biraz inceledim de gözüme en karizmatik bu geldi:
http://www.ttcustomchoppers.com/tr/customs_z19.html
tabi günlük kullanım için gsx olmasını yeğlerdim.
Dış görünüş elbette önemli ama bence motorun kullanım kolaylığı dış görünümden de önemli
Sizin verdiğiniz linkteki motoruda kendi verdiğim linkteki motoruda bizzat TT customda gördüm ( farklı zamanlarda )
Sizin verdiğiniz linkteki motorun tasarım ödülü var. buna bir şey demem zaten ama bana göre 2 kullanım kusuru var.( gerçi bunlara kusur denebilirse.kişiden kişisiye değişebilir.)
birincisi iki tekerlek arasındaki mesafe çok fazla ikincisi çatal açısı çok fazla. bu iki faktörden dolayı bu motorun kullanılma karateri çok fazla zor.
iki tekelek arasındaki mesafe uzadıkça amortisörlerin darbeyi absorve etmesi zorlaşıyor. kötü bir yolda ne kadar kaliteli ve iyi bir amortisörde kullanılırsa kullanılsın kullanıcısı rahatsız eder. asfalttan çıkmayacak bir kullanıcı için sorun yok .
ikinci olarak bu bir kural değil ama en uygun çatal açısı üreticiler tarafından 26-27 derece kabul ediliyor. çatal açısı bundan daha dar ise ön tekerlk gidona çok fazla tepki veriyor.bu yüzden bu tarz motorlarda gidonu çok yavaş çevirmeniz gerekir. ani çevirirseniz düşersiniz.
çatal açısı çok fazla ise ön terkerlek gidona alışıkdık tepkiyi vermiyor ayrıca ani gidon hareketlerinde ön tekerlek yanakları sürütünmeden dolayı fren etkisi gösterdiğinden dönüşlerde düşmeni içten değil. dolayıyla bu tarz motorlarda manevrayı yanlara yatarak yapmak daha kullanışlı. otobanda bu kolay ama dar alanlarda ve sıkışık trafikte bu tarz motor kullanmak kullanıcısına tam bir eziyet.