Elektrikli Mont & Pantalon

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Malum , kış geldi.Havalar soğudu.Yağmur , çamur , kar demeden motora binen biriyim.En büyük zorluğu da soğuktan çekiyorum.Buz gibi havalarda , şehirler arası yolculuklar yaptım.Geçen kış montum olmasına rağmen çok üşüdüm.Montum biraz dandik.Yenisini almaktansa modifiye etmeye karar verdim.Pantalona ve monta ısıtıcılar monte ettim.Montun sırtına 4 tane (tanesi yaklaşık 4-5 watt'a tekabul ediyor) , gögüs bölgesine 4 tane ısıtıcı , pantalona sağa 6 , sola 6 ısıtıcı monte ettim.Sanki yaz geri geldi.Biakç gün sonra resimleri eklerim.Yarın antalyaya gidiyorum.Bu sefer yolculuğum çok daha keyifli olacak...

Motosikleti
750x
Merak ettim şimdi.
Montaj işlemlerini ve gerekli malzemeleri nereden tedarik ettiğinide açıklarsan belki birilerinin işine yarar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Merak ettim şimdi.
Montaj işlemlerini ve gerekli malzemeleri nereden tedarik ettiğinide açıklarsan belki birilerinin işine yarar.

Isıtıcı olarak elektrikli battaniyenin rezizstansını kullandım.Şuan bir video hazırlamak için çıkıyorum.İftardan sonraya hazır olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Peki elektiriği nerden evreceksiniz?

Elektriği 12 volt'a ayarladım.Normalde rezistans tek parça olarak 220 V'da çalışır.Eğer ortadan 2 ye bölersen 110 V'a düşer.Bu şekilde 12 volt'a kadar düşürdüm.Şuan videoyu upload ediyorum...

aman ek bir sigorta eklemeyi unutma olurda düşme olursa resiztanslar neye maruz kalır kısa devre olurmu bilinmez aküyü garantiye al her daim.

GKN

Güzel sistem olmuş =) Ayarı kaçarsa közlenmiyesin :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
su geçirmiyordur umarım...güle güle kullanın

Elbiseler su geçirmiyor.Yağmur sırasında fişi çekilebilir.Ama 12 volt'dan bişey çıkmaz (çarpmaz).Motorcuların karşılaştıkları hastalıkların başında romatizma geliyor.Bacaklarısıcak tutmak lazım.

Eyvallah hocam ama görüntü üzerinde biraz daha çalışmalısın. Mesela iç astarın altına döşenirse bunlar çok daha güzel olur...

güzel bir çalışma olmuş. motora bağlayacağın yere araba çakmagı takmanı tavsiye ederim ileride başka amaçlar içinde kullanırsın çakmak girişini. ( cep telefonunu sarj edebilirsin mesela ).
kış içinde kullanırken karşılaştığın sorunları ve çözüm yollarını da burada paylaşmaya devam edersen çok mutlu oluruz.
rezistansları tutturmak için amyantlı ip mi kullandın. nereden buldun bu gibi ayrıntıları da paylaşımısın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
güzel bir çalışma olmuş. motora bağlayacağın yere araba çakmagı takmanı tavsiye ederim ileride başka amaçlar içinde kullanırsın çakmak girişini. ( cep telefonunu sarj edebilirsin mesela ).
kış içinde kullanırken karşılaştığın sorunları ve çözüm yollarını da burada paylaşmaya devam edersen çok mutlu oluruz.
rezistansları tutturmak için amyantlı ip mi kullandın. nereden buldun bu gibi ayrıntıları da paylaşımısın.

Rezistanların üstü kendiliğinden kaplıydı.Sadece Monta diktim.İçine yerleştirecektim ama zor geldi uğraşmak istemedim.Artık bi daha ki sefere kusursuz yaparız.Ya da siz yaparsınız.E artık gördünüz...

iyi yada kötü kusursuz yada değil.
ilk sen yaptın eksikleri varsa da sen gidereceksin. sonuçta bizlerde yapmaya niyetliyiz ama sen hep bir adım öndesin.
1-0 önde başladın ya biz sadece seni takip edeceyiz, sen karşılaştığın sorunları ve çözüm yollarını aman unutma baylaş.

Öncelikle çalışmanızdan dolayı kutluyorum. Kendi çabanızla soğuğa karşı bir çözüm üretmek çok güzel. Ancak bazı konuları aydınlığa kavuşturmakta da fayda görüyorum.

Videonuzda Türkiye'de böyle bir şey duymadım demişsiniz. Keşke arama motorlarından ya da forumumuzdan aratsaydınız.
Örneğin:http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/52862-isiticili-pantolon.html

Gördüğünüz üzere konu ile ilgili başlıkları 2008 yılında Kasım-Aralık aylarında açmıştım. Sonrasında da geliştirip MotoShow'09 motosiklet fuarında tanıtımını yapmıştım.

rotationofimg2229.jpg

Aynı zamanda Türk Patent Enstitüsüne başvurmuştum. Türk Patent Enstitüsüne yaptığım başvuru kabul edilmiş ve 21.06.2010 tarihinde bültende yayınlanarak 10 yıl süreyle adıma kayıt edilmiştir.

Sizinkinden farklı bir ürün şimdi mevcut. İmzamdaki sitemde projeler bölümünde de detayları görebilirsiniz.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar