Eldiven sorunsalı

Arkadaşlar, 5 Şubat'a kadar tatlı tatlı motorumu sürüyordum ancak 1 adet yünlü eldiven ve 1 adet polarlı eldiven üst üste giymeme rağmen 20 dakikalık yol sonrasında elim resmen dondu, yani neredeyse yol ortasında kenara çekecektim. Motoru elimi ısıtmak için ne yapmamı önerirsiniz? Var mı şöyle asla elin üşümez diyeceğiniz sıcak tutan bir eldiven? Dün -1 dereceydi, 0'ın altı sıkıntı abi

Polarlı eldivenle de üşüyorsanız sizin için en uygun çözüm elcik koruma ve elciklere takacağınız ısıtmalı elciklerdir.

Öyle bir eldiven yok çünkü rüzgarla birlikte oluşacak kaybı karşılamak mümkün değil. -25 derecede elini üşütmeden snowboard yapmanı sağlayan eldivenle sürsen, atıyorum 40dk sonra yine elin üşümeye başlayacak.

Elcik koruma çok dramatik etki eder, ama yine üşümeme garantisi sunmaz. Ama hiç yoktan benim gibi yazlık perfore deri eldivenle 2 derecede kar yağarken Bolu'dan İstanbul'a dönebilmeyi sağlar.
Elcik koruma üstüne kışlık bir eldiven daha da uzun süre idare etmeyi sağlar.
Bunların üstüne elcik ısıtma ya da ısıtmalı eldiven en yüksek korumayı sağlar. 5 Şubat'a kadar rahat sürebildiğini düşünecek olursak bu çözümler çok büyük oranda ihtiyaçlarını karşılar gibi. Elcik koruma ile başlayıp mevcut eldiveninle ne hissettiğine bakacaksın.

Bu arada bu yünlü ve polarlı eldivenler normal kışlık eldiven ise düşünce pek bir işe yaramayabilirler. Normal motosiklet eldiveni içine ince termal bir koruyucu eklersen en azından düşme sırasındaki sürtünmeye karşı koruman yerli yerinde olur.

Dış katmanı deri/suni deri benzeri bir eldiven giymeniz lazım en üste.

Tahmin ettiğim gibiyse ikisi de dış katmanı yün; rüzgar alır hissetmeseniz de.

elimde toplamda 4 adet eldiven var 2 tanesi yazlık file korumalı eldiven 1 adet şu nette bolca reklamı olan siyah içi polarlı eldivenlerden 1 adette pazarda satılan yünlü eldivenler var ya onlardan şimdi farklı bir eldivene ihtiyacım var mı yoksa ilk önceliğim elcik koruması ya da ısıtmali elcikler mi olmalı

Normal zamanda yani yazın falan eldivensiz sürüp de kış gelince aman ellerim üşümesin deyip yün eldivenle sürüp sonra üşüdüm diyorsanız bence sizin mevzu eldiven mevzusu değil motosiklet ekipmanı mevzusu.
Motosiklet sürmek için üretilmiş korumalı eldivenlerin kışlık modellerinden bütçenize ve zevkinize uyan bir tanesini alın geçin, o kadar karmaşık bir konu değil bu. Rüzgar ve su geçirmeyen kışlık bir motosiklet eldiveni alıyorsunuz hem kazalarda elinizi koruyor hem de üşümenizi önlüyor.

Normal zamanda yani yazın falan eldivensiz sürüp de kış gelince aman ellerim üşümesin deyip yün eldivenle sürüp sonra üşüdüm diyorsanız bence sizin mevzu eldiven mevzusu değil motosiklet ekipmanı mevzusu.
Motosiklet sürmek için üretilmiş korumalı eldivenlerin kışlık modellerinden bütçenize ve zevkinize uyan bir tanesini alın geçin, o kadar karmaşık bir konu değil bu. Rüzgar ve su geçirmeyen kışlık bir motosiklet eldiveni alıyorsunuz hem kazalarda elinizi koruyor hem de üşümenizi önlüyor.
eldivenden dizliğe kadar tam takım ekipman kullanıyorum zaten üşümüyorum bir tek elim üşüyor ama eldivenlerim korumalı ancak yazlık eldiven kışlık değil içine yün eldiven giyip dışına korumalı eldiveni giyiyorum ama yeterli olmadı Açtığım konuyu dikkatle incelerseniz kışlık eldiven sorunu çözer mi diye soruyorum aslına bakarsanız

korumalı eldivenin üstüne böyle bir eldiven kullanan oldu mu? bu eldivenler mantıklı duruyor ama kullanımı zorlaştırır gibi. Gerçi bir videoda eldiven yağmurluğu ya da bu tarz bir eldiven kullanan birini gördüm, soğuk - rüzgar ve yağmurlu havalarda iş görüyor gibi. En mantıklısı kışlık eldiven - elin üşüyorsa hala elcik koruma gibi. İstanbulda kış o kadar dert değil bence bu hafta çok soğuk ve rüzgarlı.

Arkadaşlar bu işler imkan ve bütçe işi ama eldiven üstüne eldiven giydiğinizde gaz ya da frenlemede yeterli hassasiyeti sağlayamayabilirsiniz. Bu nedenle olası bir kazada sağlık anlamında başınıza bir şey gelmese bile motorunuzdaki hasar , bir çift kışlık kaliteli eldivenden fazla olacaktır.

Kesinlikle ek donanım lazım, yukarda da bolca yazıldığı gibi elcik koruma+elcik ısıtma. Bunlar olduktan sonra çok da kaliteli olmayan herhangi bi kışlık eldivenle bile çok rahat edersiniz.

Yalnız bu ikisinin de olması şart. Sadece elcik ısıtma avuçiçini ısıtıp geri kalanı dondurmaya devam eder, elcik koruma ile gelen rüzgarı kesmeniz şart.

Nukrotechin yeni getirdiği aslında kewiq marka olan fr02 elcik ısıtmalarını fiyat performans olarak öneririm. Bundan daha düşük kalite bişey takıp motorun elektrik aksamına da zarar vermeyin. Elcik koruma olarak motora uyan herhangi bi tanesi olur.

Kesinlikle ek donanım lazım, yukarda da bolca yazıldığı gibi elcik koruma+elcik ısıtma. Bunlar olduktan sonra çok da kaliteli olmayan herhangi bi kışlık eldivenle bile çok rahat edersiniz.

Yalnız bu ikisinin de olması şart. Sadece elcik ısıtma avuçiçini ısıtıp geri kalanı dondurmaya devam eder, elcik koruma ile gelen rüzgarı kesmeniz şart.

Nukrotechin yeni getirdiği aslında kewiq marka olan fr02 elcik ısıtmalarını fiyat performans olarak öneririm. Bundan daha düşük kalite bişey takıp motorun elektrik aksamına da zarar vermeyin. Elcik koruma olarak motora uyan herhangi bi tanesi olur.
benim motor yeni daha 1000km bakımını bile yaptırmadı. Elcik koruma veya elcik ısıtma kısaca aksesuar takmak istiyorsam bayiden mi yardım alıyorum? biz sipariş verip onlar mı takıyor yoksa onların malzemesi ile mi oluyor? ön cam veya koruma demiri vs tarzı şeyleri bayi kendisi takıyor ama ben trendyoldan bir ön cam veya koruma demiri sipariş ettim veya elcik koruma, bayiye gidip taktırabiliyor muyuz?

Elcik ısıtmaya güvenme, o sadece avucunun içini ısıtır. Rüzgar korumasıda bir noktaya kadar korur. Senin yapman gerek gorotext eldiven artı ince eldiven içliği bunlar max koruma sağlar. Aksi takdirde romatizma olursun. Mümkünse kuryeler gibi sargılı koruma kullan. Romatizmanın şakası yok. Asla elcik ısıtma var ince eldiven takim deme çok üzülürsün. Aslında kışın çok binmesen senin için daha iyi eğer işin değilse

Kışlık eldiven ve elcik ısıtma, elcik koruma yeterli olur düşüncesindeyim. İlla ki tam yalıtım sağlamaz. Fakat fazlaca kat kat giyinmek sürüş hassasiyetini yok edebilir. Eller robot gibi oluyor.
Elcik ısıtma gerçekten harika bir olay. Basite almayın. Avuç içi ısındığında garip bir şekilde tüm vücuda etkisi oluyor. Çok soğuklarda yetersiz kalıp, ellerin üstü üşüyor. Bu da kışlık güzel bir eldiven ile büyük oranda çözülüyor. Yine de üşüyor ise, donmazsınız, ellerdeki hassasiyet kaybolmamak şartı ile azıcık üşüyün, sizi diri tutar.

Kışlık eldivende en çok dikkat ettiğim içindeki astar kalitesi. Bazı kışlık eldivenlerde astar iç tarafa dikilmemiş ya da bazı noktalardan yarı dikilmiş oluyor. Bu durumda eller terlediğinde ki illa terliyor, eldiveni çıkartıp tekrar giymek işkence oluyor. Parmaklar, içteki astar oynadığından dolayı girmiyor. Kaliteli eldivenlerde bu astar eldivenle bütünleşik, eller nemli iken giyip çıkarmak çok kolay. Bu husus çok önemli.

Kışlık eldiven yeterli olsaydı kimse elcik koruma ve ısıtmalı elcikle uğraşmazdı. En iyi kışlık eldiveni alsan bile bir süre sonra yine üşütmeye başlayacak. Kışlık eldiven al sen yine de, tatmin etmezse elcik koruma al, o da yetmezse elcik ısıtma alırsın.

pea

yazlık eldiven kışlık değil içine yün eldiven giyip dışına korumalı eldiveni giyiyorum ama yeterli olmadı
Herkesin dediği gibi rüzgarı kesemediğiniz sürece istediğinizi giyin, bir anlamı yok.
Bu sabah Richa Torch kışlık eldivenle yarım saat civarı sürdüm, ellerimde aşırı bir üşüme olmadı. Yarım saatten kısa sürecekseniz elcik ısıtma, elcik koruma vs uğraşmasanız da olur.

Ayrıca motosiklet eldiveninin içine yün eldiven giyebiliyorsanız, o eldivenin bedeni yanlıştır. Koruyucu ekipmanların vücuda tam oturması gerekir, aksi takdirde bir işe yaramaz.

Bu arada uzun sürüşlerde çok işe yarıyor.

tek-kullanimlik-steril-muayene-cerrahi-eldiveni-nitril-pudrali-pudrasiz-seffaf-mavi-lateks-eldiven-mege-saglik-bizdenalsana-beybi-13.jpg

Rüzgarı kesmek için deri eldiven şart. İçine decathlon'dan polar iç eldiven giydimi tamamdır. Tabi bu şehir içi düşük hızlarda geçerli. Uzun yolda ısıtmalı bişeyler şart

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar