İslam ayrı şey, bunlar ayrı şey. Bunların yaptığıyla İslam lekelenmez, kendileri lekelenir.
bu emekli olan kişiler, devlete sigorta primini yatırmıyor mu? bunun neresi sahtecilik anlamadım?
sigorta primi yatırmadan mı emekli olmuşlar?
Bu konuyla çok alakalı olduğunu düşündüğüm için buraya yazıyorum. Kitle aynı kitle çünkü.
Geçen gün bir yetkilisiyle sohbet ettiğim bir organizasyon var. Faizsiz kredi verip konut aldırıyorlar gibi bir şey. Diyelim 100 bin lira lazım , bunlara 10 bin veriyorsunuz , sonra kura ya katılıyorsunuz , size çıkarsa parayı alıp evinizi alıyorsunuz , ödemeye devam ediyorsunuz. Bir çeşit havuz sistemi.
Buraya yazayım silinmesin , tavukbank - çiftlikbank gibi kerizleri söğüşleme organizasyonu bu . İzleyelim bakalım.
Bu konuyla çok alakalı olduğunu düşündüğüm için buraya yazıyorum. Kitle aynı kitle çünkü.
Geçen gün bir yetkilisiyle sohbet ettiğim bir organizasyon var. Faizsiz kredi verip konut aldırıyorlar gibi bir şey. Diyelim 100 bin lira lazım , bunlara 10 bin veriyorsunuz , sonra kura ya katılıyorsunuz , size çıkarsa parayı alıp evinizi alıyorsunuz , ödemeye devam ediyorsunuz. Bir çeşit havuz sistemi.
Buraya yazayım silinmesin , tavukbank - çiftlikbank gibi kerizleri söğüşleme organizasyonu bu . İzleyelim bakalım.
Arkadaşlar az ödeme diye bir şey söz konusu değil.
Bu yasa 2008 yılında teğet geçen! krizde çıkarıldı.
Türkiye'ye sıcak para lazımdı ve gurbetçiye el atıldı.
O dönem kişi başı 30-35bin euro devlete para ödediler.
Sigorta pirimi içinde değil.
Yani devlet bir nevi sen bana şu kadar para ver bende sana her ay şu kadar ödeyeyim diye bir anlaşma yaptı.
Şimdi hesap edin.
700bin kişiden bahsediliyor.
700bin x 35bin=24.500.000.000
Yani bu günkü para ile devlet yaklaşık 160 milyar lira para toplamış.
O kriz nasıl teğet geçti sanıyordunuz?:cherry:
Burada enteresan olan şu.
Sigorta bana 3 ay pirim ödersen seni emekli ederim diyor mu diyor.
Vatandaşı sigortalı yapmış mı, yapmış.
Pirimler ödenmiş mi?
Hem pirimler ödenmiş hem de kalan gün borcu ödenmiş.(yukarıda bahsettiğim 35bin euro)
Yani şirket sahte olsa bile sigorta anlaşmasının yükümlülükleri yerine getirilmiş.
Burada 3 kağıt denilecek şey, vatandaş 35bin euro ödeyip ayda 1000 lira almaktansa aynı paraya 2000 lira alabilmek için kendini sigortalı göstermesi.
Peki yasal şirketlerde sigortalı olanlar ne olacak?
Yani sahte şirketten emekli olan yakalandı.
Ya yasal şirketlerde kendini sigortalı gösterip emekli olanlar ne olacak?
Onların çakallığı ile diğerlerinin çakallığı arasındaki fark ne?
Şimdi devlet ödediği parayı faiziyle geri istiyor.
Gurbetçi de diyor ki tamam ama sende benim yatırdığım paramı faiziyle geri öde.
O dönemde 35bin euro 90bin lira yapıyordu.
Bugün neredeyse 200bin lira yapıyor.
Bu iş çok karışacak!
Prim yatırıyorlar ama az yatırıyorlar. Yani az parayla çok emekli maaşı alıyorlar. Benim bildiğim kadarıyla normalde yurtdışında çalışanlar türkiyeden emekli olmak isterlerse bağkur primi ödeyip emekli olmaları gerekiyor. Ama bu alamancı üçkağıtçılar kendilerini türkiyede birkaç ay çalışmış gibi gösterip sskdan emekli olmuşlar.