Emniyet şeridende bekleyen kamyona arkadan giren motorlu genç

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Elin almani bunlar salak, levha filan bulundurmaz, koymaz diye yillaaarrr once urettigi araclarin bagaj kapaklarinin altina koydu bu levhalari, belki yasal zorunluluktandi bilemiyorum. En azindan levhayi cikarip koymasan dahi bagaji actiginda levha parliyor. Baska ureticiler daha sonra koydu bu ozelligi. Yine de bagaj icindeki levha ile, aracin gerisine konan levha arasinda islev anlaminda cok buyuk fark var.

Bu arada, ben saydiriyorum filan da, benim babam da yapiyor bu muayeneden muayeneye evrak/arac gerec tamamlama isini. Egitim, cahillik filan degil olay. Tamamen tembellik, aman canim sendecilik.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------

Gecen yil da forumdan bir arkadas Xmax ile emniyet seridinde araca carpmisti diye hatirliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

Bu arada avatar fotografi da degismis, kim yazmis diye baktim da :D

Avatarımdan sıkıldım bir değişiklik yapayım dedim :) yok kastettiğim R25'i defalarca patatese çevirip en sonunda Mt07 alan bir kardeşimiz.

bizde makasçı çok, sadece motosiklette değil, araç sürücülerinde de çok var, sollamak yerine sağa dalıp önüne kırıyorlar, bir anda irkilip kalınıyor.

E5 de en sağda gitmek otobanda emniyet şeridinden gitmekten daha güvenlidir. Emniyet şeridi arabanın girebileceği kadar olduğu ve bizim millet arasıra kullandığı için çok dikkat etmek gerekir. Akan trafikte sağ boşluk güvenli iken durduğu an her türlü tehlike başlar. Maalesef motor kullanıcıları çok bilinçsiz. Doğal seleksiyona dur demek lazım

emniyet şeridinde ne uyarı levhası?

Yasal olarak; emniyet şeridinde duran ağır vağısıta veya ticari aracın önüne ve arkasına 150 metre uzağında olacak şekilde reflektif ikaz koyması zorunluluğu vardır. Eğer ki bu reflektifler koyulmamış ise kamyon kazada kusurludur. Bu, sigorta şirketinin ve icap ederse mahkemece göz önünde tutulacak detaydır, bilginize. Yani, emniyet şeridinde duruyorsan reflektör koyacaksın, hem de aracının türüne göre belirtilmiş mesafeye belirtilmiş tipte reflektör koyacaksın.

Evet, ikaz koymadığı için hatalıdır. Ama kazaya sebebiyet veren ikazın eksikliği değil, motorun emniyet şeridinde seyir halinde bulunmasıdır.

Ben de 50 metreden 50 kmh ile giderken kamyona arkadan girecektim. Motosikletin üstünde gelen lastiklerdi(küba), yağmur kanalı bile yok, o kadar kötü lastik koymuşlar. Durmayı bırak yavaşladığını bile hissedemiyordunuz yağmurda, ilk yağmurda sürüşümdü zaten sonra değiştirdim lastikleri. Baktım hiç durmuyor arkayı kitledim, 50 metre kayarak gittim 10cm kala durdu. Bari video kaydı vs. haberlere çıkarsam dümdüz giderken önündeki araca çarpmış demesinler de arkayı kitlemiş paniklemiş ayağını frenden çekmemiş o yüzden çarpmış desinler dedim :) Neyse ki çarpmadım. Dikkatli olmak lazım, takip mesafesi koymak lazım. Bir anlık boşluğunuza gelir her şey olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar