En Ağır Ceza

Allah rahmet eylesin ama pek üzülmedim doğrusu.
Kask takmadığı için ceza yemiş. Ödemeye giderken de kaskı olmadığından dolayı kaza yapıp ölmüş.
İronik bir ölüm ve ders alınması gerekir. Takın şu kaskı kafanıza artık. Artislik hayat kurtarmıyor. :pr:
Çelik halat bariyerler ise ap ayrı bir konu, Allah hiç bir motorcuyu o halatlara denk getirmesin. :pale:

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Allah rahmet eylesin ama pek üzülmedim doğrusu.
Kask takmadığı için ceza yemiş. Ödemeye giderken de kaskı olmadığından dolayı kaza yapıp ölmüş.
İronik bir ölüm ve ders alınması gerekir. Takın şu kaskı kafanıza artık. Artislik hayat kurtarmıyor. :pr:
Çelik halat bariyerler ise ap ayrı bir konu, Allah hiç bir motorcuyu o halatlara denk getirmesin. :pale:

Olm haberi de konuyu da biraz oku öyle cevap yaz.. Kask varmış diyolar, fotolarda da memurun elinde siyah kask var...

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Olm haberi de konuyu da biraz oku öyle cevap yaz.. Kask varmış diyolar, fotolarda da memurun elinde siyah kask var...

Akdeniz Motosiklet Kulübü üyelerinden bir dostuma özellikle sordurdum "kask varmıydı" diye. Olaya müdahale eden trafikçiler gencin başında kask olmadığını teyit etmişler. Kaza sırasında artçısı varmış fotoğraflarda görülen kask artçısına ait olabilir. Artçı yaralı olarak kurtulmuş belliki kask işe yaramış.

Bana muhalafet olma bu konuda, ben ona kask demem. Adam kask değil şapka takmış. Kafaya takılan kask kafada kalır.
Motorcu adamsın bunu bilmen lazım. KAfada dursun diye kilit sistemi var. Haberi kaynağında da okudum.
Kask takmasına rağmen ölmüş diye bir yazıya rastlayamadım. sen rastladın mı ?

Motosikleti
O bariyerin üzerine düşeni 10.000 dolarlık kask+koruma bile korumaz.

Sevgili Dostum,

Bariyerler konusundaki eleştirine sonuna kadar katılıyorum.

Ama ,

1. Ekipmanlar bizi %100 kurtarır diyemeyiz ama ekipansız halimizden çok daha fazla şansımız olur kurtulmak için.
2. Bahse konu altgeçitte ki virajın sakatlığı ve o bariyerler yüzünden o alt geçite motosiklet girişi yasaklanmıştı diye hatırlıyorum eğer yanlışım varsa Antalyalı arkadaşlar uyarsınlar lütfen.

Sevgilerimle

Sevgili Dostum,

Ama ,

1. Ekipmanlar bizi %100 kurtarır diyemeyiz ama ekipansız halimizden çok daha fazla şansımız olur kurtulmak için.
2. Bahse konu altgeçitte ki virajın sakatlığı ve o bariyerler yüzünden o alt geçite motosiklet girişi yasaklanmıştı diye hatırlıyorum eğer yanlışım varsa Antalyalı arkadaşlar uyarsınlar lütfen.

Sevgilerimle

abi bende hatırlıyorum hatta burda konu açtılar nasıl motosikletliler kullanamaz diye

allah rahmet eylesin :salut:
koruma ekipmanlarının kurtarıcılığı tartışılmaz ama ecel gelmiş bir defa elden ne gelir .
Allah hepimizi korusun kazadan beladan

Sevgili Dostum,
Ama ,
Sevgilerimle

Aynen katılıyorum.
Tamam ekipman %100 hayat kurtarır diye bir garanti yok. Ancak bu tip düşüşlerde en azından kafanın sert bir darbe almasını engeller.
Koruyucu kıyafetlerimizin özeliiklerini burda uzun uzun anlatmaya gerek yok. herkes ekipmanların ne işe yaradığını biliyor.
Ekipmanlı sürüş ve ekipmansız sürüşlerin farkları her gün burda yayınlanıyor. Kaza yaptım. Ölmekten beter oldum diye.
Kaza yapanların ders alması güzel. Ancak ders almak içinde illaki kaza yapmak gerekmiyor. Şu kaskı ilkokuldan beri takıyorum.
Sizde takın benim büyümeme engel olmadı. :cat:

Sevgili Dostum,

Ama ,

Sevgilerimle

Öncelikle şunu belirteyim. Antalyada hiçbir viraj sakat falan değil. Aynı alt geçitte 3 ay önce bende kaza yaptım. Yol taraklı yol ve iki şeridin ortasında bileğime kadar olan bir tümsek var. Ve bütün yol boyuncada şeridin ortasında var. Benim ön teker o tümseği geçememişti, yolun ıslak olmasından kaynaklandığı için. Ondan sonra belediyeye vermediğim dilekçe, atmadığım mail kalmadı. Hiçbir geri dönüş yapılmadı ve yoldada bir düzelme olmadı. Altgeçitteki yolu düzeltmiyorlar, motorların girmesi yasak diyorlar. Bu bir kaza değil, Bu cinayet. Bu kadarda net söyleyebilirim size. Yolu görseniz hak vereceksiniz bana.

yumurta kırıldıktan sonra içinden dökülenleri geri içine tıkayıp kabuğunu yapıştıramazsın. Olan olmuş, Bize ders almak düşer.Allah rahmet eylesin. Yok kaskı varmış, yokmuş, varmışta kalitesizmiş gibi tartışmalara girmeye gerek yok.

Motosikleti
Öncelikle şunu belirteyim. Antalyada hiçbir viraj sakat falan değil. Aynı alt geçitte 3 ay önce bende kaza yaptım. Yol taraklı yol ve iki şeridin ortasında bileğime kadar olan bir tümsek var. Ve bütün yol boyuncada şeridin ortasında var. Benim ön teker o tümseği geçememişti, yolun ıslak olmasından kaynaklandığı için. Ondan sonra belediyeye vermediğim dilekçe, atmadığım mail kalmadı. Hiçbir geri dönüş yapılmadı ve yoldada bir düzelme olmadı. Altgeçitteki yolu düzeltmiyorlar, motorların girmesi yasak diyorlar. Bu bir kaza değil, Bu cinayet. Bu kadarda net söyleyebilirim size. Yolu görseniz hak vereceksiniz bana.

Sevgili Kardesim

O gecidi gayet iyi biliyorum sadece orasimi diye emin olmak istedin.
Tedbir olarak motosiklet girisi yasaklanmisti ,hep soyluyorum kural varsa uymak gerekli.Sacma bile olsa hayat kurtarabilir.

Ben o gecide ilk girdigimde hizim dusuk olmasina ragmen tedirgin olmustum. Tamiratinin yapilmamasinin bir sebebi vardir mutlaka ama tamir edilene kadar kullanmamak lazim.

Yine üzücü bir haber yine kask meselesi.
Nolacak bu bilinçsiz motorcuların hali !
Allah rahmet eylesin.

Sevgili Kardesim

O gecidi gayet iyi biliyorum sadece orasimi diye emin olmak istedin.
Tedbir olarak motosiklet girisi yasaklanmisti ,hep soyluyorum kural varsa uymak gerekli.Sacma bile olsa hayat kurtarabilir.

Ben o gecide ilk girdigimde hizim dusuk olmasina ragmen tedirgin olmustum. Tamiratinin yapilmamasinin bir sebebi vardir mutlaka ama tamir edilene kadar kullanmamak lazim.

Aynen katılıyorum, bende oradan geçmiştim arabayla hemde kaç kez, gerçekten motorların geçmesi yasak ve yasak olmasına hak veriyorum... Antalyanın yolları geniş ve rahat ancak orası gerçekten biçimsiz bir geçit ve yıllar öncesine göre trafik bir nebze düzelsede kurallara uymayan çok fazla insan var..

Ben kasksız binilmesini mi savundum Dostum ? Sen konuyu nerelere çektin
TRGY'nin sana anlattıgı şey şu madem parası yok ilk önce korumalarını tam alsın sonra motorunu alsın biraz daha sabretsin korumlarını tam tamına almış olsun sonra binsin motoruna kimse kimseyi yargılayamaz tabiki ama birazda böyle düşünelim. İlk önce korumalıklarımızı tam alalım sonra kalan paramızla ona göre motor alalım.

F54

olan olmuş artık allah rahmet eylesin..
geride kalanlar umarım daha hayatta iken kask ın önemini anlayabilir yoksa son bundan farksız olmuyor malesef

Cok uzuldum. Allah ailesine ve sevdiklerine sabır versin. Bakkala bile gidecek olsak üşenmeyip tüm korumalarımızı takalım. Yapılan araştırmalara göre ölümcül kazaların çoğu tanıdığınız muhitlerde , yakın çevreye giderken güvenlik ekipmansız kısa seyahatlarde gerçekleşiyormuş.

of yaaa ...insanın morali nasıl da bozuluyor.motordan soğuyorum.ya bide yakınlarını düşününce ...mukadderat...şüphesiz allah herşeyin en iyisini bilir...allah rahmetini üzerinden eksik etmesin..yakınlarına da çok büyük sabır versin...arkadaşlar tedbirimizi alacağız.takdiri allaha bırakacağız.bununla mükellefiz sitenin en ciddi konusu budur arkadaşlar.neyse ruhaniyetim çoştu sıkmayayım sizi...saygılarımla

"Kask taksaydı üzülürdük, kask takmadı ve öldü. Üzülmedik!!!" Üzülüyorum bu tip insanlar için...Allah rahmet etsin...

Kask taksaydı kafasında olurdu. kaskı takmanında bi usulü var buna mühendisler kafanda kalsın diye kilidi boşuna koymamış en ufak hatamız bile ölüme sebep olurken insanların bu umursamayışı hepimizi üzüyor herkes bunu söyler motorun 1 liralık olsun kaskın ekipmanın 5 liralık! Sen ki elinden gelenleri yapmadan öldürmeyen Allah öldürmez diyosan cahilliğin en iyi kanıtıdır. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun bu haberleri duydukça içim tuhaf oluyor mümkünse artık hiç duymayalım bilinçli olalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar