En karizma motor???

Arkadaşlar sizce en karizma motor hangisi? Böyle yanınızdan geçerken sizi kendinizden alan. Ah böyle motorum olacaktı dediğiniz, hayalinizdeki yegane motor hangisi? Ama karizma olduğu gerçeğini unutmayalım şöyle dişe dokunur, oturaklı bir motor mesela. Hangisi size göre.
Bana göre "Suzuki VZR 1800" Yok böyle bi makina

zevkler ve renkler tartışılmaz aslında ama benım için hepsi aynıdır ,
Fakat,

gsx-R1
ZX-6R
Ninja Üzerine Tanımam.

Benim için Custom her motor karizmadır.

Bu motoru bizzat gördüm birazda inceledim. Aksesuralardan boyasındaki detaylara kadar herşeyi ile kesinlikle kusursuz. Sahibi Beyazıt Öztürk güle güle kullansın.şimdiye kadar gördüğüm en güzel motor.

http://www.ttcustomchoppers.com/tr/customs_z29.html

biraz inceledim de gözüme en karizmatik bu geldi:
http://www.ttcustomchoppers.com/tr/customs_z19.html

tabi günlük kullanım için gs olmasını yeğlerdim.

Son düzenleme:
2006 yamaha r6 olsada yolda kalsak

şaka fln bugün motorumla ilk defa yolda kaldım benzin bitti allahtan benzinciye 1 km kalmıştı ve yol rampa aşşağı idi :cherry:

biraz inceledim de gözüme en karizmatik bu geldi:
http://www.ttcustomchoppers.com/tr/customs_z19.html

tabi günlük kullanım için gsx olmasını yeğlerdim.

Dış görünüş elbette önemli ama bence motorun kullanım kolaylığı dış görünümden de önemli

Sizin verdiğiniz linkteki motoruda kendi verdiğim linkteki motoruda bizzat TT customda gördüm ( farklı zamanlarda )

Sizin verdiğiniz linkteki motorun tasarım ödülü var. buna bir şey demem zaten ama bana göre 2 kullanım kusuru var.( gerçi bunlara kusur denebilirse.kişiden kişisiye değişebilir.)

birincisi iki tekerlek arasındaki mesafe çok fazla ikincisi çatal açısı çok fazla. bu iki faktörden dolayı bu motorun kullanılma karateri çok fazla zor.

iki tekelek arasındaki mesafe uzadıkça amortisörlerin darbeyi absorve etmesi zorlaşıyor. kötü bir yolda ne kadar kaliteli ve iyi bir amortisörde kullanılırsa kullanılsın kullanıcısı rahatsız eder. asfalttan çıkmayacak bir kullanıcı için sorun yok .

ikinci olarak bu bir kural değil ama en uygun çatal açısı üreticiler tarafından 26-27 derece kabul ediliyor. çatal açısı bundan daha dar ise ön tekerlk gidona çok fazla tepki veriyor.bu yüzden bu tarz motorlarda gidonu çok yavaş çevirmeniz gerekir. ani çevirirseniz düşersiniz.

çatal açısı çok fazla ise ön terkerlek gidona alışıkdık tepkiyi vermiyor ayrıca ani gidon hareketlerinde ön tekerlek yanakları sürütünmeden dolayı fren etkisi gösterdiğinden dönüşlerde düşmeni içten değil. dolayıyla bu tarz motorlarda manevrayı yanlara yatarak yapmak daha kullanışlı. otobanda bu kolay ama dar alanlarda ve sıkışık trafikte bu tarz motor kullanmak kullanıcısına tam bir eziyet.

Dış görünüş elbette önemli ama bence motorun kullanım kolaylığı dış görünümden de önemli

Sizin verdiğiniz linkteki motoruda kendi verdiğim linkteki motoruda bizzat TT customda gördüm ( farklı zamanlarda )

Sizin verdiğiniz linkteki motorun tasarım ödülü var. buna bir şey demem zaten ama bana göre 2 kullanım kusuru var.( gerçi bunlara kusur denebilirse.kişiden kişisiye değişebilir.)

birincisi iki tekerlek arasındaki mesafe çok fazla ikincisi çatal açısı çok fazla. bu iki faktörden dolayı bu motorun kullanılma karateri çok fazla zor.

iki tekelek arasındaki mesafe uzadıkça amortisörlerin darbeyi absorve etmesi zorlaşıyor. kötü bir yolda ne kadar kaliteli ve iyi bir amortisörde kullanılırsa kullanılsın kullanıcısı rahatsız eder. asfalttan çıkmayacak bir kullanıcı için sorun yok .

ikinci olarak bu bir kural değil ama en uygun çatal açısı üreticiler tarafından 26-27 derece kabul ediliyor. çatal açısı bundan daha dar ise ön tekerlk gidona çok fazla tepki veriyor.bu yüzden bu tarz motorlarda gidonu çok yavaş çevirmeniz gerekir. ani çevirirseniz düşersiniz.

çatal açısı çok fazla ise ön terkerlek gidona alışıkdık tepkiyi vermiyor ayrıca ani gidon hareketlerinde ön tekerlek yanakları sürütünmeden dolayı fren etkisi gösterdiğinden dönüşlerde düşmeni içten değil. dolayıyla bu tarz motorlarda manevrayı yanlara yatarak yapmak daha kullanışlı. otobanda bu kolay ama dar alanlarda ve sıkışık trafikte bu tarz motor kullanmak kullanıcısına tam bir eziyet.

hocam söylediklerinize katılmamak benim için ya cahillik ya da eşeklik olur. ama ben duruş karizması açısından o linktekini çok beğendim. hatta kupayı yeni farkettim, ki gerçekten haketmişler. dediğiniz gibi custom'ın duruş asaleti bir başkadır.

bununla beraber günlük kullanım açısından bakılırsa (bi cruiser alma fikri beynimi ateş gibi yakmasına karşın fanatik değilimdir) racing motorların o sportmen ruhlu genç dinamik duruşlarının karizması açık ara öndedir diye düşünüyorum.

Size katılıyorum . ancak şöylede bir durum var. 100 kişiden hayalindeki motoru tarif etmesini ve çizmesini isterseniz, görünümü birbirinden farklı , çok fazla sayıda teknik özellik farkları olan 100 farklı motor resmi alırsınız. yani hiçbirimizin beklentisi birbirinin aynısı değil.bir kullanıcının tüm beklentilerini karşıladığı için custom diyorum.

ben bunu görünce motoru falan unutuyorum

06-lp640-track-f-a2.jpg

tabiki 1000 rr ve 600 rr şaşmam çok makina kulandım ben bunları beyendim yakışıklı seri ve atik her türlü yol kavrıyor ve rahat sarsma yok titreme yok kısacası rr bu honda :cat:

Benım beyendıgım en karızma SS ler önce 2007 Kasa GSX-R600 sonra R6dır..

İki teker üzerinde rüzgarı hissedeyim,o doyumsuz özgürlüğün tadına varayım yeter bana yemişim karizmasını :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar