Elveda 2 teker

Öncelikle geçmiş olsun.
Kurulun raporuna itiraz edebilirsin. Başka bir ilde ki kurula yönlendirirler. Eğer 2. kurul ilk kurulun verdiğinin aksine bir karar verirse, bu defa hakem bir kurula, belli şehirlerde bulunan bir yere gönderip nihayi karar veriliyor. Tabi süreç biraz zahmetli ve uzun, ama isterseniz deneyebilirsiniz.
teşekkürler. Hocam kurul un raporunu teslim etmedim sadece işitme cihazıyla teste gir dediler, herhangi bir işlem yapılmadı. başka bir hastenede tekrar girebilecek aşamadayım fakat yine aynı sonuç çıkar işitme testinde yine çıkacak o değerler ile işitme cihazsız geçmem mümkün değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu internet aleminde takip ettiğim iki forum kaldı birisi burası motosiklet diğeri engelliler forumu. Sizin duruma benzer kişiler hayatta oldukça dert yanıyorlar ki haklılar da %40 rapor vermiyorlar engelli sayılmıyorlar işe girmek istediklerinde senin durumun böyle engellisin seni işe alamayız diye iki arada bir derede kalıyorlar çok kötü bir durum.

Benim 2013 te aldığım rapor süresiz. Onun için hiç mecbur kalmadıkça raporu yenileme taraftarı değilim. Yeni çıkan engelli raporlarının hemen hepsi 2 yıl süreli veriliyor. 2 yılda bir doktor doktor gezerek heyete girip engelli rapor sürekli güncelleniyor. Tekerlekli sandalyede olup düzelme ihtimali olmayan kişilere bile süreli verdiklerini okudum. Süresiz alanlarda var elbet ama çok nadir görüyorum. Çok saçma bir uygulama. Kulağınız düzelse de düzelmese de o rapor 2 yıl sonra raporun yenilenmesi gerekecek.

Yeni ehliyetiniz de 47 nolu kod varsa ki olmalı anlamı " iki tekerli araç kullanamaz " olarak geçiyor. İptal ediliyor ehliyet motorlu araçlar.

Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkürler, evet çok saçma bir durum. benim durumumda daha ehliyeti yenilemedim, rapor sonuca kurula daha gitmedi şuan halen heyete girebiliyorum ama girsem de sonuç değişmeyecek, yinede 2 sene bekleme niyetim var.

Hocam çok geçmiş olsun.

Eğer sadece keyif için motosiklete biniyorsanız, bundan sonra motosiklet kullanmamayı bu kadar takmayın kafaya.
Motosiklet bir araç sonuçta.
Sağlığınız çok daha önemli.
Belki ilerleyen zamanda sağlığınızda bir düzelme olur, tekrar alırsınız bir ehliyet.
Valla takmayın :)
teşekkürler, sadece keyif değil gündelik işlerimi de motorla görüyorum, araba çok masraflı benim gibi çok aktif kullanmayan insanlar için yük.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım zamanla probleminiz azalır ve yeniden kısıtsız ehliyetinize kavuşursunuz...

Sözüm meclisten dışarı, bu meselenin tabii bir de karanlık yüzü var. O da bizim milletin her türlü hakkı kötüye kullanabilme potansiyeli...

Engelli aracı hakkı verirsin, gider en lüksünü alır ama hiç amacına yönelik kullanmaz, ötv muafiyeti için on takla atar...
Eş dost bulur, sahte sağlık raporları alınır,
Teknik gezi ayağına hizmet pasaportu verirsin, gider iltica eder,
Parayla diploma alır,
Katlanır plaka takar,
vs vs.

E hal böyle olunca da, devlet mekanizması her hakkı kısıtlayıp, ilgili ilgisiz önleyici tedbirler almakta beis görmez. Olan da, gerçekten hak ve ihtiyaç sahibi olana olur.

Böyle yazınca gocunup, car car yazıyorsun diyenler de kafasını kuma sokup yaşamaya devam ederler...
çok teşekkürler evet kötüye kullananlar var, benim öyle bir derdim yok hatta gidip engelli maaşı falanda alma derdimde yok sadece sadece eşik çok düşük tutulmuş sanki trafikten çoğu kişiyi elemek istiyorlar gibi. bir kulağında hiç kayıp yok diğerinde yarı civarı gündelik olarak hiçbir engelim yok şükür, engelli saymasa da olur. arabada duyup motorda duyamayacağım ne farkı var oda garip, vertigo gibi bir sorun olsa tamam.

çok geçmiş olsun, hayırlısı olsun diyelim.
Çok geçmiş olsun. Mutlaka bunda da bir hayır vardır.
Tez zamanda şifa bulursunuz inşallah.
Geçmiş olsun, tez vakitte sağlığınıza kavuşmak nasip olsun.
Geçmiş olsun.
Sağlık herhangi bir maddi değerle sahip olunacak bir şey değil.
İnşallah düzelirsiniz.
Vardır bir hayır demek lazım ehliyet iptal olsa bile.
hayatımız yeterince olumsuz maalesef.
Bazen kötüye iyi bakmak lazım.
çok teşekkürler iyi niyetleriniz için.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
çok teşekkürler evet kötüye kullananlar var, benim öyle bir derdim yok hatta gidip engelli maaşı falanda alma derdimde yok sadece sadece eşik çok düşük tutulmuş sanki trafikten çoğu kişiyi elemek istiyorlar gibi. bir kulağında hiç kayıp yok diğerinde yarı civarı gündelik olarak hiçbir engelim yok şükür, engelli saymasa da olur. arabada duyup motorda duyamayacağım ne farkı var oda garip, vertigo gibi bir sorun olsa tamam.
Araştırmadım tabii ama bahsettiğiniz eşikler "aman çok kişiyi eleyelim" amacından ziyade, belli normlar, belli standartlar gözetilerek getirilmiştir. Son kullanıcıya mantıksız gelse de, temel bilimsel kriterlerle belirlenmiştir. Bu yüzden kişisel beklentilerle çelişebilir doğal olarak...örneğin, motosiklet biraz daha riskli bir araç olduğundan ve kaskla kullanılması zorunlu olduğundan, buradaki işitme limitleri otomobilden daha yüksek tutulmuştur. Bence doğru bir uygulama.

Benim eleştirim, bizim insanımızın çok uzun süredir yaşadığı ahlaki deformasyon. Kurallarla ve standartlarla yaşamaya alışkın olmadığımız için, ya etrafından dolaşıyoruz ya da göstermelik işlerle günü kurtarıyoruz. Bu durum en basit trafik kuralından, kurumsal bağlamdaki yönetim sistemlerine kadar uzanıyor. Düşe kalka öğreneceğiz...

Tekrar geçmiş olsun...

İnsanlar 40 50 den sonra motoru keşfedip ülkeyi hatta dünyayı gezer bizde de tam tersi oldu maalesef sağlık nedenli artık 2 tekere veda etmek durumundayım canım çok sıkkın.
Yaşım 38 ve 2 sene önce sol kulağımda işitme kaybı yaşadım, gerekli kontroller sonrası ameliyat kararı alındı %25 düzelme ihtimali var dediler 0 dan iyidir deyip kabul ettik ve maalesef ameliyat iyi geçmesine rağmen çok az bir iyileşme oldu. 2023 temmuzda oldum ameliyatı. Gündelik hayatta bir eksikliğini de çekmiyorum.
50 civarında bir kayıp var sol kulağımda sağ kulağım ise sorunsuz. Bu değerlerde ehliyet yenilemesi yapılamıyormuş 35 limit, haliyle sağlık raporu alamadım heyete gönderildim heyet ise işitme testi sonuçlarına göre rapor veremeyeceğini işitme cihazına başvurmam gerektiğini, işitme cihazıyla teste girip ona göre kısıtlı ehliyet verileceğini söyledi.
Kısıtlama içinde tabiki A ehliyetler var hatta 2 tekerin tamamı m sınıfı bile siliniyor, normal b ehliyetimle sadece bireysel amaçlı araba kullanabilecek ehliyet verilecek yani. tabi işitme cihazıyla 35 i yakalayabilirsek o da.
Bunlar normal işitme sorunu olan adam motor kullanmasın tabi ki bu normal itirazımda yok ama bir çok kişi biliyorum gözünde kulağında benden daha ileri sorunları var sırf ameliyat geçirmedikleri için gidip aile hekimlerinden yada direk özel hastanelerden raporlarını aldılar.
Bizde dürüstlük ayağına aptal gibi söyledik aile hekimine.
Merak edenler için söyleyeyim rapor 2 sene silinmiyor ve gidip başka yerden rapor alamıyorsunuz o varken, illaki heyete gireceksiniz.
Şimdi gelelim ne yapacağıma 2 sene bekleyip kulağımın düzelme ihtimali varmıdır bilmem ama bekleyip cezalı şekilde mi ehliyeti yenilesem yoksa kabul edip 2 tekerlere vedamı etmeliyim. Çok bir zaman kalmadı malum yenileme süresi ağustosta bitiyor.
İşin ilginç kısmı ise bu değerlerle bir sürü engel çıkıyor ama engellide saymıyorlar.
Geçmiş olsun , hayırlısı olmuş. Heyete itiraz edip başka bir heyete yönlendiriliyorsunuz orası ilk itiraz merci olarak geçiyor ve iki heyette de yazanlar farklı çıkarsa 2. itircaz merci olan hakem heyetine gidiyorsunuz sanırım bunlar büyük illerde var onun dışında yok . Genel olarak uğraşlı bir süreç , sürüşünüzde bir engel yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum çoğu insan intercom'da ki sesi fulleyip camı kapatıp geziyor yağmurlu havalarda. Keyif için sürüyorsanız kaçak göçek bir şekilde dağlık yollarda vs. sürün veya trafiğe kapalı alanlarda Cross yapmaya başlayın.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ne kadar saçma bi sistem kask takınca zaten bir şey duyduğumuz yok eğitimliyseniz zaten millet çalacağı kornaya da ihtiyacınız yok saçma olmuş ben olsam her şeyi denerdim vazgeçmeyin b ehliyet alıp 125cclerle cross fikri bence de çok mantıklı

Araştırmadım tabii ama bahsettiğiniz eşikler "aman çok kişiyi eleyelim" amacından ziyade, belli normlar, belli standartlar gözetilerek getirilmiştir. Son kullanıcıya mantıksız gelse de, temel bilimsel kriterlerle belirlenmiştir. Bu yüzden kişisel beklentilerle çelişebilir doğal olarak...örneğin, motosiklet biraz daha riskli bir araç olduğundan ve kaskla kullanılması zorunlu olduğundan, buradaki işitme limitleri otomobilden daha yüksek tutulmuştur. Bence doğru bir uygulama.

Benim eleştirim, bizim insanımızın çok uzun süredir yaşadığı ahlaki deformasyon. Kurallarla ve standartlarla yaşamaya alışkın olmadığımız için, ya etrafından dolaşıyoruz ya da göstermelik işlerle günü kurtarıyoruz. Bu durum en basit trafik kuralından, kurumsal bağlamdaki yönetim sistemlerine kadar uzanıyor. Düşe kalka öğreneceğiz...

Tekrar geçmiş olsun...
Daha sistemli hale getirilerek bu tarz sorunlar engellenebilir, ama her dalda getirilen kanunlarda böyle sorunlar var maalesef. ve dediğim gibi sırf resmiyete düşmediği için direk rapor alıp yenilenenlerde var ben sadece ameliyat olduğum sistemde göründüğü için böyle oldu, bende yanlış bulmuyorum kendimi kayırsınlar demiyorum.

ne kadar saçma bi sistem kask takınca zaten bir şey duyduğumuz yok eğitimliyseniz zaten millet çalacağı kornaya da ihtiyacınız yok saçma olmuş ben olsam her şeyi denerdim vazgeçmeyin b ehliyet alıp 125cclerle cross fikri bence de çok mantıklı
Bu 2 zamanlı olanlardan dağda cross vs. yapsa kimse karışamaz , kaskla dediğiniz gibi hele hele intercom varsa hiç duyamaz başka insanlarda çok saçma eğitimli bir sürücü her türlü sürebilir sadece risk oranı %1'den %3 olabilir :D.

Geçmiş olsun , hayırlısı olmuş. Heyete itiraz edip başka bir heyete yönlendiriliyorsunuz orası ilk itiraz merci olarak geçiyor ve iki heyette de yazanlar farklı çıkarsa 2. itircaz merci olan hakem heyetine gidiyorsunuz sanırım bunlar büyük illerde var onun dışında yok . Genel olarak uğraşlı bir süreç , sürüşünüzde bir engel yoksa sıkıntı olacağını sanmıyorum çoğu insan intercom'da ki sesi fulleyip camı kapatıp geziyor yağmurlu havalarda. Keyif için sürüyorsanız kaçak göçek bir şekilde dağlık yollarda vs. sürün veya trafiğe kapalı alanlarda Cross yapmaya başlayın.
teşekkürler duruma göre bakacağız artık kesinleşsin.

B ehliyetim zaten var onuda etkiliyor hepsine işleniyor 2 teker kullanamaz şeklinde hatta otomobili bile ticari olarak kullanamıyorsunuz.

Bu 2 zamanlı olanlardan dağda cross vs. yapsa kimse karışamaz , kaskla dediğiniz gibi hele hele intercom varsa hiç duyamaz başka insanlarda çok saçma eğitimli bir sürücü her türlü sürebilir sadece risk oranı %1'den %3 olabilir :D.
maalesef gündelik işlerimi de görüyordum, sadece zevk için değil yani, araba ise benim gibi aktif kullanmayanlar için çok masraflı.

Geçmiş olsun. Rapor işini bir de özel polikliniklerden deneseniz.
Sistem farklı hocam aile hekiminin işlediği rapor sistemde kaldığı sürece yenisine başvuramıyorsunuz, oda 2 sene gitmiyor. iki sene içinde halletmek için heyete girmek zorundasınız başka yolu yok. Özel hastanelerin heyet i varsa bile onlarda işitme testine girince aynı şey olur.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sistem farklı hocam aile hekiminin işlediği rapor sistemde kaldığı sürece yenisine başvuramıyorsunuz, oda 2 sene gitmiyor. iki sene içinde halletmek için heyete girmek zorundasınız başka yolu yok. Özel hastanelerin heyet i varsa bile onlarda işitme testine girince aynı şey olur.
Hiç ayrıntı vermeden doğrudan ehliyet raporu alacağım diyerek müracaat edeceksiniz. Fısıltıyla bir şeyler sorarlar, gözcülerin yamuk harflerini gösterirler, (göbekliyim diye bana çök kalk da yaptırmışlardı 😜 ) rapor tamam. Denemekte fayda var.
(öncesinde e-Nabızdan sağlık bilgilerinize erişimi kısıtlayın veya kapatın)

Hiç ayrıntı vermeden doğrudan ehliyet raporu alacağım diyerek müracaat edeceksiniz. Fısıltıyla bir şeyler sorarlar, gözcülerin yamuk harflerini gösterirler, (göbekliyim diye bana çök kalk da yaptırmışlardı 😜 ) rapor tamam. Denemekte fayda var.
Hocam ne zaman yaptınız bunu, artık yeni sistemde e-devlette form var herşeyi kendiniz dolduruyorsunuz zaten. Form doldurmadıysanız rapor vermiyorlar, form içinde ameliyat oldunuz mu v.s sorular var mecbur evet dedik. Yalan yazarsanız anlarlar mı e-nabız kısıtlıysa anlayamaz ben orda hata yaptım, daha doğrusu dürüst davrandım diyelim.
Şuan normal rapor alır gibi gidemiyorum. Şu aşamada ya 2 sene bekleyip baştan başvurup ehliyeti ücretini cezalı bir şekilde yenilemek, yada işitme cihazıyla teste tekrar girip 2 tekere veda etmek, 2. kısımda 2 senede bir bunları tekrarlamak. 3. ihtimal var oda hile hurda sahte rapor yazacak hastane bulmak oda konu dışı.

İnsanlar 40 50 den sonra motoru keşfedip ülkeyi hatta dünyayı gezer bizde de tam tersi oldu maalesef sağlık nedenli artık 2 tekere veda etmek durumundayım canım çok sıkkın.
Yaşım 38 ve 2 sene önce sol kulağımda işitme kaybı yaşadım, gerekli kontroller sonrası ameliyat kararı alındı %25 düzelme ihtimali var dediler 0 dan iyidir deyip kabul ettik ve maalesef ameliyat iyi geçmesine rağmen çok az bir iyileşme oldu. 2023 temmuzda oldum ameliyatı. Gündelik hayatta bir eksikliğini de çekmiyorum.
50 civarında bir kayıp var sol kulağımda sağ kulağım ise sorunsuz. Bu değerlerde ehliyet yenilemesi yapılamıyormuş 35 limit, haliyle sağlık raporu alamadım heyete gönderildim heyet ise işitme testi sonuçlarına göre rapor veremeyeceğini işitme cihazına başvurmam gerektiğini, işitme cihazıyla teste girip ona göre kısıtlı ehliyet verileceğini söyledi.
Kısıtlama içinde tabiki A ehliyetler var hatta 2 tekerin tamamı m sınıfı bile siliniyor, normal b ehliyetimle sadece bireysel amaçlı araba kullanabilecek ehliyet verilecek yani. tabi işitme cihazıyla 35 i yakalayabilirsek o da.
Bunlar normal işitme sorunu olan adam motor kullanmasın tabi ki bu normal itirazımda yok ama bir çok kişi biliyorum gözünde kulağında benden daha ileri sorunları var sırf ameliyat geçirmedikleri için gidip aile hekimlerinden yada direk özel hastanelerden raporlarını aldılar.
Merak edenler için söyleyeyim rapor 2 sene silinmiyor ve gidip başka yerden rapor alamıyorsunuz o varken, illaki heyete gireceksiniz.
Şimdi gelelim ne yapacağıma 2 sene bekleyip kulağımın düzelme ihtimali varmıdır bilmem ama bekleyip cezalı şekilde mi ehliyeti yenilesem yoksa kabul edip 2 tekerlere vedamı etmeliyim. Çok bir zaman kalmadı malum yenileme süresi ağustosta bitiyor.
İşin ilginç kısmı ise bu değerlerle bir sürü engel çıkıyor ama engellide saymıyorlar.
Abi bi öneri değil kesinlikle lafım meclisten dışarı illaham sürücem diyorsan civarda rüşvet yiyen bi hekim bulup ona bir şeyler yazdırabilirsin,geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Eğer ufak motor kullanma düşünceniz varsa sağ kulağınız da lütfen tıkaç vs kullanın ki oda zarar görmesin
Sağolun. hocam motor kaynaklı olmadı sorun, biraz genetik ailede çoğu kişide var birde çok fazla kulaklık takmaktan orta kulak iltihap sonucu erken yaşta gelişti. Ailede sol kulakta garip şekilde ileri yaşlarda görülüyor sağda ise 70 de bile sorun olmuyor. Ehliyeti yenilemezsem muhtemelen kullanmayacağım belki 250w diye geçen elektriklilere binerim belki sağa sola gitmek için 250w altında ehliyet v.s istenmediği için belki sorun olmaz.

Abi bi öneri değil kesinlikle lafım meclisten dışarı illaham sürücem diyorsan civarda rüşvet yiyen bi hekim bulup ona bir şeyler yazdırabilirsin,geçmiş olsun
Öyle birşey istemem ama oda çok zor normal rapor gibi alamıyorum bu aşamada. heyet doktoru bulman gerekir oda rüşvet alacak v.s o iş imkansıza yakın.

Motosikleti
Hero Dash 125
2 sene sonra diyelim ki mevzuatsal yeterliliği karşılayarak tekrar A grubu ehliyet almaya hak kazandık. Tekrardan sürücü kursuna giderek eğitim almanız gerekecek mi acaba?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ahaha bana sadece gözlük takıyor musun diye sordular ben de hayır ama görmüyorum dedim ufak bi gözler görüyor mu diye uzaktaki bişileri okuttular ehliyete gözlüklü yazıp yolladılar :D

ehliyet yenilerken millet özelden 1000 tl ye alıyor. :D
Doktor bakmıyor bile.
arkadaş dürüstlük kurbanı olmuş.

Geçmiş olsun Allah şifa versin.

2 sene sonra diyelim ki mevzuatsal yeterliliği karşılayarak tekrar A grubu ehliyet almaya hak kazandık. Tekrardan sürücü kursuna giderek eğitim almanız gerekecek mi acaba?
Şuan raporu kurula vermediğim için yani resmiyete işlenmedi, şuan normal ehliyetim var yenilemedim sadece durumu söz konusu, 2 sene sonra normal yenilemeye çalışırsak sadece ödemesi cezalı oluyor yanlış bilmiyorsam. şuan 20 30 lira verdiğin şeye 5000 6000 gibi rakamlar verilecek sadece.

ahaha bana sadece gözlük takıyor musun diye sordular ben de hayır ama görmüyorum dedim ufak bi gözler görüyor mu diye uzaktaki bişileri okuttular ehliyete gözlüklü yazıp yolladılar :D
Banada öyle yaptılar ama sadece, sistemde kulaktan ameliyat gözüktüğü için sorun oldu yoksa benden daha ağır sorunu olanlar bile aldı raporlarını.

ehliyet yenilerken millet özelden 1000 tl ye alıyor. :D
Doktor bakmıyor bile.
arkadaş dürüstlük kurbanı olmuş.
e-nabız verilerini gizleyip yalan söylesem belkide alacaktım direk, çünkü göz ve diğer şeylere doğru düzgün bakmadan onları onayladı kulakta gönderdi. gözler bulanık dedim ehliyet için yeter dedi hatta.

Geçmiş olsun Allah şifa versin.
Teşekkürler Allah razı olsun

F54

geçmiş olsun
kulak diyince benimde muzdarip olduğum bir konu
her yıl iş yeri periyodik sağlık kontrolü yaptırır araçta işitme testi ne kadar oluyorsa birinden geçemedim
sonra özel klinikten sağlam raporu aldım ağır vasıta ehliyeti için bir daha başvurdum e devlette gözüktüğü için oda özel kulak muayenesi istedi gittik özel hastaneden rapor aldık kulağımda sıkıntı yok
sonra 3 yıl daha iş yerinde sağlık taraması oldum gene sıkıntı yok
yani kulağımda sıkıntı yok ama e devlette gözüktüğü için her zaman karşıma çıkıyor ve problem
bunun bir çözümü var mı bilmiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar