aye ben başlığı görünce "ben anlarım" diyip saa taş atıcaktım
Aye haklı, amatör için zor masraflı ve hatta sonuçsuz olabilir.
Fakat yapmak istiyorsan bence nete bağlı bir pc yerine telefonla alakalı bir sistem kurmanı tavsiye ederim.
Niye dersen, sürekli açık kalması ve nete bağlanması gereken bir pc gerekli oda ev ortamında zor.
Sanırım telefon santrali ile bu tür bir iş yapılabilir, ararsın santralini 1 e basarsın klima açılır 3 e basarsın kombi çalışır filan gibi.
Kolay gibi duruyor aslında telefon ile bak mesela sadece kombi yada klima için hemen bi proje anlatayım sana.
Mesela klima :
Klimanın ayarı gerekli konumda belirlenir ve klima kapatılır. Yani uzaktan kumandanın açma tuşuna basıldığında klima istenilen ayarda çalışmaya başlar.
Şimdi;
Klimanın uzaktan kumandasının içini açıp on/off tuşunun görev yerinden lehim yaparak iki adet kablo çıkar dışarı. Dışardaki bu iki kablo birbirine değince on yada off olacak yani.
Sonra telefon hattına uygun voltajda çalışan bir röle bağlıyacaksın, telefon hatlarında dışardan arama geldiğinde bir voltaj oluşur (tam hatırlamıyorum ölçeriz) arama geldiğinde röle çalışacak.
Bu röleyede kumandadan çıkardığın kabloları bağla. Oldumu sana akıllı klima
Gülmeyin basit ama çalışır bu şekilde, bu yöntemle otomatik garaj kapılarınıda çalıştırabilirsiniz.
Ha ama bu teefon hattını sadece bu işe ayırmanız lazım, yoksa zırt prıt birileri arar, sistem açılır açılır kapanır :mrgreen: