Toplum olarak hoşgörüsüzüz, buna saygısızlık ve cezalandırma duygusu eklendi mi sonuç böyle oluyor. Pire için yorgan yakan mı ararsın, korna çaldı diye eşinin yanında sürücüyü darp eden mi ararsın, yol vermedi diye adam vuran mı ararsın hepsi var. Örnekleri çoğaltmak gerçekten çok kolay çünkü gazetelerden her gün bolca okuyoruz bu tip medeniyetsiz davranışların sonuçlarını.
Emekli olduktan sonra ufak bir yere yerleşelim huzurlu yaşayalım dedik ama bu davranışlarda bulunanlar ülkemizin her zerresinde var maalesef. Çözümü sadece para cezası ile, hapis ile çözemeyeceğimiz gayet açık. İş ta aile terbiyesinden başlaması lazım ama günümüzde anne babalar çocuklarına bu eğitimi verme moraline sahip değiller. Moraline dedim çünkü hiç kimse mutlu değil, herkes kendi ve evlatlarının geleceği endişesinde, önünü görüp plan yapabilenler neredeyse parmakla sayılacak kadar az bir kesim.
Bilemiyorum nereye kadar sürecek bu toplumsal çıldırış hali.
Sağlıcakla...
Emekli olduktan sonra ufak bir yere yerleşelim huzurlu yaşayalım dedik ama bu davranışlarda bulunanlar ülkemizin her zerresinde var maalesef. Çözümü sadece para cezası ile, hapis ile çözemeyeceğimiz gayet açık. İş ta aile terbiyesinden başlaması lazım ama günümüzde anne babalar çocuklarına bu eğitimi verme moraline sahip değiller. Moraline dedim çünkü hiç kimse mutlu değil, herkes kendi ve evlatlarının geleceği endişesinde, önünü görüp plan yapabilenler neredeyse parmakla sayılacak kadar az bir kesim.
Bilemiyorum nereye kadar sürecek bu toplumsal çıldırış hali.
Sağlıcakla...