Elveda 2 teker

Bence bu işte yine eksik taraflar var Tamamen sağırların bile kullanabiliyor olması lazım. Öyle zannedildiği gibi araç kullanırken sese ihtiyaç yok. Kaldı ki kulağınız sağlam olsa bile her sesi algı seçmiyor zaten. Çoğu da duyulmuyor. Korna ise yüzde doksan dokuz iş işten geçtikten sonra kullanılan bir şey zaten.
Kanun böyle yapacak bir şeyim yok, kanunu değiştiremeyeceğime göre çözümde bulmadım ve özel hastanelerde mevcut durumu tam bilmiyorlar bulaşmak istemiyor onlarda, haliyle kaldım ortada. İşitme cihazıyla da almayı düşünmüyorum araba ehliyeti de gidecek. Tamamen silmiyorlarsa ki bildiğim ehliyet gitmiyor 2 yıl dolunca başka yerden baştan rapor almayı deneyeceğim artık cezalı olacak ama olsun hiç alamamaktansa param gitsin.

Motosikleti
Hero Dash125
Kanun böyle yapacak bir şeyim yok, kanunu değiştiremeyeceğime göre çözümde bulmadım ve özel hastanelerde mevcut durumu tam bilmiyorlar bulaşmak istemiyor onlarda, haliyle kaldım ortada. İşitme cihazıyla da almayı düşünmüyorum araba ehliyeti de gidecek. Tamamen silmiyorlarsa ki bildiğim ehliyet gitmiyor 2 yıl dolunca başka yerden baştan rapor almayı deneyeceğim artık cezalı olacak ama olsun hiç alamamaktansa param gitsin.
Yapılabilecekler şöyle: Başka bir hastaneye gitmek. Özel olması şart değil.

Üst kurula gitmek.

Emsal kararları incelemek yargı yoluna gitmek.

Bu karar çok ofsayt duruyor, araştırmaya devam et bence.

Yapılabilecekler şöyle: Başka bir hastaneye gitmek. Özel olması şart değil.

Üst kurula gitmek.

Emsal kararları incelemek yargı yoluna gitmek.

Bu karar çok ofsayt duruyor, araştırmaya devam et bence.
Şuanda çıkmış bir karar yok heyet e girdim ama işitme cihazı alacaksın dedikleri için kurula vermedim evrakları, muhtemelen başka hastanede girebilecek durumdayım fakat nereye gidersem gideyim benden işitme testi istenecek, teste girersem de sol kulaktan 35db tutturamadığım için tekrar işitme cihazı ile gir diyecekler.

kanun açık ve net kullanabilirsin diyor. takipte kalacağım, gelişmelerden haber edersin.
nelerle uğraşıyoruz..

kanun açık ve net kullanabilirsin diyor. takipte kalacağım, gelişmelerden haber edersin.
nelerle uğraşıyoruz..
"En az bir kulakta işitme cihazsız veya cihazlı saf ses ortalaması 35 dB veya daha iyi ise yeterli kabul edilir. Bu kriteri işitme cihazı ile sağlayanların sağlık raporlarında işitme cihazı kullanma kodu belirtilir. İşitsel implant kullanan sürücü/sürücü adaylarına da bu bendde belirtilen şartları sağlamaları halinde birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir.;"
Bu maddeye dayanarakmı söylüyorsunuz, burda evet alabilir tek kulak 35 ten iyiyse diyor ki iyi sağ kulağım hatta tam nerdeyse, 2 farklı hastane işitme testim var, işitme cihazı alacaksın diyorlar ya kanunu bilmiyorlar yada güncel değiştimi bilmiyorum. bu maddelerde belirtilmiyor ama işitme cihazı işin içine girince zaten 2 teker bitiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sağ 8db sol 52 çıkmış son işitme testinde.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash125
Başka hastaneye git, durumu anlat. Şu an motorcu sağır var. Bunlardan bahset. Alttan gir üstten çık, olmazsa yeni yollar açmaya çalış. Aşırı derecede mantık dışı bir durum ve protest tavırlara girmeden, ılımlı ve olumlu bir şekilde üzerine gidersen düzelecek gibi duruyor.

Burada özeller dışında başka devlet hastanesi yok başka ile gidip denemek lazım ozaman, özeller veriyor mu bu durumda bilmiyorum.

Motosikleti
Hero Dash125
Bizim arkadaşın tanıdıkları vardı sordurttum girmeyiz o topa demişler ama bizzat gitmek faydama. Hiç aile hekimine gitmese verirdik demişler.
Tamam sen aile hekimini katmadan git özellerle konuş. Gerekirse o tanıdığının hastanesine de ilk başvuran biriymiş gibi tanıdığının adını vermeden git. Olmuyor demeden önce bütün hamleleri yap bakalım.

Tamam sen aile hekimini katmadan git özellerle konuş. Gerekirse o tanıdığının hastanesine de ilk başvuran biriymiş gibi tanıdığının adını vermeden git. Olmuyor demeden önce bütün hamleleri yap bakalım.
Yok hocam o şekilde alamıyorsunuz aile hekiminin verdiği rapor sistemde 2 sene gözüküyor o rapor varken 2. bir rapor alamazsınız. sadece kulak burun boğaza girmeniz ve hastanenin heyeti olması gerekiyor. şuan kulak burun boğaza sevkli gibi rapor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aile hekimi diğer kısımlardan geçirdi göz v.s sadece kulak ameliyat gözüktüğü için uzman hekim muaynesi gerektirir yazan rapor verdi. kbb de heyete girmem gerekli. mevcut raporlar 2 sene geçerli 2 sene dolmadan silinemez yenisi alınamaz.

Motosikleti
Hero Dash125
Yok hocam o şekilde alamıyorsunuz aile hekiminin verdiği rapor sistemde 2 sene gözüküyor o rapor varken 2. bir rapor alamazsınız. sadece kulak burun boğaza girmeniz ve hastanenin heyeti olması gerekiyor. şuan kulak burun boğaza sevkli gibi rapor.
Olmaz deme araştır. Birolar, kurumlar, itiraz hakkıdır ne varsa bir bak... Olmazsa iki sene bekler yeniden alırsın enseyi karartma...

Olmaz deme araştır. Birolar, kurumlar, itiraz hakkıdır ne varsa bir bak... Olmazsa iki sene bekler yeniden alırsın enseyi karartma...
Şuanki aşamada olmuyor en fazla başka hastanede girip denemek lazım. işin kötüsü eski tip ehliyet ameliyat olacam ve iyileşir belki diye erteledim zaten, oda ağustosta doluyor zaten eylülde başvurdum rapora ağustos ta 1 senesi dolmuş oluyor. 1 sene beklemem gerekecek o durumda tabi ehliyet zamanında yeni tipe geçirmedim diye iptal olmaz ise tabiki.

Motosikleti
Hero Dash125
Şuanki aşamada olmuyor en fazla başka hastanede girip denemek lazım. işin kötüsü eski tip ehliyet ameliyat olacam ve iyileşir belki diye erteledim zaten, oda ağustosta doluyor zaten eylülde başvurdum rapora ağustos ta 1 senesi dolmuş oluyor. 1 sene beklemem gerekecek o durumda tabi ehliyet zamanında yeni tipe geçirmedim diye iptal olmaz ise tabiki.
Tamam işte önce yapabileceğin her şeyi yap sonra illa ki bir gün veda edeceksin iki tekere... 😊

Motosikleti
Hero Dash125
Eyv hocam tekrardan cesaretlendirdiğin için.
Vedalar illa ki yaşanacak ama böyle iki umudun varken kendini üzme... Başka hastaneye gittin çözemedin bir sene beklersin... Bak biz kırk yaşında başlamaya çalışıyoruz, sen çoğu şeyi yaşamışsın bile... Bu işi zaten ruhunda yaşamak motorda olmasan bile hayatı renklendiriyor. Üç senedir motorsuzca bütün motor mecralarını dolaşıyorum. Haytım şenlendi resmen. Daha dur bakalım. Son nefese kadar iki teker.

en başta anladığım kadarıyla işitme cihazınız yok olmadığı için 35 çıkıyorsunuz, işitme cihazı kullanırsam 35 altı olabilme ihtimali yüksek ama kask kullanacağımızdan dolayı motor vermezler diyorsunuz yada diyorlar bilmiyorum, ama benim 2022 yılından bu yana araştırdığım tüm yönetmeliklerin hiç birinde ortopedik sınıflar haricinde iki teker kullanamaz maddesi içermemektedir ki içermeside çok saçmadır olurdu, çünkü aracın içinden sürmekle kafasına kask takmakla aynı mantık yürütülebilir, bu benim düşüncemdir tabi.

durum olarak şunu belirtmek isterim ki işitme cihazınız yoksa en azından 1 tanesini temin etmeniz ve yeniden odyo testi girerek A sınıfı alabilme ümidini yitirmemeniz gereklidir.

en başta anladığım kadarıyla işitme cihazınız yok olmadığı için 35 çıkıyorsunuz, işitme cihazı kullanırsam 35 altı olabilme ihtimali yüksek ama kask kullanacağımızdan dolayı motor vermezler diyorsunuz yada diyorlar bilmiyorum, ama benim 2022 yılından bu yana araştırdığım tüm yönetmeliklerin hiç birinde ortopedik sınıflar haricinde iki teker kullanamaz maddesi içermemektedir ki içermeside çok saçmadır olurdu, çünkü aracın içinden sürmekle kafasına kask takmakla aynı mantık yürütülebilir, bu benim düşüncemdir tabi.

durum olarak şunu belirtmek isterim ki işitme cihazınız yoksa en azından 1 tanesini temin etmeniz ve yeniden odyo testi girerek A sınıfı alabilme ümidini yitirmemeniz gereklidir.
35 limit 36 ile olmaz 35 ten düşük olması gerekli. Benim değerlerim bir kulak 52db çıkıyor diğeri 8db yani 52 tutmuyor 35 i tutturmak için işitme cihazı almam gerekiyormuş. İşitme cihazı alırsanız A ları unuttun hatta m sınıfını bile unutun direk 47 no basılıyor ehliyete 2 teker kullanamaz şeklinde. Ama bu konuda gariplik şurada tek kulak 35db den iyi olması yeterli diyor kanun ama beni neden işitme cihazına yönlendiriyorlar onu anlamıyorum. not: 35i tutturamazsan araba ehliyeti de alamıyorsunuz ama onu işitme cihazı ile alabiliyorsunuz, işitme cihazıyla da 2 teker gidiyor.

Son düzenleme:
işitme engelli olup 2022 yılından beri Motosiklet için inadım inat olunca tüm bu rapor saçmalıklarını çözdüm gibi şimdilik itiraz sonucunda hak edilen istediğim raporu alabildim, heyet işlemleri tamamlanmış sayılır bayramdan dolayı yazışmalar yarıda kaldı, il sağlık müdürlüğü başka bir itiraz yoluyla saçmalık çıkarmazsa, nisan ortasında A sınıfı ehliyeti cepte olacak, bu arada işitme cihazsız 75/78 db, işitme cihazla genel ortalama 33 db yakaladım ve kısıtlama kodu sadece 02 işitme cihaz yazıldı, 102 ticari kullanamaz kısıtlaması bile kaldırıldı, bilginiz olsun :)

2 teker uğuruna pes etmek yok hakkınızı her türlü arayın ;)
NVDPs1.jpg

NVDLHG.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar