Elektrikli Motosiklet - Mission R Superbike

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Elektrikli arabalar, uçak derken motosiklet dünyasının geri kalacağını düşünmek tabi ki olmaz. Mission Motors ‘ un yeni elektrikli motoru Mission-R son derece yakışıklı ve güçlü tasarımıyla motosiklet tutkunlarının beğenisine sunuldu.

14.4 kilovat /saat kapasiteli, 141beygir güç üretebilen, 600CC motorlardan biraz daha küçük motoruyla Mission-R yüksek hız ve 0 karbon emisyon keyfini bir arada yaşatıyor.

3 fazlı, sıvı soğutmalı DC motorla donatılan motosiklet 6400devir/dakika güç üreterek 256km/saat azami hıza ulaşıyor. Kişisel ayarlara açık fren ve gaz sistemi sayesinde sürücüsünün isteklerine göre ayarlanabilen motosikletin birkaç saniyede değiştirilebilen bataryası onu tam bir yarışçı yapıyor.

Kaynak: Limitsizenerji.com

Elektrikli Motosiklet - Mission R - Fotoğraf Galerisi için Tıklayın

Ekli dosyalar

• 222218_10150194663347451_63727972450_6891556_7720632_n.jpg
    222218_10150194663347451_63727972450_6891556_7720632_n.jpg
    33.1 KB · Görüntüleme: 24,031
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrikli motor yarışlarının zamanı gelmedi mi henüz :cat:

MotoGP E gibi :)

Motosikleti
Moto Guzzi V85TT Travel
0 emisyon falan güzel şeyler. Lakin elektrikli araçlarda genel bir ses eksikliği bulunmakta. Bu durum da ruhsuzluk hissi yaratıyor binicide. Bir de temiz enerji dediğimiz elektrik üretilirken ne kadar çevreye zarar veriliyor onu da düşünmek lazım...

0 emisyon falan güzel şeyler. Lakin elektrikli araçlarda genel bir ses eksikliği bulunmakta. Bu durum da ruhsuzluk hissi yaratıyor binicide. Bir de temiz enerji dediğimiz elektrik üretilirken ne kadar çevreye zarar veriliyor onu da düşünmek lazım...

mesajın ilk bölümüne katılıyorum :)
özellikle supersport klasmanında ses önemli bir yer tutuyor (19.000 devir çeviren motorun sesi müzik gibi :))
özellikle scooter commuter cub tarzı motosikletlerde çok güzel olabilir ancak bu elektrikli motorlar

ayrıca elektrik üretirken çevreye zarar veriliyor doğrudur
ancak fosil yakıtların zararı yanında çok az kalıyor bu
rüzgar türbini ile üretsen bile o türbinleri dağın başına çıkarmak için kestiğin ağaç miktarını da düşünmek gerekir
güneş enerjisi ile elektrik üretsen bile silikon bazlı yapılarının üretimi esnasında çıkan zehirli atıkları ve ömrü dolduktan sonra imhasında çevreye verilen zarar da var :)

enerji vazgeçilmez bir şey
önemli olan en düzgün şekilde üretmek

yani kim yarından itibaren tüm televizyon bilgisayar ve motorlu taşıtları kullanmayı bırakabilir ki :)

Bence elektrıklı araclardaki ses olayi sadece bir aliskanlik. Hepimiz mega sehirlerden ve araclarin gurultusundan yakinmiyormuyuz.

Otobanin dibinde oturup balkonu actiginizda cit cikmamasi kadar guzel bir duygu olabilirmi.

Aracin yaklastigini fark etmeyen yaya zaten bizim gibi geri kalmis ulkelerde olan bir durum degilmi. Trafik kuralina uyan ulkelerde otobanda koyun surusunu geciren coban goremezsiniz, yada islek caddede kamikaze gibi yola atlayan teyzeleride goremezsiniz.

Artik Istanbul ve Ankaradaki kulaklari sagir eden Ikaruz otobuslerden sonra sesiz giden elektrikli araclar super olurdu.

Moto GP konusunda gelince, salon hiz buz pateni , yada salon hiz bisikleri yarislarinda kimse niye ses cikmiyor bu yarisilardan demiyor:)

Biraz aliskanliklari yikmak lazim, kolay degil ama olacak

Hayalet gibi ses yok, birden bir goruntu geldi ve gecti, ha ha otobanda cok zevkli olur...

Benim aklıma tron geliyor :) geniş geniş motosikletler, sessiz teknolocik.

çok güzel, hem güçlü, hem yakışıklı.

Sessiz ve çevreci makinaları severim. Bir doğa tutkunu olarak bunu beğendim :cat:

Artık zamanının gelmesini değil,seri üretime geçirilip bundan sonra acilen kullanılması gereken bir teknoloji.Daha bikaç ay evvel araştırmış ve düşünmüştüm.Chopper-Cruiser'da bile elektrik motorlu bir tasarım olsa,öncelikle onu tercih ederdim diye.Artık bırakın bisikletleri ve scooterları,karadaki karayollarında giden tüm motorlu araçların kullanması gereken teknoloji elektrikli teknolojidir,buna ek olarak ışıklandırma konusunda da led sistemleri dünya üzerindeki tüm hanelerde kullanılmalı.
Ama nerde...

herkez gibi benimde ortak görüşüm ses olmadan süpersport düşünülemez :s

illa ses olmasını mı istiyorsunuz
o zaman gazla bağlantılı ses efektleri olabilir ve hoparlörle o sesler çıkar
yeter ki daha fazla zarar vermeyelim çevreye.var mı başka sorun?

Yemin ediyorum aklıma gelmişti :queen: sesini ağzımla çıkarırım ben giderken :cherry:

Şaka bir yana, inşallah ileride bu konu üzerine çalışmak istiyorum. Motosiklet endüstrisi içerisinde elektrikli motor tasarımı konusunda.

zaten bunlar hiç sessiz değil yine bi vızıltı sesi çıkartıyordu galiba youtube da bunlardan bir sürü örnek var adamlar kendi garajlarında yaptığı motorlar

racing i racing yapan sesidir ben sesi olmayan racing e bisiklet bile demem ses olmadıktan sonra ne edeyim ben öyle motoru bu işler zevk meselesi sırf sesini dinlemek için alanlar var binmiyor bile çalıştırıyor veriyor ara gazı ::tutkuy::::tutkuy::::tutkuy::

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sessiz olmaz ses şart..Gaza duyarlı bir hoparlör sistemi yapabilirler.Gaz verdikçe bowurdayacak....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar