Elektrikli eldiven TR de nereden bulunur?

İstanbuldayım, demin yarım saatlik yoldan geldim..Ellerimi nerdeyse hissetmiyorum..Heryerimi soğuktan koruyorum ama şu ellere bir çare bulamadım..Yün eldiven üstüne 50€ luk kışlık eldiven takıyorum..Yinede üşüyor ellerim...

Olduğunu tahmin ettiğim birşeydi elektrikli eldiven ki nette birkaç örnek buldum..Ama TR de yok..Mesela alttaki link..

http://www.maplin.co.uk/Module.aspx...=Maplin&U=HomeBasketFillers&T=47714&DOY=17m12

Varmı öneriniz..nerden bulunur şöyle güzel bir eldiven..

Elektrikle şaka olmaz yahuu :)
Water resistant demişte bi de alırsa :queen:

linkte satıyorlar işte 10 serlin. 5-10 sterlin de gönderme parası alırlar bir haftada eline ulaşır. beğendiysen, işine yarıyorsa, paran varsa. hemen sipariş ver.

Konu ile ilgili linkler

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&urun_id=11866

http://www.dostpazar.com/pinfo.asp?pid=96717

productdetail.asp

Verdiğim linkten TR ye sipraiş verilemiyor, artı o eldiven motor eldiveni değil..Korumaları yok..

Salton arkadışın verdiği linktekiler ise "rezistanslı" demişler ama sanırım suya,rüzgara dayanıklı anlamında yazılmış..İlk modelse 4 parmak kapalı model..motor kullanımına uygun değil..zaten hiçbiri de motor eldiveni değil..

Biraz daha araştırıcam..Şu cep ısıtıcıları gibi kimyasal ısıtıcalar var..onların ufak ve ucuz olanlarını bulsam belki iş görebilir..her eldivenin içine 1 tane atarım ufak olanından..

Veya eski bir elektrikli battaniyeden çıkardığım rezistanslı kablolarla şimdiki eldivenimi modifiye edebilirim..Ama uzun iş..bide riskli..

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Rezistans işine riskli derken herkes çarpılmaktan korkuyor ama 12V kimseyi çarpmaz, çarpılmayı hissetme sınırı 60V'lar civarıydı net hatırlamıyorum.

Yalasanız bişey olmaz, ama siz yinede yalayarak akü kontrolü yapmayın, pile benzemez:p

Ama şuna dikkat edin, eğer bir kısa devre olursa iş sakat, atıyorum rezistansı 25 watt olacak şekilde sardınız ve 1 metre boyu oldu, kötü izolasyon yüzünden bir kısa devre oldu ve +- 5cm'lik bölgeye denk geldi.

Bu anda rezistansınız 500w, yani eliniz ciddi derecede yanabilir.

Kendiniz yapacak olursanız buna dikkat edin, çarpılmaktan korkmayın.:)

Zaten korkma nedenim çarpılmak değilde ikinci verdiğiniz örnek misali bir durum..Düşünsenize, 100km ile giderken aniden eliniz kızarmaya başlıyor :)

Yinede uyarı için teşekkürler..

İstanbuldayım, demin yarım saatlik yoldan geldim..Ellerimi nerdeyse hissetmiyorum..Heryerimi soğuktan koruyorum ama şu ellere bir çare bulamadım..Yün eldiven üstüne 50€ luk kışlık eldiven takıyorum..Yinede üşüyor ellerim...

Olduğunu tahmin ettiğim birşeydi elektrikli eldiven ki nette birkaç örnek buldum..Ama TR de yok..Mesela alttaki link..

http://www.maplin.co.uk/Module.aspx...=Maplin&U=HomeBasketFillers&T=47714&DOY=17m12

Varmı öneriniz..nerden bulunur şöyle güzel bir eldiven..

Arkadaşım aynı sorun bende de oldu. herşey tamam ama elimde hein gerickeden 45 euro ya aldığım motoru hissizleştirecek kadar kalın eldiven olmasına rağmen ellerimi hissetmedim. genelde enduro motorlarda olan elcik korumaları çare olabilir. mesela yunuslarda gördüm. motorda elcik koruma vardı ve polis parmak kısmı açık deri eldivenle motora biniyodu. ben almayı düşünüyorum ama masraf işte:pr:

Daha güvenli olan elcik ısıtma öneririm. Orjinal yoktur ama bir motorun elcik korumasıda takılırsa değme keyfine.

Rezistans işine riskli derken herkes çarpılmaktan korkuyor ama 12V kimseyi çarpmaz, çarpılmayı hissetme sınırı 60V'lar civarıydı net hatırlamıyorum.

Yalasanız bişey olmaz, ama siz yinede yalayarak akü kontrolü yapmayın, pile benzemez:p

Ama şuna dikkat edin, eğer bir kısa devre olursa iş sakat, atıyorum rezistansı 25 watt olacak şekilde sardınız ve 1 metre boyu oldu, kötü izolasyon yüzünden bir kısa devre oldu ve +- 5cm'lik bölgeye denk geldi.

Bu anda rezistansınız 500w, yani eliniz ciddi derecede yanabilir.

Kendiniz yapacak olursanız buna dikkat edin, çarpılmaktan korkmayın.:)
Ben biliyorum lisede hep 12Voltla çarpılıyodum hiç bişiy olmuyo :cherry:

Sizin lisenin kantininde kola simit yerine pil mi satıyolardı:queen:

Nerden buldunda 12v'u çarpıldın anlamadım ki:p

Anadolu teknik lisesinde okudum.. Bilgisayar bölümü idim ama elektrik elektronik tesviye gördüm :)
Bide bizim telefonun kablosu dandikti böyle tellerini elle birleştirirdik.. Hergün gevşerdi hergün elimle kıvırırdım onu çarpıla çarpıla..
Bide dayımların ışığını açmak için koruyucu anahtar çıkmış hep çarpılırdım amaonu bayaa bi hissederdim :queen:

Anadolu teknik lisesinde okudum.. Bilgisayar bölümü idim ama elektrik elektronik tesviye gördüm :)
Bide bizim telefonun kablosu dandikti böyle tellerini elle birleştirirdik.. Hergün gevşerdi hergün elimle kıvırırdım onu çarpıla çarpıla..
Bide dayımların ışığını açmak için koruyucu anahtar çıkmış hep çarpılırdım amaonu bayaa bi hissederdim :queen:

pınar abla fazla çarpılma dokanır :queen::queen::queen:

kuryelerin pizzacıların kullandıgı su siyah ruzgarlıklardan denesene bide bukdr ugrasıcagına:wiinkk:

Baba sen ne kasıyosunki 50 € luk bilmemnelik eldivenlerle... ben ankaradan gittim dışkapı rus pazarından pazarlıkla 8 ytl ye aldım şişme kar eldivenini cumaryesi sabahın 6 sında çıkıp 200 km yol geldim üstelik 3.5 saatte sisin buzun arasında elim falan üşümedi.... git al bi tae onlardan bide arkadaşların dediği gibi kurye arkadaşların kullandıkları elcikleride çak aslanlar gibi olur.... ne gerek var bi eldivene 80-100 lira veriyosun

evet bence ısıtmalı elcik al. kafan rahat etsin. aklımda hep soru işaretidir. elektrikli eldivenlerin acaba kalbe ne kadar zararı vardır?

ne gerek var elektirikli eldivene günde kaç km yol yapıyorsunuz ben vermem yani şahsen 50 euro birazdaha para eklerim üstüne ısıtmalı montlardan alırım daha iyi

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Isıtmalı elcik taksana...Eldiven meldiven hikaye.... Çok hareket ediceğinden kopmalar oluşacaktır...:cat:

benim kışlık eldivenler de üşütüyo. dün sabah düşünüyodum "acaba kayak eldiveni mi taksam" diye. kayak eldivenlerini taksam soğuktan kesin korur ama beton gibi eldiven. ne kornaya basabilirim ne hassas frene basabilirim ne de sinyal verebilirim. elcik koruma + kışlık eldiven en iyisi sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar