Elektirikli motor da giderken sarj etme ?

Öncelikle herkeze iyi formlar
Benim şöyle bir sorum olacak bende elektirikli bir motor var Onunla satış yapıyorum ve malesef sadece 15 KM Yol gidebiliyorum
Aldığım yerde bana 100 KM Yol kat edebiirsin diyolar dı Motor ile çorap giysi satıyorum ve 1. Köyün girişinde şarjım bitiyor sadece 1 köye satış yapabiliyorum Şimdi benim düşüncem şu ben bu motor a nasıl bir devre bağlayıp da yolda giderken şarj edebiitim ?

Motosikleti
Rsv4+D250
ben 2 yıl kullandım 90 km gider dediler gidiyordu şuan 50 ye düştü aradan vakit geçti ise akülerini değiştirmeni öneririm

15 km çok az pillerde sorun olabilir yapmak istediğiniz sistem bizim yapabileceğimiz bir şey değil.Kinetik enerjiyi tekrar dönüştürmeniz lazım ,ben olsam aldığım yerle görüşür ve pilleri değiştirdim yok derler ise de pilleri yenileyen yerler var onlara yeniletirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim şöyle bir sorum olacak bende elektirikli bir motor var Onunla satış yapıyorum ve malesef sadece 15 KM Yol gidebiliyorum
Aldığım yerde bana 100 KM Yol kat edebiirsin diyolar dı Motor ile çorap giysi satıyorum ve 1. Köyün girişinde şarjım bitiyor sadece 1 köye satış yapabiliyorum Şimdi benim düşüncem şu ben bu motor a nasıl bir devre bağlayıp da yolda giderken şarj edebiitim ?

merhaba

böyle bir şey imkansız değildir ama yapılması zor ve getirisi az olacaktır

fizik kurallarına göre enerjinin bir kısmı (önemli bir kısmı) hareketli parçaların sürtünmesi sonucu ısıya dönüşür bu kayıp sizin projenizde sürekli olacak ve bir süre sonra enerji üretimi sıfıra inecek zaten araç tekerine bisiklet dinamosu usülü bağlanacak bir üreteç yetersiz kalacaktır ayırca eldeki enerjiyi yeniden hareket enerjisine çevirmeniz (ekstra bir motor) gerekir

sanırsam motorunuz bu

1_image_for_silan_5551631_580x435.jpg

size en kısa zamanda bu markanın satışını yaptığı benzinli modelden almanızı öneririm

191972718ryt.jpg

malum benzin de pahalı isterseniz basit bir cup motor alıp yan tarafına kasa ekletin

resim451.jpg

dostum güneş paneli takabilirsin o şarj eder hareket halindeyken. googleye "elektrikli bisiklet için güneş paneli" yazarsan bi ton bilgi çıkar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

firmanın internet adresinde menzilin 65km ila 70km olduğu açıklanmış

http://www.kralmotor.com.tr/kr13-truva-3000/

ilk önce aracın akülerinin değişmesi gerekiyor bu aletler yılda bir bazen 2 yılda bir akü eskitir değişmez ise menzil sürekli düşecektir

akülerin yanında aracın "beyin" denen aksamının da değiştirilmesi gerekebilir bir süre sonra

Kral kr-13 4.779 fiyata satılıyor 2. el olarak ise 4.500'e kadar düşüyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...nilmis-elektrikli-motorsiklet-226902276/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...000-watt-akuleri-yeni-degisti-226375959/detay

varmak istediğim nokta şu elektrikliyi elinizden çıkarıp benzinli bir motor alın :cat:

motoru çok zorlamadığınız sürece fazla yakmayacaktır

bir de taşımak için römork yaptırırsanız güzel olur elektrikliden daha randımanlı şekilde kullanırsınız

http://www.kocaermakina.com/urunler-yuk-sepetleri/

Giderken şarj etme gibi bişey teoride mümkün değil, rampa inerken belki olabilir diğer ihtimalde frenlemede elektrik üretmesi yeni elektrikli otolarda gibi
Güneş enerjisi ile de şarj ettirilebilir belki düşünmek lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar