El yapimi 1956 custom Triumph projesi

Mersin İl Temsilcisi
yaw arkadas sen nerde eğitim aldın tr deil kesin bu kadar malzemeye alet edevata paramı yeterya ne iş yaparsın ne ayaksın çözemedim
Ben bi lokma alamazken adamlarda ne paravarbe peehhh

BİZ NEREYE BAKIYORUZ, SEN NEREYİ GÖRÜYORSUN YAHU ::eek:hmy::

Alp,yazdıklarından yarışta bu motoru senin kullanacağın gibi bir kanıya vardım,doğrumudur?

Ergun, evet 52 triumph'i Bonneville, tuz tuzlukleri icin hazirliyorum, ve yetisirse kendim kullanicagim, kayitlarimi ve motorun evrak islerini hallettim bile.

15yynw4.jpg

Ergun, evet 52 triumph'i Bonneville, tuz tuzlukleri icin hazirliyorum, ve yetisirse kendim kullanicagim, kayitlarimi ve motorun evrak islerini hallettim bile.
[/IMG]

Gıpta ile takip ediyorum. O süreye kadar parçaların alışması ve "rodaj" işlemleri biter umarım. Yoksa yeni parçaları yarışda zorlamak riskli olur kanatindeyim.

supermis cok sevindim, o tarihlerden sonra geleceğim keşke biraz daha erken gelebilseydim de şu yarışları izleseydim. :)

Sevgili Alp senin yarisacak olmana sevindim ayni zamanda da gurur duydugum. Bir insanin kendi yaptigi motor ile yarisacak olmasi harika bir histir.

Sana 10 puanlik bir merak sorusu:)

Bonneville tuzlu zemininden dolayi Asfalta hic benzemiyor. Yaris oncesi motorun lastiklarini asfalttaki gibi isitmak gereklimi , yoksa tuz oldugundan bunun bir onemi yokmu? bunu hep merak etmisimdir.

Gıpta ile takip ediyorum. O süreye kadar parçaların alışması ve "rodaj" işlemleri biter umarım. Yoksa yeni parçaları yarışda zorlamak riskli olur kanatindeyim.

Yasdal, evet riskli olur, ancak yaris motorlarinda genelde "rodaj" uygulanmaz. makinalar yaris icin hazirlanir, kisitlidir omru. standardina gore yuksek sikistirmali/yuksek devirli makina oldugundan kirilma riski fazlasi ile vardir.

Sevgili Alp senin yarisacak olmana sevindim ayni zamanda da gurur duydugum. Bir insanin kendi yaptigi motor ile yarisacak olmasi harika bir histir.

Sana 10 puanlik bir merak sorusu:)

Bonneville tuzlu zemininden dolayi Asfalta hic benzemiyor. Yaris oncesi motorun lastiklarini asfalttaki gibi isitmak gereklimi , yoksa tuz oldugundan bunun bir onemi yokmu? bunu hep merak etmisimdir.

zeda3000, lastik isitma daha cok, tutunma amacli oldugundan drag ve slalom gerektiren (formul serisi gibi) yarislarda gereklidir.

bu tip LSR (kara hiz surat) yarislarinda lastik isitildigini gormedim

oncelikle konuyu yeni gordum ve sayfa sayfa okurken "ne olur bitmis olsun ve tamamini gorebileyim" dedim bir cok kez ama bende diger arkadaslar gibi sabirsizlikla bekleyecegim

emekleriniz bilginiz ve en onemlisi azminiz icin tek bir sey soylemek istiyorum

kim demis cocuk yapmak icin karsi cinse gerek var diye?( bayan uyelerimiz oldugunu bildigim icin isaret etmek istemedim :p) siz kendi cocugunuzu kendiniz yaratmissiniz.

projenizde basarilar vede allah cok uzun omurler surmeyi nasip etsin

FYI: Triumph cok dogru bir secim cunki motorsiklet ruhunu dunyaya empoze etmis ve ayrica ingilizlerin ender de olsa cikarabildigi kahramanlardan. haha duramiyorum hala yazasim var.

ellerinize saglik heyecanla bekliyoruz. aklinizda bulunsun sizin kadar bir cok heyecanli insan bu projede sizinle beraber

iyi calismalar...

honlama

bughouse, tesekur ederim,

.
.
.

makinanin final toplanmasi oncesi bazi komponentleri gerekli olculere getirmem gerekdi.

silindirlerin honlanmasi ve gereken olcuye getirilmesi.
1gg29y.jpg

73fr84.jpg

altaki resomde sag siliindir olcuye getirilmis fakat henuz parlak yuzey asamasinda. Sol silindir ise tamamlanmis halde, dikatli bakildiginda capraz kesisen final cizikleri isledigimi gorebilirsiniz.
vrgigk.jpg

Pistonin silindir arasi ve sekman boslugu mesafelerini kitabina gore yapdim.
16gmmuq.jpg

tum olcumler minimum binde bir hassasiyetinde
so8flz.jpg

piston sekman araliklarinin belirlenmesi.
25jgwu9.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
He he heeeee
benim öncamı yaptığımı görünce Alp titredi kendine geldi
eli işe varmıyor,
yazamıyor artık))))))

He he heeeee
benim öncamı yaptığımı görünce Alp titredi kendine geldi
eli işe varmıyor,
yazamıyor artık))))))

oyle oldu :)

atolyedeyim gecelere kadar calisiyorum, yaris makinasini yetistirmeye calisiyorum. su anda emme manifoldlarini yapiyorum.

yarisdan sonra '56 projesini hizlandiracagim..

bu arada canta projeni 4gozle bekliyorum.. kolay gelsin

off of yeni fark ettim konuyu
kesinlikle mükemmel çalışmalar
kolay gelsin diyorum

tüh bende bitmiştir komple görürüm sandım :( devamını sabırsızlıkla bekliyoruız :) iyi çalışmalar kolay gelsin...

Arkadaslar, tesekur ederim. Kusura bakmayin fazla guncelleme yapamiyorum. Dort hafta sonra yarislar basliyor, yogun bir sekilde '52 Triumph'i tamamlamaya calisiyorum. Yenilik oldugunda gelismeleri yayinlayacagim.

Sevgiler, Alp

bundan tam 11-12 sene önce sadece yarım saat dayanabilen motorlar için günlerce kasıp, sabahların köründe uyandığımı ve ani hayal kırıklıklarına bu şekilde alıştığımı hatırlıyorum.
evet 22.000 devir çeviren rotary motorlardı olay. son kuruşuna kadar harçlığımı yatırdığım.

şimdi konu harçlık değil emeğin ta kendisi; düşünün ki; belki bir belki de iki üç "run" yapacak sadece o motorla.
süper! olay bu işte.
alp'i sevelim :D

Arka cant / gobek / kampana

Yaris sezonun sonuna geldik (Ilgilenen olursa blogumdan yarislarin ozetlerini bulabilir), "El yapimi 1956 custom Triumph projesi'ne" kaldigim yerden devam ediyorum.

Endustri urunleri tasarimcilari urunlerinin etkiliyici ve ayni zamanda uretime uygun olmasinin mucadelesini verirler. Bir projenin birimlerini yapmadan evel ne kadar yazip/cizip dusunsekde yapim asamasinda mutlaka sikinti yasariz ve o problemleri once mokap sonrada proto tip uzerinde cozmeye calisiriz. Elbette urunun neticelendirilebilmesi icin daha bircok asama vardir.

Benimde artik bu projeyi ilerletebilmem icin cant, fren, zincir, lastik, sase, depolari bir araya getirip bir mokap asamasina gecmem gerekdi.
Bunlari biraraya getirince zincir/sase/yag deposu gibi birimlerin dolayli yollardan cakisdigini gordum. Bir suredir bunlar uzerinde calisdim ve birarada calisacak duruma getirdim, ama bunun gibi daha kimbilir nelerle karsilasicagim. Bunlar proje surecinde yasanabilcek durumlardir.

Resimde birkac pre-unit triumph arka gobek/kampanayi sokup temizleyip toplamaya basliyorum.
153kz2u.jpg

Daha sonra tum arka tekerlek birimlerinin toplanmasi icin klassik tel cant toplayan bir firmaya gonderiyorum, bu cant aslinda tekrar sokulecek ve boyanacak, elbette mokap asamasi icin toplatmam gerekiyor.
wrxhdh.jpg

ic4q2u.jpg

Orjinal kampana ve zincir dislisini takdikdan sonra. Bu birimler cok onemli, zincirin modifiye edilmis sase icersindeki poziyonubunlara gore ortaya cikacak.
20az72b.jpg

Sonra Lastigi takip daha once yapdigim camurlugu uzerinde test ettim.
2likgpl.jpg

1zyelba.jpg

Abi müthiş bir adamsın ya. :) Senin kadar yetenekli ve bilgili olmak isterdim. Projeyi takip ediyorum.Kolay gelsin.

Abi müthiş bir adamsın ya. :) Senin kadar yetenekli ve bilgili olmak isterdim. Projeyi takip ediyorum.Kolay gelsin.

tesekur ederim, ama o kadar da degil.. tek yapdigim projelerimle ilgili mumkun oldugunca cok arastiriyorum/okuyorum.. burada (forumda) bircok yetenekli arkadaslar cok guzel seyler yapiyor bende onlari takip ediyorum, kimden ne ogrenebilecegimiz hic bir zaman belli olmuyor, sagolasin immortalboss, alp

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar