moped ve cuplar az yakar
TİGERMBZ[/B (]15 bin liralık bütçenin 2000 lirasıyla bir cub alırsan sonuç değişir )
bence çok haklı.Benim cbf1000 var.Şehiriçi için bir tanede 100 lük kup aldım benzin sarfiyatım yıllık %60 azaldı:queen:
Enduro olabilir.Sonuçta uzun yol için tasarlandıkları için mümkün olduğunca az yakmasına uğraşmışlar sanırsam.
Enduro olabilir.Sonuçta uzun yol için tasarlandıkları için mümkün olduğunca az yakmasına uğraşmışlar sanırsam.
DURO = YOL
ENDURO = YOLDIŞI (kum, çakıl ya da mucur ve bağlayıcı olarak kil karışımıyla yapılan, buldozerle sıkıştırılan asfaltı dökülmemiş yol, ham yollarda kullanılan motorlara denir)
motorun kullanım amacı önemlidir, şartlara uygun vasıta kullanmak en verimli ve ucuz ulaşımımızı sağlayacaktır. Saygılar..
400'lük gibi yaksa motorun soğutması yetersiz kalır bozulur. ama 150'lik kadar yakıyor diyebiliriz. 100'lük motor için 7500 devir ile 9500 devir arasında tahmini yüzde 20 yakıt tüketimi farkı vardır bence.MENGU16 gibi 100 lük cup motor ile hızlı gidilen güzergah da bulunursan yakacağın yakıt malesef 400 cc ve üzeri motorların yaktığı yakıt ile aynı olacaktır...
çünkü birim zamandaki devir sayısı arttıkca yakıt tüketimi artmaktadır.. ( istediğin kadar az yakan motoru kullan ama uygun şartlarda gitmiyorsan yakıt tüketimi çok oluur..)
Doğrudur benimkisi bir tahmin sadeceTüre gerek yok.Birkaç istisna dışında ne kadar az CC o kadar az benzin.En az yakıt harciyan tür ise pocket bike :mrgreen:
pocket bike'lar 2 zamanlıdır, az yakmazlar.
Konumuza gelecek olursak, kullanım benzin sarfiyatın da fazlasıyla etkili bir etmen.