En iyi kurye motoru?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Aslında konu başlığına bu çok uygun mu, bilemedim. Hayırlısıyla bi' kurye şirketi projemiz var. Kuryelere motosiklet alacağız. 50CC tercihimiz değil çünkü hem titreşim olarak yüksek devirlerde çok fazla, hem de yeteri kadar süratli değil vs. vs. vs. diye uzar gider. Süratten kastım, tabii ki 200 kilometre gibi bir hız aramıyoruz fakat şehir içinde müsait yolda 50 ile gitmek de, daha önce kuryelik yaptığım için biliyorum, adamı yoruyor ve gerçekten o ses olsun titreşim olsun çok rahatsız ediyor. Hero Dash 125 kullanmıştım, gayet keyifliydi fakat saçma sapan şeylerden sıkıntı çıkartıyordu. Mesela bir seferinde yolda giderken daha 6000 kilometrede saçma sapan bir şekilde yan ayaklığın yayı düştü bir anda. Onu taktım, 10 bin kilometre gibi de direkt yan ayaklık kırıldı :D Ek olarak garip gurup sesler de çıkartmaya başlamıştı 12 binden sonra. Yakıt konusunda deposu falan gayet yeterliydi ve aşırı aşırı yakmıyordu aslında fakat bi' Japon deneyimlemek istemedim değil. E tabi kurye işi olacağı için de ister istemez motoru hayvan gibi kullanacaklar veya kullanacağız :D Aklıma ilk Honda Dio geldi fakat insanlar bir çok farklı motosiklet önermiş. Kararsız da kalmadım değil. Çok fazla kuryelik ve kurye motosikleti deneyimim olmadığı için de kafama göre karar vermek istemedim. Tabii arada ciddi bir fiyat farkı da söz konusu, bu da maliyete etki ediyor direkt. Dio'nun sıfırı 135 bin TL bandında. Bu konuda ne önerirsiniz? Şu motosiklet, bu motosiklet veya şunu bunu yapabilirsiniz diyebileceğiniz şeyler var mı? Deneyimlerini paylaşan herkese şimdiden çok teşekkürler.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Çok riskli bir işe giriyorsunuz. Hesabınızı iyi yapmanızı öneririm.
İş yaptığımız tanıdığım bir kişi pandemi zamanlarında benzer işi yapan şirket kurmuş işlerin planlandığı gibi gitmemesiyle 2024 ün eylül-ekim aylarında 50k civarı 200 den fazla Honda Dio scooterleri satmaya çalışıyordu. Satın aldığınız ve aktif olarak kullanamadığınız scooterlarin vergilerini ödemeye devam edeceğinizi de hesaba katınız.
Şu an sektördeki firmalar iş ortağım veya esnaf kurye gibi projelerle kuryelerin kendi motosikletleriyle çalıştığı sistemini tercih ediyorlar. Getir firmasının durumunu da göz ardı etmeyin.
Umarım muvaffak olursunuz.

Vitesli motosiklet ile kuryelik eziyettir, yağmurlu havalarda yağmurlukla binmek işkencedir. Spontini bu iş için biçilmiş kaftan sayılır, kolay kolay sıkıntı açan bir skuter değil.

Kuryelikte kullanılan skuterin parçaları ucuz ve bol bulunmalı, ekstra maliyet olmaması açısından ruhsatta taşıma kutulu yazması bir ekstradır. Spontini’de ruhsatta taşıma kutulu olarak satılıyor.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
galiba bu işin vakkosu sportini
Vitesli motosiklet ile kuryelik eziyettir, yağmurlu havalarda yağmurlukla binmek işkencedir. Spontini bu iş için biçilmiş kaftan sayılır, kolay kolay sıkıntı açan bir skuter değil.

Kuryelikte kullanılan skuterin parçaları ucuz ve bol bulunmalı, ekstra maliyet olmaması açısından ruhsatta taşıma kutulu yazması bir ekstradır. Spontini’de ruhsatta taşıma kutulu olarak satılıyor.
RKS Spontini 110'dan mı bahsediyorsunuz?
Bu işin beymeni cbf 150 italyan kesim
bu işin Armani si CB125F tir,
Teşekkürler, aklımda.
Çok riskli bir işe giriyorsunuz. Hesabınızı iyi yapmanızı öneririm.
İş yaptığımız tanıdığım bir kişi pandemi zamanlarında benzer işi yapan şirket kurmuş işlerin planlandığı gibi gitmemesiyle 2024 ün eylül-ekim aylarında 50k civarı 200 den fazla Honda Dio scooterleri satmaya çalışıyordu. Satın aldığınız ve aktif olarak kullanamadığınız scooterlarin vergilerini ödemeye devam edeceğinizi de hesaba katınız.
Şu an sektördeki firmalar iş ortağım veya esnaf kurye gibi projelerle kuryelerin kendi motosikletleriyle çalıştığı sistemini tercih ediyorlar. Getir firmasının durumunu da göz ardı etmeyin.
Umarım muvaffak olursunuz.
Merhabalar. Riskli bir iş olduğunun farkındayız. Açacağımız yer büyükşehir kadar gelişmiş olmadığı için kendi motosikletleri ile çalışmalarını istersek eğer muhtemelen kurye bulamayız. Deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben dioyla yaptım tek rahatsız olduğum şey amortisörleriydi onun dışında benim boyutuma göre küçük bi motor hatta satmayı düşünüyorum bu hafta 3bin km bile yok

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Tek farkı sanırsam blok ama 110 luk bloğun bir çok parçası Honda ile aynı, 125 likte yeteri kadar rahat parça bulunmayabilir.
Anladım. Karta 7 ay %0 faiz taksit yapıyorlarmış. Bana gayet mâkul geldi. 50'lik almayı düşünmüyoruz, sizce de mantıklı değil mi? Çevremde bu konuda çok laf yedim çünki :D

Anladım. Karta 7 ay %0 faiz taksit yapıyorlarmış. Bana gayet mâkul geldi. 50'lik almayı düşünmüyoruz, sizce de mantıklı değil mi? Çevremde bu konuda çok laf yedim çünki :D
Bence mantıklı, zaten Spontini kendini ispatlamış bir model. Dio ya 180.000 verene kadar 2.5 tane spontini alırsınız. :)

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Bence mantıklı, zaten Spontini kendini ispatlamış bir model. Dio ya 180.000 verene kadar 2.5 tane spontini alırsınız. :)
Evet, orası öyle. Servis garanti kapsamında ücretsiz mi? Mesela kendim motosiklet çok söktüm topladım, bakım vb. de çok yaptım. Sizce hiç kendimiz uğraşmayıp direkt servise mi yaptırmalıyız? Öyle daha mı mantıklı?

Evet, orası öyle. Servis garanti kapsamında ücretsiz mi? Mesela kendim motosiklet çok söktüm topladım, bakım vb. de çok yaptım. Sizce hiç kendimiz uğraşmayıp direkt servise mi yaptırmalıyız? Öyle daha mı mantıklı?
Ben aldığımdan herşeyini kendim yapıyorum oradaki elemanlara gram güvenim yok. Siz bakım yapacaksanız en çok tüketeceğiniz motor yağıdır, bunuda Castrol Scooter Power 1 yağı distribütörden toptan alarak bakım maliyetlerini minimuma indirip kar oranını arttırırsınız. 2500 Bakımının ortalama maliyeti yaklaşık 225Tl civarı olur diye düşünüyorum, servisinde bu bakımı 700 Tl den aşağı el süreceğini zannetmem.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Ben aldığımdan herşeyini kendim yapıyorum oradaki elemanlara gram güvenim yok. Siz bakım yapacaksanız en çok tüketeceğiniz motor yağıdır, bunuda Castrol Scooter Power 1 yağı distribütörden toptan alarak bakım maliyetlerini minimuma indirip kar oranını arttırırsınız. 2500 Bakımının ortalama maliyeti yaklaşık 225Tl civarı olur diye düşünüyorum, servisinde bu bakımı 700 Tl den aşağı el süreceğini zannetmem.
Yani servisteki "çıraklara" bulaşmayın diyorsunuz... Anladım, teşekkürler.
Bu işin mahmutbeyi RKS dir
Teşekkürler. Muhtemelen Spontini 110 olarak tercihimiz.

Spontini'de karar kıldıysanız size sorun açabilecek tüm yerleri söyleyeyim.

Ateşleme ve güç rölesi, bu röleler ön farın arka kısmında şaseye bağlı biçimde bulunur. Problem tekerleğin attığı su o kısımlara ciddi derecede geliyor ve zamanla oksit yaparak rölenin yanmasına sebep veriyor, çözümü gayet basit far arkasındaki tüm soketleri izole ederek su gelse dahi soket içine sur girişini engellerseniz hiç bir problem yaşanmaz.

Kayış 10.000 kilometre civarında kopar, ben Gates marka kayış aldım 10.000 kilometreyi geçtim ve halen dayanıyor, yerli Bandodan pahalı Japon Bando'dan ucuzdur.

Akü ayak altında olduğu için orasıda su toplamaya müsaittir, orada marş otomatiği, sigorta kutusu ve haliyle akü var bunlarda izole sağlanırsa ve akü kutup başları suya dayanıklı ve iletken bir gres ile yağlanırsa problem açmaz.

İlk bakımlarda iyi bir şanzıman kullanmanızıda tavsiye ederim.

Şimdiye kadar 25.000 kilometreyi geçtim "keşke Japon alsaymışım" demedim, kurye motosikletleri eşek gibi hor kullanılan motosikletlerdir, eğer bir Dio veya Activa 125 alsaydım içim acırdı ama şimdi hiç umrumda değil. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar