En Sevdiğiniz Vites Hangisi?

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Bugün öğle tatilinde çok kısa bir turlayıp geleyim dedim. Uzun zamandır aklımda olan bir düşünce var. Viteslerin arasında 4. vites öyle mübarek öyle güzel bir vites ki, hem gazlamada hem viraja girip çıkarken hem de gaz kolunu bırakıp motor freni yapıp viraj öncesi hazırlık yaparken vs. birçok senaryoda en çok kullandığım hatta kimi zaman tek kullandığım ve keyif aldığım vites.
Diyeceksiniz ki manyak mısın? Bunlara mı kafayı takıyorsun. Ne bileyim giderken öyle aklıma geldi paylaşayım dedim.
Işık yoksa böyle sık sık ama tatlı virajlar varsa saplantılı bir şekilde 4. viteste gazla bırak gazla bırak döngüsünde tatlı tatlı viraj yapıyorum.

Sizde de böyle benzer durumlar oluyor mu? Özellikle devir aralığını sevdiğiniz bir vites var mı?

Motosikleti
D400
ccye göre değişir bu durum tabi ama su an 3ü seviyorum.

20 ile gitsem stop etmıyor 70 e cıksam gık demiyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kırmızı olanı.
8t30uy6.jpg

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Eski burunsuz Magirus ve tır vitesleri.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
2 en çok kullandığım malum çoğunlukla şehir içindeyim. 1.5'uncu vitesi aradığım trafik hızını atlatınca 2-3 hızlanması çok güzel hissettiriyor. Trafik hızında ikinci vitesle gaza oturunca devrini yakalayıp bir anda fırlıyor, 3 ile de devamı geliyor 2-3 baya atik. 4 otoban hızına erişmek için, 5 ise düşük devirde seyehat için. Düz yolda giderken 5'in sonunu göremiyorum 150cc. 2. vites candır her derde deva.

Motor ne dersen Hero Thriller 150, bloğu balansör hariç CBF ile birebir aynı. Belki balansörü olmadığı için benimki biraz daha atiktir.

dominar 400 için 4.vites diyebilirim. 30 la da gidiyor. 80 le de. Bir kere 4 e takıp bütün dünyayı dolaşabilirim.

Motosikleti
İki Teker Havada
6.cı vites tabiki az yakıyor
Mümkün olduğu kadar düşük devir

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
2. vitesi seviyorum oda beni seviyor ama 5 e de kur yapıyorum, az kaldı o da düşecek elbet.

Motosikleti
250sr
Bugün öğle tatilinde çok kısa bir turlayıp geleyim dedim. Uzun zamandır aklımda olan bir düşünce var. Viteslerin arasında 4. vites öyle mübarek öyle güzel bir vites ki, hem gazlamada hem viraja girip çıkarken hem de gaz kolunu bırakıp motor freni yapıp viraj öncesi hazırlık yaparken vs. birçok senaryoda en çok kullandığım hatta kimi zaman tek kullandığım ve keyif aldığım vites.
Diyeceksiniz ki manyak mısın? Bunlara mı kafayı takıyorsun. Ne bileyim giderken öyle aklıma geldi paylaşayım dedim.
Işık yoksa böyle sık sık ama tatlı virajlar varsa saplantılı bir şekilde 4. viteste gazla bırak gazla bırak döngüsünde tatlı tatlı viraj yapıyorum.

Sizde de böyle benzer durumlar oluyor mu? Özellikle devir aralığını sevdiğiniz bir vites var mı?
Kesinlikle buna sonuna kadar katılıyorum ya, zaten 4 sayısı da çok tok hissettiriyor. 3 gibi çiğ değil 5 gibi sıradan değil, arabada da severim 4 ü ama 6 vitesli motorlarda daha orta kısımlara denk gelmesi daha etkili bir vites yapıyor. 5 vitesli arabalarda köprüden önceki son çıkış olması tatsız, 5 e atmak için geçilen bir ara vites gibi sadece ama motorda 4 de durmak kesinlikle keyif işi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
"Sıkışık trafikte" orta / üst hacimle 2. vites harikadır; ağırdan başlarsınız, devir ideal, tork yüksek sonra trafik açıldıkça devri yükseltir motoru uzatırsınız. "Trafikte" yüksek devrin anlamı yok fazla... Tabi bütün bunlar dişli oranları, piston çapı, biyel kolu, motor sıcaklığı ve yağ viskozitesine bağlı konular nitekim.

Motosikleti
Ns200 15"
Arabamda pek viteslik bir durum yok 4 vites ve 2. viteste kalkış yapıyor, sevebileceğim pek vites aralığı yok. :D

Memleket araçlarının manuel vitesli Reno Tofaş'lardan ibaret olduğu zamanlarda 4 vitesli arabalar kullandık hep. O zamanlar bir vites daha olsaydı diye hep 5. Vitesi arzulardım. Sonra 80 li yılların ortalarına doğru sanırım bizim ulaşabileceğimiz 5 vitesliler çıktı. Çok sevinmiştim. Ardından manuel 6. Vites gördük. Aldık kullandık. 5 vitesli araç kullanmanın keyfini alamadım onlarda. 2020 yılında aldığım Egea 1.3 yine 5 vitesli çıkınca ahir ömürde 5 vitesli araba kullanma keyfini tekrar yaşamış oldum. Benim favorim 5. Vitestir.
Birşey daha var arabada geri viteste sürat yapmayı da severim ben. Geri geri giderken aracın çıkardığı o tuhaf sesi dinlemeyi seviyorum.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Garip bir konuya, garip bir cevap vereyim.
Mercedes Benz Sprinter 208d / 1998 model.
PXL_20240222_233834968-scaled.jpg

Motosiklet için tork ve ani ivmelenmeyi hissettiğim her vitesi severim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar