken batar alıştım ben şahsen

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------
Eline emeğine saglik kardesim,benim icin cok keyifli oldu senin bu paylasimlarini okumak. Crf rally almayi dusunuyorum. Alternatif olarak baktigim kawa x 300 aciklamis kol boregi gibi fiyatini sagolsun onu eledik kafam uzak ara rahat. Dl 250 gelmiycekmis sanirim zaten sitesine de koymamis hala.
Butce olarak 25-26k kadar cikabilirim, sen benim yerimde olsan ne alirsin? 2. El tenere tavsiye eder misin?
Simdiden tesekkurler...
Şimdi yazdım hocam tenere tavsiye ederim

Enduro'nun has evladıdır Tenere kardesimiz

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:08 ----------
MrMud içi dolu anlatım ve etkileyici üslubunla forumu salladın resmen.Muhtemelen bu topicden sonra endurocu sayısı artacaktır:bestmt:
Hocam ici dolu anlatımın sebebi fazla kitap okumak sanirim

Bu arada yorumunu okuyunca yüzüm kızardı be hocam estafrllah..