- Motosikleti
- Çin Malı Skuter
- Konu Yazar
Aslında konu başlığına bu çok uygun mu, bilemedim. Hayırlısıyla bi' kurye şirketi projemiz var. Kuryelere motosiklet alacağız. 50CC tercihimiz değil çünkü hem titreşim olarak yüksek devirlerde çok fazla, hem de yeteri kadar süratli değil vs. vs. vs. diye uzar gider. Süratten kastım, tabii ki 200 kilometre gibi bir hız aramıyoruz fakat şehir içinde müsait yolda 50 ile gitmek de, daha önce kuryelik yaptığım için biliyorum, adamı yoruyor ve gerçekten o ses olsun titreşim olsun çok rahatsız ediyor. Hero Dash 125 kullanmıştım, gayet keyifliydi fakat saçma sapan şeylerden sıkıntı çıkartıyordu. Mesela bir seferinde yolda giderken daha 6000 kilometrede saçma sapan bir şekilde yan ayaklığın yayı düştü bir anda. Onu taktım, 10 bin kilometre gibi de direkt yan ayaklık kırıldı
Ek olarak garip gurup sesler de çıkartmaya başlamıştı 12 binden sonra. Yakıt konusunda deposu falan gayet yeterliydi ve aşırı aşırı yakmıyordu aslında fakat bi' Japon deneyimlemek istemedim değil. E tabi kurye işi olacağı için de ister istemez motoru hayvan gibi kullanacaklar veya kullanacağız
Aklıma ilk Honda Dio geldi fakat insanlar bir çok farklı motosiklet önermiş. Kararsız da kalmadım değil. Çok fazla kuryelik ve kurye motosikleti deneyimim olmadığı için de kafama göre karar vermek istemedim. Tabii arada ciddi bir fiyat farkı da söz konusu, bu da maliyete etki ediyor direkt. Dio'nun sıfırı 135 bin TL bandında. Bu konuda ne önerirsiniz? Şu motosiklet, bu motosiklet veya şunu bunu yapabilirsiniz diyebileceğiniz şeyler var mı? Deneyimlerini paylaşan herkese şimdiden çok teşekkürler.