Arka cant / gobek / kampana
Yaris sezonun sonuna geldik (
Ilgilenen olursa blogumdan yarislarin ozetlerini bulabilir), "El yapimi 1956 custom Triumph projesi'ne" kaldigim yerden devam ediyorum.
Endustri urunleri tasarimcilari urunlerinin etkiliyici ve ayni zamanda uretime uygun olmasinin mucadelesini verirler. Bir projenin birimlerini yapmadan evel ne kadar yazip/cizip dusunsekde yapim asamasinda mutlaka sikinti yasariz ve o problemleri once mokap sonrada proto tip uzerinde cozmeye calisiriz. Elbette urunun neticelendirilebilmesi icin daha bircok asama vardir.
Benimde artik bu projeyi ilerletebilmem icin cant, fren, zincir, lastik, sase, depolari bir araya getirip bir mokap asamasina gecmem gerekdi.
Bunlari biraraya getirince zincir/sase/yag deposu gibi birimlerin dolayli yollardan cakisdigini gordum. Bir suredir bunlar uzerinde calisdim ve birarada calisacak duruma getirdim, ama bunun gibi daha kimbilir nelerle karsilasicagim. Bunlar proje surecinde yasanabilcek durumlardir.
Resimde birkac pre-unit triumph arka gobek/kampanayi sokup temizleyip toplamaya basliyorum.
Daha sonra tum arka tekerlek birimlerinin toplanmasi icin klassik tel cant toplayan bir firmaya gonderiyorum, bu cant aslinda tekrar sokulecek ve boyanacak, elbette mokap asamasi icin toplatmam gerekiyor.
Orjinal kampana ve zincir dislisini takdikdan sonra. Bu birimler cok onemli, zincirin modifiye edilmis sase icersindeki poziyonubunlara gore ortaya cikacak.
Sonra Lastigi takip
daha once yapdigim camurlugu uzerinde test ettim.