En çok zorlandığınız a2 sınav sorusu ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben en ağır yanık birinci derece diye onu işaretlemiştim. solunum zorluğu çekenler için bir duruş şekli vardı , dizler yukarda sırtüstü yatırıyordunuz galiba .. ama hastaneye ilk önce ağır yanığı olan götürülür diye biliyorum . aklımda öyle kalmış yani ...

araçlardaki susturucu ve ses giderici parçalar için aaşağıdakilerden hangisi söylenebilir ?
a)kış aylarındaki yakıttan tasarruf sağlar.
b)motor hararet yaptğında çıkarılması uygundur.,
c)yaz aylarında kullanılması motora zarar verir.
d)araçlardan kesinlikle çıkarılmaz

cevap hangisi ?

olsa olsa bi nasihat sorusudur dolayısıyla ''D)'' biraz daha zorlasam anafikir bilem çıkar :queen:

dünkü sınavda bir soru vardı en ağır yanıklar 3. derece yanıklarmıydı

birde ekzoz gazından zehirlenenler için kandaki carbondioksit taşıma miktarımı artar öyle bir soru vardı girenler belki hatırlar o sorunun cevabı ne olcak

şok pozizyonunda ayakların yukarıya kaldırılmasının sebebi nedir??

ben sadece motordan sınava girdim 9dk da bitirdim 20 soruyu bide ustune 36 dk oturttular oldugum yerde ya=D tabiki oradaki bir cok seyi eminimki ogrenmek herzaman yarar saglar ama sınavlardan gecmenin en kolay yolu en fazla giriceginiz sınavdan onceki 4 sınavın sorularına baksanız 20 soruda 16 sını rahat yapıyorsunuz =)

beyine kan gitmesi için olabilir

doğrudur beyine kan gitmesini kolaylaştırmak ve bu sayede bilinç kaybının geriye dönmesini sağlamak içindir...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:35 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:33 PM ----------

c şıkkı olması gerek
a = 1 derece yanıklar hafif yanıklardı
b= 3 derece ağır yanıklar ama bi süre daha idare eder
c = adam ölücek solunum zorluğu çekior yardım etmek gerek

:cat::cat::cat:

En çok zorlandığınız a2 sınav sorusu ?

adı soyadı :p

:queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:44 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:41 PM ----------

cuma gecesi eski soruları elime aldım 30 dk baktım ertesi gün sınava gittim yalnız motordan giriordum 10 dk da 2 kez tekrar ederekten bitirdim...35 dk rehin aldılar,,bende liseli gençlere öğüt nasihat olsun hesabına sıranın üzerine bir iki bişe karaladım...keşke tesbihimide elime alıp gitseydim felaket sıkıldım....

dünkü sınavda bir soru vardı en ağır yanıklar 3. derece yanıklarmıydı

birde ekzoz gazından zehirlenenler için kandaki carbondioksit taşıma miktarımı artar öyle bir soru vardı girenler belki hatırlar o sorunun cevabı ne olcak

şok pozizyonunda ayakların yukarıya kaldırılmasının sebebi nedir??
1.derece yanık ölü deri bölgesi
2.derece yenık deri altı canlı deri
3.derce yanık kemiğe kadar olan yanık anlmına geliyordu yanlış hatırlamıyorsam en son 3 yani
kanda zaten karbondioksit vardır bunu hormonlar kontrol eder en ufak değişiklik ph dengesini bozar bu direkt ölümdür karbon monoksit olacağını düşünüyorum buda kandaki alyuvarlarda bulunan O2 ve co2 taşıyan hemoglobini kararlı bileşik haline getirir dolayısıyla yavaş ilerleyen bir zehirlenme şeklidir
bişi bildiimden deil lise biyoloji müfredatından :p umarım yararlı olmuştur :)

:queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:44 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:41 PM ----------

cuma gecesi eski soruları elime aldım 30 dk baktım ertesi gün sınava gittim yalnız motordan giriordum 10 dk da 2 kez tekrar ederekten bitirdim...35 dk rehin aldılar,,bende liseli gençlere öğüt nasihat olsun hesabına sıranın üzerine bir iki bişe karaladım...keşke tesbihimide elime alıp gitseydim felaket sıkıldım....

abi senin gibi biri için yarım saat bile çoktu boşa vakit kaybetmişsin 5 dk sorulara bak gir ehliyeti al çık :)

1-araçtan aküyü sökerken önce hangi kutbu sökersiniz?
2-piston gücünü krank miline ne aracılığıyla iletir?
Hadi bakalım size 2 kazık soru :) birtek bunlar kafamı karıştırdı biraz ama sonra baktım ki doğru yapmışım :) hişşşş kopya çekmek yoook :mrgreen:

ya bide cok komik bi ortam vardı sınav salonunda hayatımda öyle lakayıt sınav ortamı görmemiştim sabah sabah daha afyonumuz patlamamışken vardık güle güle öldüm;
sınav salonunda bi eleman kitapçığın üstüne baktı baktı ve
-----hocam bu 'aday no su' kısmına ne yazacaz
salon görevlisi uzun uzun baktı ve işin içinden çıkamadı;
-----sktr et evladım yahu
tüm salon koptuk....görevli zaten ilginç bi adamdı daha neler neler hiç sınav demezsin:mrgreen:
normalde bu söz komik değil ama ortada meb in yaptığı bi sınav var ve bu replik:mrgreen:

[/COLOR]
Hadi bakalım size 2 kazık soru :) birtek bunlar kafamı karıştırdı biraz ama sonra baktım ki doğru yapmışım :) hişşşş kopya çekmek yoook :mrgreen:

1- iki kutubuda aynı anda sökeriz :p
2- bilmiyorum

1)şasiye hangisi baglıysa (sanırım (-) idi) onu sökersin çünki önce digerini sökersen sağa sola (şaseye) değer arababa yanar mazallah :queen:
2)krank kolu (bende çok karıştırırdım krank mili krank kolu diye ikisinide bu adammı yaptı diye :p

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
akünün sökülmesi işleminde ilk olarak şase yani (-) kutup sökülüyor. Ancak elektrik-elektronikte, yükü taşıyan kutup (+) kutuptur. dolayısıyla elektrik-elektronikte her zaman (+) kutbu (ya da elektrik için fazı) sökersiniz ve olay biter. şimdi elektrik-elektronikte durum böyle iken iş araca gelince niye (-) kutup sökülüyor asla anlamışlığım yoktur. zaten kutuplardan birisini sökünce elektrik devresi kesilir. bununla birlikte önce (+) kutbu sökseniz ne olur, (-) kutbu sökseniz ne olur?

elektrik-elektronik bilimine bir şekilde, otomotivde tam tersi bi şekilde. bilimde doğru hep tek değil miydi? bilim kendisiyle mi çelişiyor acep? :mrgreen:

akünün sökülmesi işleminde ilk olarak şase yani (-) kutup sökülüyor. Ancak elektrik-elektronikte, yükü taşıyan kutup (+) kutuptur. dolayısıyla elektrik-elektronikte her zaman (+) kutbu (ya da elektrik için fazı) sökersiniz ve olay biter. şimdi elektrik-elektronikte durum böyle iken iş araca gelince niye (-) kutup sökülüyor asla anlamışlığım yoktur. zaten kutuplardan birisini sökünce elektrik devresi kesilir. bununla birlikte önce (+) kutbu sökseniz ne olur, (-) kutbu sökseniz ne olur?

elektrik-elektronik bilimine bir şekilde, otomotivde tam tersi bi şekilde. bilimde doğru hep tek değil miydi? bilim kendisiyle mi çelişiyor acep? :mrgreen:

dediğin gibi yükü (-) taşır bu nedenle olacakki bu kutubu şasi denilen ve aracın iskeletini oluşturan kalın metallere bağlamışlar yani aracın aslında heryeri (-) kutuptur (+) yı söktüğün taktirde elinden kontrolsüz bi şekilde kayar kaporta veye elektrik aksamına temas edebilir bu da kısa devredir ciddi hasarlara sebep olabilir :cyclopsan
bence motor olsun araba olsun açıp sökmekten korkmayın önleminizi alın gerekirse elinizde kalsın... sonuçta her gittiğimiz yerde servis-tamirci olmaya biliyor

Ben A2 motor sınavından 100 almıştım :cherry:
Çalıştığım yerden zor izin almıştım zaten sınava girmek için, sadece iki gün öncesinde bakmıştım eski çıkan sorulara. Sınava girdiğim yerde tek bayan bendim :cherry:
Hepsi birden öyle bir bakıyorduki, bi an kendimi dünyanın en kötü şeyini yapıyormuşum gibi hissettim, altı üstü bi A2 sınavıydı ama :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar