yaşasın bu elektrikli motorların ve arabaların piyasada çoğalması satılamayan benzinin ucuzlaması demek

( çok mu basit düşündüm ) bu motor 160 gibi bir hızla 6-8 saat çalışması imkansız sanırım bu menzili 80 gibi bir hızla yapa bilir sonuç olarak belli bir kutleyi belli bir mesafeye belli bir sürede taşımanın karşılığı belli bir güç gerektirir. bu denklemde kütle artarsa veya süre kısalırsa enerji ihtiyacı artacaktır.
burada da turing firmaları devreye girecek. motorun performansını artıran yeni elektrikli motorlar. menzili artıran ek aküler. şarj süresini kısaltan devreler gibi alanlarda çalışmalar yapacaklar ama şu an için bu motor maliyet olarak tam kendisini amorti edecekken. akü gurubunu yenilemek zorunda kalacağı için çok cazip değil. ( bana göre ) ama akü sistemlerinde ki gelişmeler şarj tekniklerindeki gelişmeler ve yeni teknoloji oluşturma çabaları bunları 5- 10 yıl sonra çok cazip hale getirecek.
eksoz sesi içinde şunu söyleyeyim elektrikli arabalar için geliştirilmiş ferrari sesi veren ses sistemleri şimdiden İnternet'te satışa başladı. hayabusanın sesini taklit etmek zor olmasa gerek.
şimdiden benzinli arabaları lpg ye çeviren atölyeler gibi normal motorları elektrikli motosiklete çevirmeye başlayan amatör girişimciler aramızda. onları saygıyla selamlıyorum.
yaptıkları sistemler belki vasat ama bu türk insanının bugünlük vasatı yarın dünyanın mükemmeli olacak.