En Garip Sistem...(Daha Kimse Çözemedi !)

Arkadaşlar ; aslında en garip sistem İNSAN BEYNİ dir.
İnsan beyni o kadar karmaşık bir yapıdadır ki daha henüz kimse çözememiştir.
Bilgisayarın HDD sini silerseniz hiçbir şey kalmaz.Ama insan beyninde HDD nerede ve nasıl silinip , yükleniyor?

Beyni kafadan çıkarın , içini açıp bakın!
{sadece bir sıvı ve et parçası}

Hadi , “Bilgisayarın teknik problemi oldu.” diyelim.Teknik Servisi var.Çözümü kolay.
Ama insanın öyle bir imkanı olsaydı , ruh ve sinir hastaneleri olmazdı.
“Akıl hastaneleri bu problemi çözüyormuş…”dedik.Niye onlarca ruh ve sinir hastası var?

Peki beyin , neden bilgisayar gibi sistem hatası vermiyor,hiç kilitlenmiyor,reset-format istemiyor?
Acaba işlemcisi mi çok yüksek? Yoksa anakarttan mı kaynaklanıyor?

Neden birisi , başkasının beynini hackleyemiyor?İçindekileri kafasına göre düzeltip , yeniden yükleme yapamıyor?

Son soru : Hadi , “Bu beyni birisi yönetiyor.” diyelim.Peki kullanıcı kim?

SONUÇ: Yüzyılın harikaları olarak gösterilen RADYO – TELEVİZYON – BİLGİSAYAR vb… gibi şeyler ,
aslında yine büyük bir sistemin sadece 1/10 u kullanılarak yapılan icatlardır...
(Birçok kaynak , insanın ; kendi beyninin sadece 1/10 unu kullandığı söylüyor.)
Şu anda bu yazıyı yazan beyin , 1000 den fazla insan adı , bu insanların yüz şekilleri ve
kim olduklarını biliyor ve yine bu beyin 3 dili , eksiksiz konuşup , yazabiliyor.Üstelik sadece 1/10 unu kullanarak.
Hangi sistemde bu hafıza vardır.ve de hatırlatırım ki bu özellikler herkezde var.

En büyük teknolojiyi , bu yazıyı da okurken kullandık ve kullanıyoruz.
Beyinlerimizin kullanıcısı bizleriz ve bu sistemin her türlü düzenlemesini de aslında bize ait.
Sistemimiz , bilgisayar gibi eskimiyor ve parça istemiyor , aslında tam tersine kendini yeniliyor ve ileriye dönük çalışıyor...
Çünkü şu anda kullandığımız beyin , ilk insanda da vardı.Aynı beyni kullanan adam yazıyı icat etti.
Yine diğer insan radyoyu buldu.Bir başkası aynı beyinle aya adam gönderdi.

İnsanoğlu atomu keşfetti sonra da en küçük şeyden , en büyük bombayı yaptı.

Bu yapılanlar hep İNSAN BEYNİ ile yapıldı.

İnsanların hepsinde aynı sistem vardı ama sadece “bir şey” önemliydi o da bilgisayarın kullanımı…

Bu yazıyı okuduktan sonra , düşünün …
En gelişmiş bilgisayar.
İlk ve en son teknoloji.
En büyük hafıza.
En karmaşık yapı.
Üstelik bu yapıda ne kablo var , ne demir , ne de diğer maddeler…

NOT: Bu yazı , hiçbir yerden alınmamıştır.Eklenti yoktur.
Tamamen bana aittir.Yapılmış imla ve yazım hatalarım için özür diliyorum.SAYGILAR
U.V.A

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
allaa allaaaa nerden bulursunuz yaww bu yazıları bırı ıntıhar eder buraya yazar bırı asık olur buraya yazar sıtenın sonu hayra alamet degıl arkadaslar...... :farao:

Süper Moderatör (BBRR)
necef, çim bu bölüm konu dışı yani şöle isteyen istediğini yazar eğer genel ahlaka aaykırı deilse hakaret içermiyosa kime ne zararı var niçin rahatsız olalım viper_1, bir ara bir sağlık ansiklopedisi vardı evde insan denen harika makine diye evet belki beyin kontrol ediyor ama ayaklarımızdan tutun ellerimize kadar ne kadar karmaşık bir yapı içeriyoruz

arkadaşlar esasında beynimizin %10 unu (ya da %20 sini) değil tamamını kullanıyormuşuz yani beynimiz tam kapasiteyle çalışıyormuş ama gerçekten yapılan deneyler bulunan sonuçlar ne kadar sağlıklı o da ayrı mesele

Ben beynimin reset düğmesini buldum,(içiyorum herşeyi unutuyorum) çokmu akıllıyım şimdi :queen:

DOSTUM viper_ 1 .........senin elini öperim elini..... :rendeer: .öyle güzel konulara değinmişsin ki; insanı resmen düşünceye itiyorsun.Düşünmek ,düşünebilmek te okumanın bir diğer şekli değilmi :silent: :joker: uygun bir zamanda,oturuversek sessiz,sakin bir köşeye.kendimizi sorgulasak kaçamaksız.............Kendimi ne kadar tanıyorum,ben kimim :silent: Niçin yaşıyorum :silent: Dünyaya gelirken fikrimi soran olmadı."Kimin kızı kimin oğlu olursun demediler."Gidenlerinde fikri de sorulmuyor.Biri var gidip götüren,insanların beynini yükleyen,yöneten,estiren,yakan,yıkan,doğuran.........garip bir dünya dostum........bilmiyorum hangi kitaptaydı ama şöyle bir şey okumuştum.Evliya dediğimiz bu Allah dostlarının kimisi kabede namaz kılarken,aynı anda başka bir yerde bulunduğunu yazıyordu.Acaba insan beynini yeterince çalıştırabilirse böyle olağanüstü şeyler yapabilir mi :silent: SAYGILARIMLA......... KENDİNİ OKU :joker: Başbuğ Atatürk Diyor Ki

Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

gerçekten insan beyni ve vücudun tamamı çok ilginç ve karmaşık yapı. anlaması da o kadar kolay değil ki insanlar yüzyıllardır bu mesele üzerinde çalışıyorlar. hayran olmamak elde değil bu yapıya, bize düşen de bu yapıyı en iyi şekilde koruyup kullanmak (tıpkı sevgili motorlarımız gibi-koruyup kollama kısmı-).

herkese mutlu sağlıklı yaşamlar...

Sistemin sağlam ve kaliteli olduğu kullanımından belli. Baksanıza dünyada 10 kişi başına 1 araba 1.4 bilgisayar, 4.3 hane düşerken bu sistemden 10 adet düşüyor. Yani herkesde var :p

tabi önemli olan kullanma becerisi. o da ayrı bir konu

:queen: :queen: :queen:

BOZOK' Alıntı:
Başbuğ Atatürk Diyor Ki

Bu da nerden çıktı yaaa. Atatürk ne zaman başbuğ oldu. Enver Paşa ile karıştırmış olmayasın..

Atatürk'ün ünvanları, Mareşal, Gazi, Ulu önder. Ama aralarında başbuğ yok...

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
yok yaw, beynimizin %100 unu falan kullanmıyoruz.bi tek einstein %30 civarı kullanıyordu benim bildiim o kadar.sıradan insan %5-7 arasını kullanıyor... :sunny:

cpu gibi beyin var mışşş %100 tam kapasite %10 filanda sakin moddayız :silent:

gaffar' Alıntı:
BOZOK' Alıntı:
Başbuğ Atatürk Diyor Ki

Bu da nerden çıktı yaaa. Atatürk ne zaman başbuğ oldu. Enver Paşa ile karıştırmış olmayasın..

Atatürk'ün ünvanları, Mareşal, Gazi, Ulu önder. Ama aralarında başbuğ yok...

Gaffar sana katılıyorum.Ulu önder Atatürk'ü siyasete alet etme kardeşim.Atatürk'ü kurtculuktan uzak tutun.Forumda siyaset yasak diye biliyordum.

Viper_1 yazın güzel olmuş.Bu söylediklerini dünyada her insan düşünüyor.Ama benim bildiğim kadarıyla beynimizin yüzde 1-5 arasında kullanıyormusuz.Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştı.Hatta Ünlü bilimadamı Albert Einstein beynini yüzde 8-10 kullandıgını söylemişlerdi.Buna dayanarak insanların teknolojiyle beraber beynini ancak %1-4 arası kullanabiliyor.Viper_1 birşey koymayı unutmussun.Bilgisayar gücünü nerden alıyor?Eğer elektrik olmazsa hiçbirşeyin anlamı yoktur.Peki insanın beynini,ritmi ve sinirlerini harekete geçiren nedir?Ben dindar biri değilimdir.Ama ruha ve evrenin enerjisine inanan biriyim.Yane bedene enerji veren ruh ve evrendir.Peki onu oluşturan nedir?Onu da bilmiyoruz işte zaten gizem burda yatıyor :)
Teknoloji bizi bazı seyşerden uzaklaştırdı.Özellikle düşünmeyi ve anlamayı.O yüzden hala yerimizde sayıyoruz bazı konularda ama eminim ki ilerki zamanlar insanoğlu inanılmaz keşiflere devam edecektir.Ve kendi sınırlarını kıracaktır.Unutmayın ki evrimleşmeye devam ediyoruz.Sadece duraklama dönemi yaşıyoruz.

Vücudun enerijisi Adenosine triphosphate'tır kısaca ATP yani. Yediğimiz yiyeceklerden ATP sentezlenir ve vucudun enerji ihtiyacı karşılanır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BOZOK,
Başbuğ Atatürk Diyor Ki

dostum, herşey iyi güzel ama forumda siyasete hayır lütfen.......
senin kurtçu,ülkücü,türkçü vb olman kimseyi ilgilendirmiyor. o yüzden kimseye siyaset pompalamaya çalışmaman saygıyla ricamdır.

anlayışın için saol.....
:king:

Selam arkadaşlar... Beyninin tamamını kullananlar A2 ehliyeti alıp, kaskını taktıktan sonra motora binenlerdir. Diğerleri kafatasında bir avuç et taşıyor, hepsi bu... (fazla uçuk oldu ama... neyse...) :queen: :queen: :queen:

Moderatorler kusura bakmasın ; (kırmızı yazmak zorundayım , konu dağılıyor ! )

Arkadaşlar ; mesajlarınız çok güzel olmuş.Ama ben viper_1 nickini internette 20 ye yakın sitede kullanıyorum ve bu sitelerin hiçbirinde ATATÜRK ve dini terimleri birarada kullanmadım. , siyaset ve politikaya karışmadım.Dini konulara hiç bulaşmadım.

Bu yazdığım yazıyı da ; sizler motor ve trafikten biraz uzaklaşın , kafanız dağılsın diye yazdım.Yani sadece yaşadığımız şeyleri belirttim.

Kardeşçe , fikir birliğimizin olacağı bir forum istiyorsak ;
LÜTFEN KONULARA ; SİYASET , POLİTİKA ve DİN KARIŞTIRMAYALIM.

SEVGİLİ gaffar,YÜCE TÜRK ATATÜRK'ÜN BAŞBUĞ OLDUĞUNU ÖGRENMEK İSTİYORSAN,BİRAZ OKU...... AMA TEK TARAFTAN DEĞİL.GLOBAL OKU.MESELENİN İÇERİĞİNE GİR.DERİNLEMESİNE BİR ARAŞTIRMA YAP.HİÇKİMSEDEN ETKİLENMEMEK KAYDIYLA. :king: MESELA ATATÜRKLE İLĞİLİ SANA BELKİ HİÇ BİLMEDİĞİN BİR KAÇ HATIRLATMA YAPAYIM. :thumright: ...ATATÜRKÜN ÇIKARDIĞI İLK PARANIN ÜZERİNDE BOZKURT RESMİ OLDUĞUNU BİLİYORMUYDUN. :silent: PEKİ CUMHUR BAŞKANI OLDUKTAN SONRA SELÇUKLU PAŞALARINI MEZARDAN ÇIKARTIP KAFATASLARINI İNCELETTİĞİNİ. :silent: BUNDAN 70 YIL ÖNCE "SSCB BİR GÜN DAĞILACAK BİZİM ORADAKİ TÜRK MİLLETLERİNE GİTMEMİZ LAZIM" DEDİĞİNİ BİLİYORMUYDUN. :rendeer: ZATEN ŞUANA KADAR SÖYLEDİĞİ BİRÇOK SÖZÜ CAN KULAĞIYLA DİNLERSEN GERÇEKLERİ GÖRECEKSİN..... :joker: :cat: Başbuğ Atatürk Diyor Ki

Biz Türkler bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve bağımsızlığa sembol olmuş bir milletiz. :joker:

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
Altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...

+ Değiştir butonu mesajınızın sağ üst köşesindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... [email protected]
*********************I*********************

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar